Odejít či neodejít do zahraničí?

snehulik
7. bře 2013

Manžel dostal nabídku na práci v USA v rámci jejich firmy. Jelikož by to bylo na 2 roky, může si sebou vzít rodinu. Prosím o zkušenosti manželek a maminek v podobné situaci. Jak se vám žije v cizím státě? Jak si zvykly děti? Jak to vzala rodina? Nestopli vám rodičák? Nedívají se tam na vás jako na přistěhovaleckou lůzu? Nepřipadáte si osamoceně když je manžel v práci? Naučilo to vás nebo děti jazyk?........ Je to hoooodně závažné rozhodnutí, ovlivňující budoucnost celé rodiny, tudíž budu vděčná za jakoukoliv zkušenost.

jasamin
7. bře 2013

@snehulik - zkus požádat o vstup na soukromou diskuzi USA. Jsou tam holky jak z ČR, tak SK žijící tam natrvalo i na omezenou dobu. Určitě ti hodně pomůžou. Já byla v podobné situaci a pomohly mi. Podle mě, pokud máš takhle malé dítě a jen jedno, tak bych rozhodně neváhala a jela. Ale to je jen můj názor. Přeji šťastné rozhodnutí.

snehulik
autor
7. bře 2013

@jasamin moc děkuju za radu, nemáš prosím odkaz na tu soukromou diskuzi, nebo aspoň název?

jasamin
7. bře 2013

@snehulik - musíš jít na modrykonik.sk a najít USA. Pak jen napiš zakladatelce skupiny o vstup a jsi tam. Jsou tam super holky, určitě pomůžou.

snehulik
autor
7. bře 2013

Díky, snad mě tam pustí, v dnešní době falešných profilů a podvodnic 😒

jasamin
7. bře 2013

@snehulik - USA-Privately said🙂

jasamin
7. bře 2013

@snehulik - mě taky neznaly a přijaly mě moc hezky🙂)

mamkamarketa
7. bře 2013

Zkusenost takovou nemam, ale spis mi prijde "lepsi"odjet na trvalo,nez na 2 roky. Nedovedu si predstavit,ze necham byt/dum na 2 roky a jedu pryc 😕
Zacnu v usa, najdu si pratele a zase jedu zpet.
Dite se jazyk nauci, pokud bude chodit do jesli. Pak ale hrozi, ze zapomene, pokud nebude jazyk pouzivat.
Jako zkusenost urcite super. Ale je kazdopadne to bude narocne.

snehulik
autor
7. bře 2013

@mamkamarketa na trvalo bych urcite odjet nechtela, mame tady rodinu, kamarady, novy dum,...proto je to hrozne tezke rozhodnuti. Ale manzelovi by to hodne pomohlo v praci, zkusili bysme jiny zivot, vydelali nejakej peniz. Fakt nevim, musim popatrat jak to kdo ma abysme neudelali spatne rozhodnuti.

pajusa
7. bře 2013

já bych jela...ted takto odjela kamoska do usa s 5letou dcerou, nevi presne na jak dlouho, cca 2-3 roky, jeji muz (Kubanec, ale vetsinu zivaot prozil u nas) tam uz rok je bez nich. ma obavy, ale je povahou dobrodruh, tak to myslim zvladne 🙂

mamkamarketa
7. bře 2013

Urcite. Zkusenost super! To je jasny.
Ale bude to tezke i pro tebe. Manzel bude v praci a ty "sama" s malym.
Je to tezke rozhodnuti.
Drzim pesti

snehulik
autor
7. bře 2013

@jasamin asi nekde delam chybu, ale ja tu diskuzi nemuzu najit 😅

jasamin
7. bře 2013

@snehulik - aha. Já když jsem přihlášená, tak se mi tam diskuze ukazuje, když se odhlásím, tak ne. Ale máš tam USA recepty a to jsou ty samé holky. Tak jim písni tam.

snehulik
autor
7. bře 2013

@jasamin Usa recepty jsem nasla, tak to zkusim tam.

veruska007
8. bře 2013

@snehulik Rodičák, pokud čerpáš podle nových pravidel, by Ti stopli, je tam kolonka, že musíš pobývat v ČR.
S takhle malým prckem, pokud bys byla na rodičáku a nemusela do práce, tak bych jela. Prcek je malý, myslím, že si na změnu rychle zvykne a budete mít zážitek na celý život - a ty základy angličtiny se mu taky budou hodit 😉. Akorát si pozjišťuj třeba jak to tam funguje s doktory, jak to tady bude s očkováním a tak... ale za sebe bych jela. Kdy jindy než teď 😉?

Jinak s dětským psychologem - když budeš mít žádanku od dr., tak klinický psycholog, pokud má smlouvu s Tvou pojišťovnou, je zadarmo. Pokud nemá, tak platíš. Dětský klinický psycholog je v BM v Bílém domě, jinak nevím.

ludva
8. bře 2013

@snehulik Hodně těžké rozhodnutí..... Ovšem jestli neodjete teď, tak pak už to bude jen těžší. Dítko povyroste, bude mít kamarády, jazyková bariéra bude pro něj horší a hlavně, už ta šance být nemusí a chlap by ti to mohl někdy vyčítat 😝 Nehledě na to, že pro něj je to obrovská šance a zkušenosti se cenní. V dnešní době, kdy se skoro každý bojí o práci.

alisek
8. bře 2013

já bych to zkusila, je to "krátká" přechodná doba, dítko máte ještě malé, to nebude tolik vnímat změnu a určitě senejlíp z vás přizpůsobí a jako prioritu bych se tam snažila naučit co nejlíp jazyk, to pak doma můžeš skvěle zužitkovat při zaměstnání a když je to dobrá příležitost pro muže tím líp ho podpořit,a hlavně máte se kam vrátitto je nejdůležitější! přeju šťastnou "ruku"při rozhodování 😉 .

vercik83
11. bře 2013

Týjo, co já bych za to dala, kdyby přítel dostal takovouto nabídku. U nás táhnu pryč spíš já, to by pak musel on na mateřskou, pač by se mi tam moc nedomluvil...