První těhotenství ve čtyřiceti a později

micali777
6. bře 2012

Ahoj všem. Jsem ve 12tt a čekám své první mimčo. A je mi 40. Mám za sebou několik neúspěšných pokusů o umělé oplodnění a nakonec jsem otěhotněla přirozenou cestou. Jsou tu nějaké přibližně stejně staré těhulky nebo maminky, které by se podělily o svoje zážitky a popř. rady?

janaj0
6. bře 2012

@micali777 je tu dost diskuzí maminek ve Tvém věku zkus kouknout třeba sem https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/maminky-...

pepibubu
6. bře 2012

Moc ti to přeju.... Ať se daří a miminko je zdravé a dělá vám jen radost. Je tu jedna podobná diskuse, ale tam se řeší těhu až po pětačtyřicítce, a řada maminek se tam vyjadřuje dosti zvláštně, doufám že tobě sem přispívat nebudou.

micali777
autor
6. bře 2012

janaj0 : Díky za typ, mrknu se.
pepibubu: Děkuju moc. 🙂 Dívala jsem se tam a právě mě to moc neoslovilo. Nepotřebuju svoje pozdní těhu obhajovat, spíš najít spřízněné duše.

Celkem jsem to tady prolezla, ale já bych spíš uvítala čerství těhulky, se kterými bychom probíraly aktuální zážitky, vyšetření kontroly a pod. Třeba mi to adminy stopnou, ale alespoň jsem to zkusila.

pet.s
6. bře 2012

@micali777
@pepibubu holky at se vyjadřují jak chtějí, nás (tedy alespon mě) potkalo neuvěřitekné štěstí a zázrak v podobě naší Terulky(narodila se mi 3 týdny před 41 narozeninami. Kdo nezažil, nepochopí jak lze si vychutnávat mateřství v tomto věku. A pokud jde někomu o zajištění Terezčiny budoucnosti, mám za sebou bezva rodinu. Mám o 8 let maldší ségru, které bych se nebála Terulku svěřit. Je to milující máma a byla by milující teta na plný úvazek. Navíc mám i velké děti, které mi slíbily, že by se o Terezku v nejhorším případě postaraly. A Terezku vychovávám i určitému dílu samostatnosti.
Myslím,že starší mateřství má výhodu v tom, že nikam už nepospíchá. nemá pocit, že mu to dítě krade čas sama pro sebe.

@micali777 na ždáné řeči nedej a hezky si to užívej....já bych to brala klidně ještě jednou😀, ale u nsá to bylo stejně jako u Tebe po x pokusech a ještě s komplikacemi. Držím palečky.

aknel72
7. bře 2012

@micali777 ahoj,já jsem teprve v 8tt,je to mé 3 těhotenství,ale věkem jsme na tom stejně.V lednu mi bylo 😉 40.Byla jsem na diskuzi,kde jsou mladé maminky a řeší úplné banality,asi už těm mladým nerozumím,budu také ráda,když se podělíme o zážitky.Jinak moc gratuluji k těhotenství.Teď musím utíkat do práce stavím se tu ještě večer,pokud mě synáček pustí.

kessinkaa
7. bře 2012

@micali777 Ahojky,já má za rohem 39 a taky čekám mimčo.Čekám druhé,ale doma žádné nemám.....loni mi umřela holčička v 36tt těhotenství ☹ .Taky jsme dlouhé roky bojovali,tak už to snad ted vybojuju.Koukám,že jsi taky z Pardubic 😉

jitulik4
9. bře 2012

Ahoj holky,taky mám 40 na krku v prosinci.......doma dvě děti a v břúšku 3

micali777
autor
13. bře 2012

Ahoj holky, to jsem ráda, že nás tu tak pěkně přibývá. Já teď konverzaci trošku zanedbávám, protože se v pátek stěhujeme. Minulý týden se malovalo a v pátek propukne akce "kulový blesk". 🙂
Mám za sebou genetické vyšetření a dopadlo to dobře, jenom hodnota na Dow.syndrom mi vyšla v mírném riziku, prý hlavně kvůli věku. Jako kdyby 40 byl konec světa, pořád to slyším. "no je vám tolik kolik je, tak......" a nebo "matky ve vašem věku......". Copak jsem nějaká bába? 😀
Taky jsem zjistila jak moc bolet může zácpa! Až jsem z toho skončila u doktora. Bolelo mě v levém podbřišku a docela dost. Ale dr. mě vyšetřil, ukázal mimíska na UTZ a hned jsem byla v klidu. Teď beru magnesium, abych další zácpě předešla, váže totiž vodu.

pet.s: my už jsem o sobě někde četly, myslím, že v Arleťačkách......Pamatuju si tě. Jsem moc ráda, že jsi vydržela bojovat a dočkala se svého štěstíčka. 🙂 🙂
aknel72: právě proto jsem začala shánět holky, co jsou na tom stejně. Mladým mamkám jejich těhu přeju, ale jsou myšlením prostě někde jinde. Starší mamka má asi hodně jiný pohled na věc, zvlášť, když je mimčo vymodlené a to asi bude u většiny z nás.
kessinkaa: to je mi moc líto.....☹ Teď určitě všechno dobře dopadne, držím palce. Jsem kousek od Pardubic, ale jsem v Pardubkách celkem často, mám tam práci.
jitulik4: ahoj, koukám, že to "máš za pár". Je to fajn vědět, že mimčo ve 40 je vlastně úplně běžná věc, člověk se pak tolik nebojí a když vidím tvých 37.tt, tak mě to hřeje u srdce. 🙂

aknel72
13. bře 2012

@micali777 Ahoj,jsem ráda,že ti genetika dopadla dobře,já jdu 22.3.a mám docela obavu.S tou zácpou jsme na tom stejně,musím se na to magnesium zeptat,pořád piju teplou vodu s vlákninou az je mi víc zle než z toho těhotenství ☹ Ten věk vůbec neřeš ať jdou všichni k šípku,ve 20 jsi mladá ve 40 stará,tak si vyber, abys měla děti jak si vymyslí doktoři.Přeji úspěšné páteční stěhování,ale vůbec nezávidím,my se stěhovali před 3,5rokem.

micali777
autor
13. bře 2012

@aknel72 to magnesium mi dr. doporučil, že je to dobré na víc věcí. Proti tvrdnutí bříška, něco dobrého to dělá i s dělohou a mimo jiné, když ho bereš hodně, tak to, co se nevstřebá, váže vodu, takže by se tím mělo předejít další zácpě. Já beru 4x2 pilule. Už se těším, až budu mít to stěhování za sebou. Naposledy jsem se stěhovala 23.12.2011!!!!!! K příteli do domečku před celkovou rekonstrukcí, pak jsem v lednu zjistila, že jsem těhu a teď jdeme zase zpátky ke mě do bytu. V domku by to pro nás teď nebylo nejlepší.
Testy dopadnou dobře, uvidíš, já byla taky vyklepaná. Když mi dr. s vážnou tváří říkal ty výsledky, měla jsem skoro na krajíčku, ale pak mě docela povzbudila sestřička a bylo to dobrý. Budu držet palce, ať je všecho v pořádku. 🙂

aknel72
14. bře 2012

Ahoj,dnes jsem si koupila to magnesium,mám po něm prý být veselejší(tak abych se pak neusmívála jak blbec 😀 j)a taky je dobré pro diabetiky,což já jsem už 21let,tak se divím že mi to MUDr.nikdy nedoporučila.Jinak dnes to šlo,troch nevolnost,ale tu ty už nemáš?Tebe sestřička povzbudila a mě řekla,že mě obdivuje že už by do toho nešla,může být tak v našem věku.Zatím se nikde nechlubíme,tak jsem zvědavá na reakci,ikdyž tuším jaká bude.Škoda,že nemůžete být v domečku,pro dítě ideální tak snad to stihnete než začne běhat. 🙂

lola72
14. bře 2012

@kessinkaa Ahoj nevím jestli si mě pamatuješ.Párkrát jsme si napsaly,ale potom jsi se mi ztratila.Tak jsi těhotná?To je super!!!Strašně ti to přeju,upřímně.Jsem taky těhotná,ale nevím,zatím to moc dobře nevypadá.No uvidíme,já už nemám ani sílu se nervovat.Určitě to už dotáhneš do zdárného konce,tomu věřím.To už by nebyla žádná spravedlnost.Pokud budeš chtít,tak napiš jak to celé proběhlo.Měj se krásně!!!

kessinkaa
15. bře 2012

@lola72 Ahojky,jasně že pamatuju.No byl to boj a ještě bude(i když je vše v pořádku),ale strach prostě je.Po porodu jsem byla v květnu,červnu a srpnu na transféru a NIC ☹ .Pak jsme byli v listopadu a vyšlo to a chytla se obě i když na chvilku....mám syndrom mizejícího dvojčete.
A jak válčíš ty?
@micali777 já si vzpoměla,že už jsme si v roce 2010 psaly 😉...jsi skoro sousedka 🙂.
Je super,že se zadařilo a přirozeně.

aknel72
19. bře 2012

@micali777 Ahoj,tak jak dopadlo stěhování?Doufám že jsi to nepřeháněla!Chci poděkovat za to magnesium,konečně normálně chodím.....každý den.Dnes jsem byla na očním a je to dobré,můžou nastat oční komplikace tak si mě zve po 4měsících a ve čtvrtek konečně ten screening,který bude určitě dobrý 🙂 Jaká vyšetření máš před sebou ty?

micali777
autor
26. bře 2012

@aknel72 Ahojky, stěhování dopadlo dobře, nábytek už všechen stojí kde má a teď pořád vybaluju nějaké krabice. Celkem to ujde, už mi není tolik špatně, takže i něco udělám. To je fajn, že magnesium zabralo, já ho teď chvíli nebrala, protože šlo hned ven, ale zase to zkusím. Já mám za sebou odběr na Triple test a teď čekám na výsledek. A zase ten věk, hned mě všude upozorňují, že budu muset na plodovku, ach jo. Ale jsem nějak v klidu a v pohodě, jako kdybych prostě věděla, že všechno bude v pořádku. Normálně ze všeho hned trojčím, ale teď ne. A těším se na kontrolu, protože si řeknu o UTZ a o fotku, hned mi bude líp, až drobečka uvidím. 🙂 A co screening, dobrý?

micali777
autor
26. bře 2012

@kessinkaa Fakt jsem si psaly? A na jaké diskusi? A jak se vede, všechno ok? 🙂

veruncik
26. bře 2012

@micali777 Ahoj, chci Tě taky podpořit, přečti si můj příspěvek a uvidíš, že všechno se dá, ale občas to v našem věku trochu dýl trvá 🙂 , všechno je pouze otázka psychiky. Jinak těhotenství jsem měla ukázkové, bezproblémové, byla jsem kvůli věku na amniocentéze, vše dopadlo ok, chodila jsem do poslední chvíle do práce, ještě v 27tt jsem šla 20km...Všichni tomu nechtěli věřit, porod jsem měla přirozený, nějaký ten problém sice nastal, ale to měly tam všechny holky, takže vlastně ok, mám krásného 3 měsíčního chlapečka 😉 Vše se dá zvládnout. Zácpu řeším i teď neboť pouze kojím...Držím všem palce!!

micali777
autor
27. bře 2012

@veruncik Ahoj. Amniocentézy se docela bojím, zvažuju, že na ni nepůjdu. Výsledky triple testu budou zítra, ale co jsem četla, tak jsou dost zavádějící a někde je už vůbec nedělají. Pren. screeninig mi dopadl dobře, jen ten věk tam sehrál roli, jinak miminko je ok, předpisově roste. Já jsem taky v pohodě, kromě nevolností nemám vůbec žádné problémy, zácpa se upravila sama. Taky chodím do práce, sice ne každý den, ale možná začnu. Kromě té plodovky, která mě trochu straší, jsem celkem v pohodě. Díky za podporu!! 🙂

aknel72
27. bře 2012

@micali777 Tak to jsem ráda,že jsi to zvládla 🙂 Zatím mi brali jen krev na UTZ jdu až 5.4.tak pak budu vědět výsledky.Včera jsem jela do Brna na diabetologii,velké odběry krev a moč a v pátek jedu na kontrolu,tak snad to bude dobré.Měřím se 8-10x denně,takže se opravdu hlídám.Naštěstí se teď dají proužky dokupovat,jsou sice drahé,ale za zdravé mimi to stojí.Přiznám se,že jsem teď taky podezřele klidná to bude tím naším věkem 😀

micali777
autor
27. bře 2012

@veruncik Teď jsem dočetla Tvůj příběh, prožila jsi si toho hodně. Je to krása, že máš děťátko po tom všem a dokonce přirozenou cestou, to je super!! Ještě jednou díky za podporu a ať Matyášek pěkně roste a dělá jen samou radost. 🙂 🙂 🙂

aknel72
27. bře 2012

@veruncik Také děkuji za podporu,20km v těhotenství to jsi borec!!!!!!!Já to taky ujdu,ale teď bych si netroufla a přiznám se že jsem teď líná jak veš a je mi dost blbě.Budu to muset napravit.Máš krásného chlapečka gratuluji.

aknel72
27. bře 2012

@micali777 Zapoměla jsem,mě MUDr.řekla,že pokud ten screening dopadne dobře tak mi tu plodovku moc nedoporučuje,ale že rozhodnutí je na mně.

micali777
autor
27. bře 2012

@aknel72 Měříš se? A co si měříš? Já si nic neměřím....... ☹ Výsledky budou určitě ok, ják píše veruncik, hlavně být v pohodě, je to všechno o psychice. 🙂 Ale ono se to někdy lehce řekne, viď? 😉 Musíme se prostě snažit!!!

micali777
autor
27. bře 2012

@micali777 Mě to dr. řekla taky. Jen nevím, co si mám pod pojmem "dopadnout dobře" představit, když všichni mi říkají, že kvůli věku nikdy nebudou ty hodnoty úplně ok. Já kvůli věku spadla do mírného rizika. Tak nevím, prý být mi míň a mít stejné hodnoty, tak můžu být úplně v klidu a plodovku můžu vynechat. Ale protože jsem "stará větev", tak mě asi nemine, pokud ji neodmítnu.

berenika39
27. bře 2012

@micali777 ten věk byl indikací k amc v době, kdy nebylo možné se spolehnout na výsledky prvotrimestriálního screeningu. jáj sem šla, tenkrát jsem nevěděla, a dneska bych to už neudělala. nestojí to za zbytečné riziko.

aknel72
27. bře 2012

Asi mám štěstí na doktory,mě to ta tak nedávají najevo,jediné co mě napadá,že ty čekáš první a já třetí.Musíš se rozhodnout podle toho jak to cítíš,říkáš,že jsi v pohodě,tak to bude dobrý!!!!!Promin,já to píšu automaticky měřím si hladinu cukru v krvi,píchnu se do prstu,krev nanesu na proužek,který je v glukometru a tak si změřím tu hodnotu,tohle dělám před každým jídlem,pak 1hod po jídle a 2hod po jídle a když mi není dobřePak si podle potřeby dopíchnu inzulín nebo se najím.Buď ráda,že si nic neměříš 😉

micali777
autor
27. bře 2012

@berenika39 No právě! A když mi screening vyšel vlastně dobře, tak věk ne věk, na plodovku asi nepůjdu. Stejně tak nějak vím, že všechno bude ok a ta plodovka mě docela straší. Možná, by mi víc uškodil ten stres okolo. Škoda, že není ještě nějaké další UTZ vyšetření, které by odběr plodové vody nahradilo. Klidně bych si ho i zaplatila.

kessinkaa
27. bře 2012

@micali777 at ti napíše konzultaci k profesorovi Eliášovi do HK,ten ti řekne,jestli je vše ok....a když to řekne on,je to pravda

micali777
autor
27. bře 2012

@aknel72 Jejku! Já si to měření vůbec nedala do souvislosti s tím vyšetřením na diabetologii. Tak to je fajn, že to takhle zvládáš, těhu s cukrovkou asi není žádná sranda.....V pátek budu držet palce, ať je všechno v pořádku. Asi máš pravdu, že jiné je to u prvního dítěte a jiné u třetího. A nebo si to prostě moc beru! 🙂 😉

micali777
autor
27. bře 2012

@kessinkaa Ahojky. Kdo je to ten profesor? Nějaký genetik? Ty máš nějakou zkušenost?