Snažíme se o druhé míminko od dubna 2012

ance1
6. bře 2012

S manželem se pomalu začínáme snažit od druhé mimi. U prvního nám to trvalo rok, tak snad to nyní půjde rychleji. Přidá se někdo s kým byhom mohli povídat, jak se nám to snažení daří?

barusinecka
7. bře 2012

ahojky 🙂 ,Taky máme v plánu druhé mimi.Izabelka bude mít v dubnu 2 a já bych tak chtěla začít květen,červen tak uvidíme.První mimi se nám zadařilo celkem rychle(3 měsíce),tak jsem zvědavá jak nám to půjde u druhého 😀

ance1
autor
8. bře 2012

@barusinecka tak to jste měli veliké štěstí, že se vám povedlo otěhotnět tak brzo. Já mám celý život problém s MS a pouze s Dufastonem je mám pravidelné. Minule mi ještě musel být nasazen clostil. Teď po nějakých hormonálních testech mi byla zjištěna snížena fuknce štítné žlázy, takže mám další tabletky, tak věřím, že se nám to nyní povede rychleji. Náš malý má rok tak bychom mo k druhým narozeninám chtěli pořídit sourozence.

barusinecka
8. bře 2012

@ance1 měli jsme štěstí,ale zase jsem rodila v 36týdnu,mohla tam ta moje kočka ještě 14 dní zůstat 😉 .Od 15 týdne jsem měla problémy s tvrdnutím bříška a taky jsem v 15týdnu krvácela tak doufám že už mě to u druhého nečeká.Je fakt,že mám teď z druhého těhu větší strach,no uvidíme.Doufám že se vám zadaří dřív než za rok,budu vám moc držet palečky,ale určitě to bude dřív 😀 😀 😀 .Začala jsem brát kyselinu listovou tak už se pomaloučku chystáme 😎 .

ance1
autor
8. bře 2012

Tak to já měla těhu v pohodě a rodila dá se říct přesně na den a celé těhu úplně v klidu. Já taky začínám přemýšlet, že začnu baštit nějaké vitamíny ať to jde všechno snázeji.

barusinecka
8. bře 2012

@ance1 To se máš.Já jenom doufám že druhé těhu bude jiné.Chtěla bych si ho víc užít(bez tvrdnutí bříška) a mít pořádný pupek 😀 .

ance1
autor
12. bře 2012

Jo jo mít pupek je fajn, jen pak problém jej zase dát úplně dolů, ještě, když člověk má tak rád sladké. A už se nějak na snažení připravujete nebo tomu zatím necháváte volný průběh?

barusinecka
14. bře 2012

@ance1 zatím teda beru jenom tu kyselinu listovou.Jinak snaženíčko,zatím ještě ne,chtěla bych tak začít květen-červen.Jinak co se týče toho sladkého,tak to jsme na tom úplně,ale úplně stejně.Já nemít 1 den sladké tak šílím 😀 .A kdy začínáte vy se snažením?

ance1
autor
15. bře 2012

@barusinecka Já už začala baštit calibrum baby plane a snažit bychom už tak chtěli od dalšího měsíce, přece jen nevěřím, že se nám hned zadaří, ale bylo by to fajn. Jinak jsem se teď dala na hubnutí a baštím podle jídelníčku od Petra Havlíčka, který připravil obecně a je na internetu a koupila jsem si eliptický trenažér a jednou týdně chodím na spidding tak na sobě makám. Snad se mi teda povede bříško ještě zhodit a zpevnit a taky zhodit nějaké to kilečko. TAkže teď se opravdu sladkému vyhýbám a docela se daří, ale je to s velkým sebezapřením. Nechápu lidi, kteří řeknou, že na sladké ani nemají chuť.

barusinecka
15. bře 2012

@ance1 🙂 ,to je hrozně krásné jak se připravuješ na miminko.Moc vám držím palečky ať jsi podruhé mámou 😉 .Kolik už máš kg dole jestli se můžu zeptat?Já jsem si říkala že na sobě budu pracovat až po miminku tak doufám že mi to vydrží 😅 .S váhou jsem nikdy problémy neměla,ale od té doby co jsem na mateřské mám asi 6 kg nahoře a kdo ví jak budu vypadat za další 3 roky 😖 .Člověk i stárne takže se hůř hubne,ale já doufám že to tak strašné zase nebude.Už se taky těším na snaženíčko a jsem taky zvědavá za jak dlouho se nám to podaří.

ance1
autor
16. bře 2012

no zatím jsem asi za necelé 3 měsíce zhodila 3 kg, ale uvidíme jak to bude dál, když td cvičím, halvně abych zhubla i po obvodu. Chtěla jsem se zeptat, když už máte malou tak velikou už chodí na nočník? Nás Martinek má hruzu si bez kalhot na něj sednout, jen když má gaťky tak jo a docela už bych ráda, aby se začal snažit

barusinecka
16. bře 2012

No,s tím nočníkem bohužel bojujeme ☹ .Už jsem říkala že jí ho asi na tu dupu přilepím 😀 .Já nevím jestli to nechápe co má dělat nebo já fakt nevím.Ze začátku si na něho taky jenom sedla když byla oblečená a teď už na něm sedí nahatá,ale stále nechápe co má dělat 😢 .Izabelka toho vypije hrozně moc i litr děnně možná i víc a to ty pleny pak stojí za to.Včera jsem už byla fakt naštvaná,protože se mi 3x skrz pročůrala takže jsem jí musela 3x celou převlíkat.Každý mi vždycky říkal jak měla tak rok,že si to teprve děti začínají uvědomovat okolo 18 měsíce(takže máte ještě čas),ale příští měsíc má 2 roky a stále nic 😖 .Já ale doufám že se to nejpozději do léta naučí.Nechám jí lítat bez plínky venku na zahradě,samozřejmě jak bude krásně a uvidíme 😎 .Jinak od sestry syn se taky naučil až okolo 2 let,tak doufám že nepůjdeme do první třídy ještě s plínkou 😀 😀 😀 .

palomitacheca
16. bře 2012

@barusinecka Možná tě trochu uklidním, ale náš syn taky neuměl chodit na nočník, nikdy na něj nic sám neudělal, až mi nedávno kamarádka poradila nechat ho běhat oblečenýho ale bez plíny, že se párkrát počůrá a pak mu to dojde. Zkusili jsme to poprvé 21. února, to mu byly 2 roky a něco málo přes 2 měsíce, jednou se počůral, ale podruhé už si sám stáhl kalhoty a sedl na nočník. Od té doby si na čůrání začal říkat. Horší to bylo s bobkama, ty pořádně neodchytl a pustil je do kalhot. Když si to ale po chvíli uvědomil, tak začal moc plakat a bylo mu to líto. Teď asi od neděle už si sám sedne na nočník i tehdy, když potřebuje kakat. Občas si teda prdne do kalhot, nebo má nějakou nehodu, ale pochopil, co má dělat. Přes noc už má plínu jen na ven, ale i tak bývá po návratu domů prázdná. Na noc ji taky ještě dostává a ta bývá ráno mokrá, jen 2x ji měl suchou. Když se ráno probudí, tak hned sundává kalhoty, rozepíná plínu a sedá na nočník 🙂

barusinecka
16. bře 2012

@palomitacheca Taky jsem už uvažovala že jí prostě nechám bez plínky celý den ať si to užije 😉 .Měla jsem to v plánu sice až bude víc teplo,ale asi to vyzkoušíme dřív.No,doufám že se to už brzo naučí.Jinak moc děkuji za zkušenosti 😀

palomitacheca
16. bře 2012

@barusinecka Já to taky plánovala až na léto, ale kamarádka má o měsíc mladšího syna a už je bez plíny i přes noc, tak jsem si řekla, že to taky musíme zvládnout 😀 Dnes jsme byli na hřišti a chvilku předtím, než jsme chtěli jít domů, si Pá´ta stáhnul kalhoty a sundal plínu. Nic teda neudělal, protože venku na to není zvyklý, ale vydržel až domů. Jen co jsme otevřeli dveře, tak se rozběhl k nočníku a vyčůral se 🙂 Já už se smířila s tím, že budu přebalovat 2 děti, ale pokud se pak nějak neblokne kvůli novýmu sourozenci, tak to snad nebude potřeba 🙂 Tak hodně štěstí při zkoušení 😉 Třeba to malá pochopí rychle, když se párkrát počůrá do kalhot.

dezyre
18. bře 2012

Ahoj holky, můžu se k Vám přidat? S manželem bychom se chtěli začít snažit v dubnu nebo v květnu o druhé miminko 🙂 Doma máme už téměř dvouletého raubíře a na nočník nacvičujeme zostra už šestý den a jde nám to skvěle. Sice si sám nesundá tepláčky a slipečky zatím, ale doběhne a "řekne si" nebo spíš naposunkuje. Ani jsem nedoufala, že nám to půjde tak rychle.

barusinecka
18. bře 2012

@dezyre Ahojky,jasně že se můžeš přidat 😀 ,čím víc tím líp 😀 .Tak to jste šikulky že vám to na nočník tak jde.Izabelka bude mít v dubnu 2 a stále nočník nějak nebere vážně 🙄 ,no ale věřím že to přijde.Takže taky plánujete druhé miminko?To je supr,už se taky těším na snaženíčko.V únoru jsem dobrala poslední anti. a teď bych chtěla tak 3 měsíce počkat,jak se říká trošku se z těch prášků vyčistit 😎

dezyre
18. bře 2012

@barusinecka .. děkuji za přivítání 😵 Staník bude mít taky v dubnu dva roky :D .. Narodil se 28.4., akorát jsem nechodila do dubnové diskuze 2010, ale do májovek 2010, protože jsme měli termín přesně 1.5. :D Já jsem antikoncepci po porodu nezačala brát, protože jsme chtěli i tak navázat mateřkou na mateřskou, ale dávali jsme si pozor, s tím, že kdyby se stala "nehoda", tak se rozhodně nezhroutíme :D .. Akorát teprve předevčírem jsem začala brát mateří kašičku a mám objednaný i pyl, tak uvidíme co to bude za zázrak a třeba se zadaří brzo :D :D :D
Já jsem začala Staníka posazovat na nočník už cca v 7mi měsících, protože jsme měli hrozné problémy se zácpou a na nočníku se mu dařilo kakat krásně, takže on byl na nočník zvyklý, což bylo teď ohromný plus, nebojkotoval ho. A zadržování moči jsme zvládli za jedno dopoledne. Úterý bylo kritické, to šel za dopoledne čůrat 17x, fakt masakr :D .. On totiž dost pije.. ale už odpoledne jsem viděla pokroky, možná paradoxně, to že chodil čůrat hodně, si to krásně vštípil :D

barusinecka
18. bře 2012

@dezyre Jééé,Izabelka se narodila 27.4. a taky měla být v květnu ale až 15.Rodila jsem dřív 😒 .No trošku mám strach z druhého těhu,že zase budu rodit dřív,ale pořád doufám že druhé těhu bude jiné.U prvního jsme měla i problémy co se týče krvácení a tvrdnutí bříška.To tvrdnutí začlo od 15 týdne až do porodu.No uvidíme ale věřím v to,že bude všechno ok.Já bych si i toho bříška chtěla užít víííííííííííííííc 😀 😀 😀 ...

dezyre
18. bře 2012

@barusinecka většinou ta délka těhotenství bývá podobná.. pokud si rodila dřív, je dost pravděpodbné, že budeš rodit stejně, a pokud si přenášela, je dost velká pravděpodobnost že zas přenášet budeš. Tak nějak jsem to vysledovala u kamarádek a u holek z jiné diskuze. Spíš je horší to tvrdnutí.. přála bych ti, aby si měla pohodové těhotenství. Já jsem to první měla totál bez komplikací, až na váhu, od početí jsem začala brutál nabírat, toho se chci vyvarovat teď u druhého a opravdu se toho bojím. Sice jsem neměla žádné zdravotní komplikace - nezadýchávala jsem se, tlak taky O.K., v pohodě jsem vyšlapala schody kamkoliv, bez výtahu, ale bylo to hrozné. Vůbec nechápu, kde se to ve mě vzalo :D .. Takže bych si ráda teď užila malého bříška a max. 15 kg nahoru, víc ani rana. Ale jak jsem měla pohodové těhotenství, tak se mě trochu zkomplikoval porod, Staník šel až kleštěma, takže se už teď hrozně bojím porodu, každý říká, že u druhého už je to pohoda, že to tam je projetý... ale i tak..

barusinecka
18. bře 2012

@dezyre No,o tom porodu se to říká a z toho mám bobky.Myslím si že to bylo tím tvrdnutím bříška.Jinak se to nedovím než si na to počkat...Na druhou stranu si říkám že rodit v 36 týdnu to ještě jde.Izabelka krásně přibírala na váze a ani na vojtovku jsme nemusely chodit byla moc šikovná.Ani nevíš jak bych si přála u druhého těhu přenášet 🙂 .Jinak já zase měla krásný porod.V 21:30 mi praskla voda a 23:45 už byla malá na světě.Už jsem taky manžílkovi říkala že se říká že druhý porod je rychlejší,tak to mi ani nestihneme dojet do porodnice 😉 .

dezyre
18. bře 2012

@barusinecka já bych si přenášet vůbec nepřála 😀 mě vyhovoval porod téměř v termínu, ale nevím jak bych snášela to čekání po termínu, kdy už to přijde... Taky jsem měla fofr porod, kolem půl desáté dopoledne příjezd do porodnice, o půl jedenácté do porodního boxu, pak klistýr, píchnutí vody a Staník se narodil o třičtvrtě na dvě. Nám se zkomplikovala až druhá doba porodní, jinak první doba porodní běžela jako po másle ;), v těch největších a nejhorších bolestech jsem byla opravdu chvíli, nebo mě to připadlo jako chvilka, až už mě dovolili tlačit, tak bylo po bolesti.

barusinecka
19. bře 2012

@dezyre To já bych si přála přenášet a nevadilo by mi že musím nervózně čekat kdy to příjde 😉.Hlavně že bych nerodila zase dřív...Uvidíme,sestra má 3 děti a první rodila o 3 týdny dřív(holčičku) a pak má dva kluky a ty rodila v termínu takže budu doufat že se posestřím 😀.Já věřím že to bude ok.A jak probíhá příprava na druhé snaženíčko?Bereš nějaké vitamíny?A u Staníka si brala nějaké vitamíny?

dezyre
20. bře 2012

@barusinecka Příprava zatím nijaká, ještě mě čeká ultrazvuk v nemocnici, protože mě teď na preventivní prohlídce doktor prohmatem břicha zjistil zvětšený vaječníky, tak už mám doma žádanku, jen se tam musím dokopat. Mám trochu obavy, aby to dopadlo dobře, ale nepřipouštím si, že ne 😅 .. ale i tak to ve mě hlodá... U Staníka jsem brala nějaké vitamíny pro těhotné, už nevím značku, ale bylo to pro období plánování a první trimestr (i když jsem je nebrala pravidelně) a pila jsem kontryhel. Teď jsem se vrhla na přírodní produkty a dávám si 20-ti denní kúru mateří kašičky a dnes mě došel včelí pyl, tak od zítřka přidám pyl a opět piji kontryhel. Jak si na tom ty s vitamínama? A přejete si teď chlapečka nebo je Vám to jedno?

barusinecka
20. bře 2012

Já brala u malé vitamíny z fin clubu, jsou to přírodní doplňky a u druhého je budu brát taky. Jsou sice drahé , ale věřím jim 😉. Teď beru kyselinu listovou, zatím... Jak si psala že máš zvětšený vaječník tak taky se necítím nějak dobře. Od té doby co jsem vysadila antikoncepci, se cítím divně. Po ms mě bolelo v podbříšků asi 14 dní v kuse, bylo to nepříjemné pak byl útlum a teď mě taky bolelo břicho asi 3 dny, nevím z čeho, nikdy jsem takové problémy neměla ☹ . Uvažuji že ještě než se začneme snažit tak si taky zajdu na kontrolu ať mám jistotu. Jinak co se týče pohlaví tak mě je to jedno, pro mě je důležité ať je to zdravé, ale já bych brala zase holku 😉 . Manžel by si přál kluka a moc ráda bych mu to splnila, jenomže nějak cítím že to bude zase baba 😀 .

dezyre
20. bře 2012

@barusinecka Já bych zase moc chtěla holčičku, manžel říká, že kluka, ale když mu říkám, že si plánuju holčičku tak nic nenamítá :D Ale myslím si, že to bude opět kluk. U manžela v rodině ti chlapi prostě převládají, takže by byl opravdu zázrak, kdyby vyšla holčička. Samozřejmě tomu zkusím napomoct, internet je plný babských rad :D :D :D Možná se necítíš dobře, protože se ti upravuje cyklus, já jsem to po antikoncepci měla taky. Brala jsem ji cca 5 let v kuse a pak vysadila a dost dlouho se mnou lomcovali různý stavy, psychický i fyzický 😉 Proto jsem ji už po Staníkovi ani nechtěla..

ance1
autor
21. bře 2012

@dezyre Ahoj, taky tě vítám i když opožděně. Nějak jsem neměla v poslední době možnost se přihlásit. Jsem ráda, že ses k nám přidala už jsem se bála, že tu zůstaneme same dvě. Takže jsem opravdu moc ráda, aspoň nám to čekání a snažení bude rychleji ubývat.
Můžu se zeptat, za jak dlouho jsi otěhotněla u prvního mimča? Já bych opravdu ráda otěhotněla co nejdříve, ať nám mimi vyjde zase na zimu, ať mě to v 6ti nedělí neláká ven a hlavně se nechci zase trápit, zda se nám to povede, takže každou radu na otěhotnění beru.

barusinecka
21. bře 2012

@dezyre
@ance1 Holky já mám vypočítané že nejpozději do září musím otěhotnět (ať navážu mateřskou na mateřskou) .Jinak co se týče pohlaví tak taky čtu rady ženských a celkem se u toho zasměji 🙂 .Taky doufám že nám to půjde dobře a brzy uvidím na testíku // čárečky 🙂 .Zrovna je moje sestra těhotná je v 8týdnu a vyšlo jim to napoprvé tak uvidíme u nás.Sice před půl rokem potratila tak je šťastná že se jim to povedlo,ale má strach aby to nedopadlo jako předtím...

dezyre
21. bře 2012

@ance1 děkuju za přivítání 🙂
@barusinecka
Holky nám se zadařilo snad hned první měsíc intenzivnějšího snažení. My jsme totiž delší dobu si nedávali pozor, ale nějak jsme na to netlačili, takže sexík byl jen když byla chuť, někdy chráněnej někdy nechráněnej a jakmile jsme se začali soustředit a poctivě souložit, tak to bylo hned :D Jak jem psala, předtím jsem moc vitamínů nebrala, jen poctivě pila Kontryhel, ten piji i teď a zkusila jsem si koupit mateří kašičku a pyl, takže jsem akorát na tom 🙂,.. a myslím si, že u Staníka nám zabralo i moje vyvrcholení po vyvrcholení manžela, nebo jak to mám napsat 😀 😀 😀 😀 Mě by se taky líbilo otěhotnět nejpozději do září, aby mě vyšla mateřská na mateřskou 😀 Baru však pokud se nám zadaří holčička, tak to bude hodně plánovaná 😀 už jsem na to připravená 😀 A pokud chlapeček, tak to bude opravdu bojovník 😀, když překoná všechny nástrahy co na něj plánuju 😀 😀 😀

ance1
autor
22. bře 2012

To známá jelikož se jim povedlo otěhotnět, že ani nechtěli, tak si dala mateřskou pouze na 2 roky a nepovedlo se jí ještě otěhotnět, takže teď jsem zvědavá co bude dělat.
Já čekám v úterý MS tak jsem zvědavá zda dorazí, ale předpokládám, že ano. To by byla haluz kdyby to vyšlo. Nejsem si ani jistá, zda mám ovulku, ale asi zkusím nakoupit na další měsíc ovu testy, abych měla jistotu, zda to má cenu i když to testování ovu je docela mazec, jak to neukazuje úplně přesně.

ance1
autor
22. bře 2012

@dezyre A povíš nám pár rad na to jak na holku? Já bych taky docela ráda holčičku ať máme páreček a já můžu kupovat šatičky atd.