Zánět mozku, neuroborelioza (předškolák, školák)

konidana
21. črc 2014

Máte někdo zkušenost? Jak zvládnout ubíjející stereotyp v rekonvalescenci? Několik měsíců? To mi přijde jako nekonečno.

konidana
autor
21. črc 2014

Onemocnění mozku je nejblbější nemoc na světě!!!! Není totiž vidět.

madulinka
21. črc 2014

netuším, ale přeju hodně síli a hlavně hoooodně zdraví, ať je mrňous brzy v pořádku, jestli se to týká přímo vás ☹

konidana
autor
22. črc 2014

@madulinka DÍKY!

aarriel
22. črc 2014

Jéé to mě mrzí, takový malý prcek. Já ji měla v 17 letech a hodně dlouho jsem se z toho vzpamatovávala. Nejhorší pro mě byl ten měsíc v nemocnici na kapačkách a když mě pustili, tak rehabilitace a kvůli tomu mě nepustili k maturitě. A taky jsem musela dodržovat jaterní dietu. Co u vašeho prďoly představuje rekonvalescence? A jak se mu to projevilo? Jinak držím palečky ať je brzo v pořádku.

konidana
autor
22. črc 2014

@aarriel Projevilo se to po návratu z dovolené, která byla dost náročná, obrnou lícního nervu. Holka byla 3týdny v nemocnici na kapačkách a teď má mít klidový režim. Nesmí na slunce(přehřátí):D, nesmí koukat na televizi, nesmí přemýšlet:D, nesmí sportovat, sice krátké vycházky povoleny, ale než se ohlídnu tak vezme našich 5pater nahoru sprintem .... no prostě UTOPIE !! Je šílenej rarach a sama se fakt neohlídá. A pak na ní vidím jak je z toho hotová. Takže to zkouším hlídat já, ale taky to neodhadnu. Bojí se neznámého- v lese za barákem, cesty kamkoli od domu si nepamatuje.. Ideálně najet na pravidelný furt stejný režim bez zážitků, ale to jsem v životě neuměla a ubíjí mne to.

aarriel
22. črc 2014

@konidana Jo tak přesně takhle jsem to měla taky, začalo to obrnou lícního nervu. Ono se to pěkně říká, ale jak jako nesmím přemýšlet, když chodím do školy co? 🙂 Tělocvik jsem taky měla zakázaný, ale to mi nevadilo, protože jsem ho neměla ráda. Po pravdě, já to moc nedodržovala, jediný co jsem si hlídala, byla ta dieta, jinak mi bylo 17, takže co byste chtěli po puberťačce, že jo? 🙂 Takže do školy jsem chodila, tam jsem i přemýšlela, chodila jsem po venku, na diskotéky a tak. Jediný, co mě vadilo byla únava, strašná a bolest hlavy. A zeptej se, jestli nemáte nárok na lázně, já s tím byla skoro 3 měsíce v lázních, mohla jsem si vybrat jestli Klimkovice, Janský lázně a nebo Losiny 🙂 A co obličej? Upravil se úplně nebo ještě chodíte cvičit? Mě to strašně dlouho trvalo než se to rozhýbalo a do teď to není 100%. Já to sama na sobě poznám. Ale já už ho měla ochrnutý 3x, takže to už je trochu jiná historie.

konidana
autor
22. črc 2014

@aarriel Obličej krásně rozhýbala za ty 3týdny v nemocnici. Lázně? Já doufám(a i doktoři) že normálně nastoupí 1.9. do první třídy. Také si stěžuje na bolest hlavy, hlavně večer. Zpětně jsem zjistila, že tu borelku má nejmíň od minulého léta, protože to si občas začala stěžovat na tu hlavu. Ale právě že jen občas, tak jsem si říkala, že to je z únavy(školka 6:30-17 a už jako předškolák neusnula poo) a z toho, že třeba neměla celý den brýle. Taky ten režim beru tak citem, ale pak si vyčítám, že jsem jí povolila něco , co už bylo přes míru. Víc teď spí. Dřív ji v pohodě stačilo 9h(od narození nespavec), teď spí 10 v kuse. Vidím že je unavená, ale spíš mozek než fyzicky. Doufám že se to do konce srpna zlepší, aby mohla aspoň na týden ještě do školky , rozlučit se a pak škola.

konidana
autor
22. črc 2014

@aarriel Co ta únava a bolesti hlavy, za jak dlouho ses toho zbavila? A úplně nebo je furt něco?

aarriel
22. črc 2014

Tak to je super, že se to takhle rozhýbalo rychle, já chodila asi půl roku na rehabku. Taky jsem to měla v sobě asi 2 roky než se to projevilo. No opakovala jsem čtvrťák a pak maturita byla s tím fakt hrozná, nemohla jsem se na nic soustředit a pořád jsem byla jako praštěná. A taky vím, že se mi chtělo pořád spát. Rozhodně jí v tom spaní nebránit, já když pak byla utahaná moc, tak mi bylo i blbě od žaludku a hrozný bolesti hlavy a nemyslelo mi to. Asi do 2 let se to upravilo tak nějak samo od sebe. Ale pak mi zjistili roztroušenou sklerózu, takže teď se všechno svádí na to, takže nevím, jestli jsou něco pozůstatky po tý borelce a nebo už to patří k RS. A doporučuju to říct paní učitelce ve škole, mě třeba v tomhle hodně pomohl můj třídní, že se mě i zastal před ostatními učiteli a neseděli tak na mě 🙂