Autosedačka pro 11měsíční nesedící dítě

poah
21. čer 2017

Jak byste resili situaci:11-ti mesicni dite jeste nesedi,vajicko uz je mu male a hrozne v nem rve. Do 14 dni mame jet na hodinovou cestu a resime jakou sedacku koupit. (Jinak nepojedeme nikam) 0-18 kg urcenou pro nesedici dite, nebo by se ta jedna cesta dala zvladnout i v sedacce 9-36kg pro sedici deti? Jde mi hlavne o to,ze je uz hodne velky,takze muze zacit sedet kazdym dnem a pak nam sedacka 0-18kg bude k nicemu( nelibi se nam, nejsou na ne dobre recenze).Vim,ze nesedici dite nema v sedacce pro sedici co delat,to mi nepiste,spis,jestli jste nekdo resil neco podobneho.Dekuji

arwen_arina
21. čer 2017

Asi bych taky vzala 0-18kg, ta se pak da napolohovat i pro sedici dite🙂

listopadka1
21. čer 2017

Ahoj, já dcerku vrazila do větší sedačky (těch 9-36kg) taky asi v 11 měsících, taky ještě neseděla - teda nesedala si sama, když jsem jí posadila, tak chvíli vydržela. Bylo to stejně, jak píšeš, do vajíčka už se nevešla a děsně řvala, tuhle už jsme měli doma, tak jsme jí do ní prostě vrzli. Myslím, že když v ní bude hodinu, nic se mu nestane. Naše malá to přežila, naučila se sedět chviličku po tom a taky v ní byla hned spokojenější, jak viděla do předu - v tom vajíčku jí štvalo, že mě neviděla, když jsem řídila.

poah
autor
21. čer 2017

To je jasne 🙂 , jen jsme zkusili premyslet i opacne,jestli nejsou sedacky pro sedici,ktere maji co nejnizsi spaci polohovani,takze kdybysme ho co nejvic polozili,ze by to treba slo,ale fakt vahame,samozrejme mu nechceme ublizit.

poah
autor
21. čer 2017

@listopadka1 dekuju za reakci,to je presne nase situace. Jsem rada,ze bysme nebyli jedini "krkavci" rodice 😀

marketaryzi
21. čer 2017

Řešili jsme stejný problém a nakonec jsme koupili sedačku 0-18 kg.

pajula123
21. čer 2017

@poah to urcite nebudete jedini,my to taky udelali jako @listopadka1

listopadka1
21. čer 2017

@poah mně na tom nepřijde nic krkavčího... jako jasně, kdyby v tom seděl celej den, tak je to asi blbě, ale občas na chvíli ho to fakt nezabije. Nic se nesmí přehánět a to včetně opatrnosti 😀 pořád mi to přijde lepší, než trápit dítě ve vajíčku, kam se nevejde,je mu tam nepříjemně a z bezpečnostního hlediska už to taky asi nebude ono, když je mu malý.

giovik
21. čer 2017

Zeptam se, jak je prcek veliky? Resime neco podobneho. Pomohlo by mi porovnani. Diky 🙂

abekara
21. čer 2017

Nám se osvědčila Britax Römer First Class Plus (0-18). Nelajzla bych si dát nesedící dítě do sedačky 9-18 (natož 9-36), protože kdyby se, nedej Bože, něco stalo, nikdy bych si neodpustila, že jsme pro bezpečí neudělali více. Plán je, že bude do dvou let jezdit v protisměru - je to o hodně bezpečnější.

monaluza
21. čer 2017

Take mame Romer First Class a zatim se zda perfektni. Syn je v ni cca od peti mesicu, ted je mu 19 mes. a jeste hodne dlouho v ni jezdit bude. Stale jeste je v protismeru, nohama se nastesti vejde. Nesedici dite bych v zadnem pripade do "posmerne" sedacky urcene prl sedici dite nedala (zatez pro krcni pater a dalsi dosud nedostatecne zpevnene svaly v pripade celniho narazu).

poah
autor
22. čer 2017

@giovik v 10 mesicich mel 77 cm a 8,6 kg, ted je presne o mesic starsi,tak to bude o trosku vic,presne nevim.

poah
autor
22. čer 2017

@listopadka1 to nebylo nic proti vam,jen jsem cekala,ze me za tento dotaz spis vsichni ukamenuji 😀 tak jsem to chtela trochu odlehcit.

poah
autor
22. čer 2017

@abekara
@monaluza a jak takto velke deti snaseji jizdu v protismeru? Je mi jasne,ze ve vajicku nam rve,protoze uz je mu male,ale myslim,ze i protoze nic nevidi a nudi se. Z tech vetsich necvo vidi,i kdyz jsou v protismeru? Ja ho bavit v aute nemuzu,mame 2 deti,takze mezi dve autosedacky se uz nevlezu.

poah
autor
22. čer 2017

@monaluza s krcni pateri bych problem nevidela,neni to novorozenec,co ma hlavu jak hadrovy panacek. Nejsem fyzioterapeutka,ale neprijde mi,ze by schopnost sedet nejak vyrazne souvisela s vyvinutim krcnich svalu.Samozrejme,ze je spatne na zada nutit dite predcasne sedet.

g_m
22. čer 2017

Mrknete na Joie steadi

karlajasmine
22. čer 2017

my mame taky velky dite a museli jsme koupit 0-18kg, protoze jsme mu tu sedacku kupovali, kdyz mu bylo 8 mesicu.. uz tehdy se do vajicka nevesel a jeli jsme 2hodinovou cestu. Ale museli jsme ho uz v 9 mesicich dat po smeru jizdy, jinak nam v aute zvracel.. ani se mu nedivim, taky bych zvracela pri jizde v aute v protismeru..

poah
autor
23. čer 2017

@g_m Dekuji za tip.Vy ji mate? Jste s ni spokojeni? Pro nas by byla uplne idealni,jen me zarazi cena,na to,ze je tak multifunkcni,mi prijde nejak levna.

g_m
23. čer 2017

@poah Nemáme, ale dost o ní přemýšlím. S srpnu máme jet na dovolenou do Rakouska a byla bych raději, kdyby už měla malá lepší sedačku než vajíčko, i když nebude mít ani rok a tahle mi přišla jako super řešení. Ale znám tu značku, jsou to Britové, máme od nich i jídelní židličku a jsem 100% spokojená, takže háček v poměru cena/výkon bych ani nehledala. A třeba Cybex, který povyhrávala kde jaké ocenění, je teď v akci za 3300kč 🙂 Takže bych se nebála...

motylcice29
19. črc 2017

@poah me by teda zajímalo kde jste viděla na 0-18 špatně recenze? Podle me jsou to sedačky, které jsou u nás velmi málo rozšířené, proto je o nich mezi rodiči menší povědomí ...ale vyrábí je víceméně jenom top značky a jsou naopak kvalitní. Podívejte se jak jezdí děti v severských státech...jenom u nás se děti dávají do posmernych sedaček sotva si sednou....