Co a v kolik hodin jedí miminka od 6ti měsiců?

sandra81
2. říj 2007

Furt si lamu hlavu s tim, kdy a co mam davat nasi 7mesicni holcicce. Tady v Holandsku davaji k obedu chleba s necim a pak mliko bud kojeni nebo umely. Ale ja nevim k obedu chleba? TAdy je to normalni ale v CR myslim ne. Mela bych ji delat k obedu neco tepleho a k veceri pak znovu taky? Jaky s tim mate zkusenosti?

kupinka
2. říj 2007

A už jsi začla přikrmovat mrkví,bramborem a tak? A večer se dávají kaše

zevina
2. říj 2007

sandra, tady se začíná obvykle zeleninkou, později masozelenina k obědu, další měsíc ovocné svačinky a k večeři kaše, s lepkem se kvůli alergiím doporučuje počkat až do 8.m, spoustu praktických rad a tipů najdeš tady: http://www.kojeni.net/prikrmy.php

krizulka003
2. říj 2007

holky myslíte že je kaše poviná? mě ji malý nechce 😒

zevina
2. říj 2007

krizulka, pokud malému zatím stačí mlíčko, není nutné dávat kaši tak brzy, my ji zaváděli až v 8.m 😉

krizulka003
2. říj 2007

zevina:díky,ještě počkám.mlíka vypije tak 150 až 180 a v noci ještě jednou tak ho zatím nechám.

tiki
2. říj 2007

Krizulka, nam zase Zdisa zpocatku odmitala cokoli jineho nez kasi 🙂 . Tak jsem ji pridavala i do jablka a mrkve.

konoupek
2. říj 2007

my jsme teda na UM,ale se v tom pořád tak nějak plácám 😅 ,takže uvítám nějakou tu radu 😉

sandra81
autor
2. říj 2007

V Cr se teda dava kase vecer? No ja malou krmim takto:
kolem 7 rano kojeni,
tak v 10 ovoce
ve 13 hodin UM, vypije tak 150, nakojit nechce, nevim proc....pak ji dam spat
Pak dostane kolem 15-16 hodiny susenku a doji nekdy zbytek ovoce nebo ji dam jogurt.
Tak v 17 hodin dostane prikrm zeleninovy,nekdy s kurecim masem nebo tak neco.
Nekdy ji pak dam jeste prso, ale malokdy chce, ted nak odmita a chce kojit hlavne rano a vnoci.
V 18.30 - 19.00 dostane kasi a pak uz jen doufam, ze bude dlouho spat, kdyz se vzbudi nakojim ji.
Nevim zda teda mam davat ten prikrm k obedu misto v tech 5 hodin...a tady taky nikdo neporadi...

janica..
2. říj 2007

Sandra sice ještě nemám moc zkušenosti, teprv dávám první příkrm zeleninový, ale ten se dává určitě v poledne 😉

johanda
2. říj 2007

Sandro, příkrmy se mají přizpůsobit stravování rodiny i potřebám mimča. Ten rozpis jídel v ČR je jen orientační, nemusí se nějak striktně dodržovat. Já bych třeba v poledne se zeleninou a masem neuspěla, malá si dá taky většinou kousek chleba a mlíčko, obědvá až tak mezi 3,4, V 6 si dá nějaké ovoce. Kaše vůbec nejí, večer si dá většinou polívku s rozmačkaným bramborem, rýží nebo jáhly. JInak kojím, jak si řekne, dále pije čaj a vodu.

tiki
2. říj 2007

Teda Sandro, to jsi teda machr, takhle dodržovat časy - klobouk dolů. To já krmím, jak mi to vyjde, teda snažím se dát dopoledne ovoce, vpoledne nějakou zeleninovou či masovou polívku a večer kaši, ale někdy to dopadne úplně opačně. A obědváme někdy ve tři, někdy v jedenáct - no, chudák dítě. Ale zatím se zdá, že nestrádá.
A že by někdy odmítla kojení? To teda v žádném případě, i kdyby byla napraná příkrmama sebevíc, tak vylohne všecko mlíko, co tam je - a pak ho samozřejmě vybleje i s příkmem 😝 . Ale přitom to není žádnej cvalík, máme něco k sedmi kilům 😲

m.ajka
2. říj 2007

Sandro jsem docela udivená co dáváš malý, to ti radila doktorka? Já se těm jídlům jako chleba a jogurty dost vyvarovávám. Máme přibližně stejně starý děti, a já dávám malý akorát k obědu mrkvičku s bramborem nebo rýží, postupně budu přidávat zeleninu, pak dojde i na maso, k večeři kašičku, jinak pořád kojim. A časově dodržuju akorát tu kašičku, obědváme kdy se to hodí.

sandra81
autor
2. říj 2007

No takhle to tady radi. Ten chleba od 7.mesice pry. Ty casy se snazim dodrzovat,taky jeji spanek ale jiste ze nekdy to dopadne trochu jinak. Treba dneska, dala jsem ji v 18. hodin spat nebo byla hotova a spi jeste ted. Normalne ji v tuhle dobu davam kasi a spat na vecerni spanek. A jinak cvalik to je, ma uz 8kg a bude ji v nedeli 7 mesicu.
Tu kasi davate miminkam z flasky nebo lzickou? ja z flasky, ale pisou na ni ze se ma davat jen ze lzicky...tak nevim no

tiki
2. říj 2007

Sandro, ja z flasky nedavam nic, protoze je Zdisa kojena a ucit ji v pul roce na flasku mi prijde blbost. Takze ji ze lzicky, pije z normalniho hrnecku, a kdyz jsme nekde v terenu, pije z petflasky s takovym tim "sosackem".

sandra81
autor
3. říj 2007

No my jsme dali male flasku asi ve 3 mesicich poprvy, aby to umela kdyz ja nekde musela a tatinek s ni byl sam. Jedine ale z flasky MAM. A normalne mi pila i z prsa, flasku dostavala jen vyjimecne. Ted mi ale prso odmita, pres den hlavne. Nevim co s mlikem, nechce se mi to odstrikavat, to se ho nezbavim pak nikdy, ale desne to boli, au au.

tiki
3. říj 2007

To musi byt docela vopruz, to muzu byt konec koncu rada za blijiciho otesanka 😀

sandra81
autor
3. říj 2007

No ja mela taky otesanka a vnoci taky dobre basti z prsu,jen pres den se asi proste precpe tema prikrmama a pak nechce mliko.
Treba dnes jsem kojila poprvy v 7 rano, z obouch prsou a pak uz pres den nechtela. Ani ode me ani z flasky. Flasku, 150 ml. jsem do ni nakonecv poledne dostala ale byla tu fuska...

pajuna93
19. dub 2019
Uživatel pajuna93 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od pajuna93.

K obědu bych chleba určitě nedávala v 7 mesících jsem jí dávala maso se zeleninou k obědu. V osmém měsíci jsem přidala dopoledne ovoce a odpoledne namazaný chleba. Jinak jsem pořád kojila.

veronikaraj
21. dub 2019

@pajuna93 A nemáte nějakou radu co jiného dopoledne, když mi ovoce nechce sníst?

dominikaanovakova
21. dub 2019

Ahoj , malej jí kolem 6:00 um 8:30 ovoce nebo přesnídávku s piškotem11;30 masozelenina 14:30 ovoce nebo jogurt 17:30 kaši nebo um ale kasi skoro nejime neni to povinnost 20:20 um a to mu během dne dám třeba křupky, kousek chleba , nebo zeleniny do ruky

bayt
21. dub 2019

@sandra81 Já jsem začala přikrmovat v šesti měsících. Prakticky nic mi ale nesnědl, bylo to takové ochutnávání. Začala jsem zeleninou a ovocem. Nejdřív jsem dávala převážně zeleninu jednou denně a asi za tři týdny jsem pak začala dávat dopoledne ovoce a odpoledne tu zeleninu (v sedmi měsících už i zeleninu s masem/žloutkem). Nedávala jsem to nějak přesně podle hodin, syn ani přesně v určité hodiny pokaždé nespal. Prostě jak mi to vyšlo, jak se probudil...Snažila jsem se ne hned po větším kojení, to by už vůbec neměl chuť.

Pak nějak v devíti měsících (to už se pomalinku rozjídal) jsem začala dávat po probuzení k snídani kaši s ovocem/ořechovým máslem nebo mlíkem, k obědu zeleninu s přílohou (a případně s masem/žloutkem) a k večeři zeleninu s přílohou. Syn by mi tehdy rozhodně neukousal pečivo se sýrem. To zvládá tak nějak až teď (je mu 15 měsíců). No a kojení jsem neřešila, prostě jsem kojila na požádání, jak chtěl.

krystofovaa
21. dub 2019

Já dávám dopoledne kaši, k obědu normálně příkrm a večer když jde spát tak mlíčko a ráno pro probuzení taky mlíko. Odpolední svacu presnidavku. A když nechce normálni tak mlíko

bayt
21. dub 2019

@sandra81 Krmila jsem od začátku na lžičce a pak postupně učila na takový ten dětský učící hrneček.

pajuna93
Autor odpověď smazal
Zobraz
pajuna93
23. dub 2019
Uživatel pajuna93 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od pajuna93.

@veronikaraj Já jsem malé dávala občas místo ovoce tyhle kapsičky https://www.mall.cz/prikrmy-kojenci/sunarek-do-rucicky-mix-karton-12x100g jsou bez cukru a párkrát jsem si ji dala i já když jsem byla těhotná.

kittyy17
23. dub 2019

Ráno mléko, dopolední svačina ovoce, v 11 oběd, odpoledne mléko, k večeři kaše, druhá večeře mléko, v noci když se vzbudil další mléko.
Od cca devíti měsíců odpoledne pečivo, tvarohacek, jogurt...

vironeka
23. dub 2019

nooooo, to si tak vzpomenout, jak jsem co dávala, bude se to hodit. Malej i přes kojení měl hlad pořád, začali jsme někde před čtvrtým měsícem? Doktorka s tím byla úplně v poho, když prý malý prospívá... Začinala jsem na jednodruhových přesnídávkách, kvůli případné alergii na nějakou potravinu - mrkev, pastiňák... mrkni na Tisíc dní, měly by tam být tipy a snad i recepty, www.1000dni.cz/. Já tam teda nebyla, mám od nich malou knížečku od doktorky, hned při první kontrole nás zásobila různými brožurami a vzorky 🙂

veronikaraj
24. dub 2019

@pajuna93 Jo to bych mohla taky vyzkoušet. Děkuji za doporučení.