Neustále plačící miminko. Jak jsou na tom vaše děti?

klara.t
8. bře 2010

Nevím, jestli je tu ž nějaké takové téma. Pokud ano, omlouvám se, ale nic mi to nechtělo najít.

Mám 9ti týdenní holčičku. Stále mi pláče. Protože je to mé první miminko, tak nevím, jestli je to v tomto věku normální. Ráno po nakojení se na mě krásně usmívá. Je v pohodě tak hodinu, ale pak začne plakat a pláče v podstatě do té doby, než jdem do kočárku (to je taková jistota - tam spí furt, hlad nehlad, prdíky neprdíky). Aby neplakala, tak se jí musím neustále věnovat. Na hrací dece vydrží v mé přítomnosti tak 15 minut a z vteřiny na vteřinu se z usměvavého miminka stane plačící. To samé, když jí chovám a povídám si s ní. Pak jdem houpat na velký míč a při tom sledovat jak bliká TV. To jí také baví jen chvíli. Tak jdem chodit po bytě atd. atd. Prostě se jí snažím nějak zabavit, ale vždy to pomůže jen na chvilku a zase fňuká, po chvíli řve. Abych mohla uvařit, nebo se jít jen umýt, tak jí musím nechat někde plakat, protože sama nikde nevydrží, ani když na mě vidí a mluvím na ní.
Prdíky občas má, ale nemyslím, že nějak strašné. Bříško má měkké.
Mě prostě příjde, že brečí a ani neví proč. Možná z nudy. Protože brečí i když jí nakojím, přebalím, vyprdím....
Jak jsou na tom vaše miminka zhruba v tomto věku? Také pláčí ani nevíte proč?

paulla
8. bře 2010
paulla
8. bře 2010
klara.t
autor
8. bře 2010

Díky, já to nenašla. Jakoby mi mluvily z duše. Ale v podstatě tam není jiná rada, než vydržet a nebo dát UM. Což dát nechci. Bojím se, že bych přestala kojit.
Myslíte, že mám kojit častěji? Snažím se dodržovat 2 hodinové intervaly, které mi řekla Dr.že mám dodržovat. Aby se nemíchalo staré natrávené mléko s novým, že jsou pak prdíky. Taky nechci, aby si zvykla, že když zařve, dostane prso. Ale je možné, že má ten růstový spurt.....já prostě nevím co dělat.

sayast
8. bře 2010

klarko,ja davala prso vzdy kdyz si rekla. at po hodine,pul nebo i 3-4. kdybych nedala, tak taky jen place. a kocar byl taky jistota 😀. kdyz ti reknu ze jsem ze dne prvnich nekolik mesicu prokojila 16 hod, tak nekecam. samozrejme jsem ale nic jinyho nestihala ☹. no,mala byla spokojena, kojim stale, pribirala,tak co si prat vic 🙂

paulla
8. bře 2010

Já si myslím, že to brzy přejde, ještě je maličká, jakmile se začne zajímat o hračky a sledovat okolí, tak se sama zabaví. Uvidíš že třeba za měsíc už to bude lepší, začne víc pozorovat a nebude se tak nudit. Taky jsem něco podobného zažila s malou, ale bude líp, uvidíš.

paulla
8. bře 2010

Saje aktivně vždy když ji přiložíš? Je možné, že je to i hlad, já jsem kojila na požádání. První 3 měsíce jsem kojila nonstop.

klara.t
autor
8. bře 2010

Saje aktivně, ale po nějaké době u prsa usíná. Ale to je tím, že právě přes den neusne jinak než v kočárku. Jenže když jí prso vyndám a někde jí položím a nebo nechám na klíně, tak stejně po chvíli otevře oči a brečí. Tak jí třeba prso vrátím, ale zase se to opakuje. Někdy prso i sama pustí. V kočárku vydrží i 3 hodiny bez prsa a neřve. V noci už dala dvakrát 6ti hodinovku, jednou 7 hodin, průměrně dává 4,5 hod, ale pak se budí po 2 hod. Takže si myslím, že s tím jak kojím vydží i delší dobu (ale pokud jí prospí).
No zkusím jí prso dávat častěji. Ale všude mi doporučovali ty 2 hodiny pauzy. Tak jsem jí nechtěla rozmazlit. Asi je na čase vyprdnout se na nějaké rady a řídit se tím, co chce ona ne?

sayast
8. bře 2010

ja na rady kaslala 🙂. oni doma to placici miminko nemaji. ja pres den kojila nonstop,v noci vydrzela i 6 hod bez problemu. u nas se teda od zacatku vytvoril problem a bohuzel trva dosud, ze doma usnula jen u prsa. tak jestli nebudete mit to samy 😅

aponchie
8. bře 2010

klaro je fakt malusenka ma alergii na svet..davej co chce a zkus to brat,ze to tak je proste a uvidis ,ze se ti psychicky ulevi nez kdyz s ebudes snazit vsemozne to nejak resit..asi je vic na prso a mlicko vic te potrebuje nez jine miminko treba tak delej co je pro vas dve nejlepsi jestli ti ma usnout u prsu do par minut anebo v kocarku udelej to ..za par mesicu budete mit spanek opet jinaci budou sedet lozit zuby apod a vsecko to bud emit vliv ..neboj kolem roku uz to bud elepsi 😅 ja vim,ze je to daleko ,ale fakt ti nezbejva nez to hodit za hlavu a rict si udelam co chce at je spokojena a bude to v pohode🙂

kveluse
8. bře 2010

klaro, aponchie má úplnou pravdu.

Když budeš spokojená ty, bude spokojená maličká a když bude spokojená maličká, budeš spokojená ty 😉 .

Já všechno u první dcerky taky řešila, zkoumala, kdo mi co poradí, pak to zkoušela a někdy to vycházelo, ale většinou ne.... Teď už vím, že nejdůležitější je dát na svoje pocity a na dítko. S druhou holčičkou si to všechno dělám jen podle sebe a rady okolí už jdou kolem mne a jen se jim usmívám. Kdyby to tak šlo i u prvního dítěte, byli bychom prvních 6 měsíců mnohem spokojenější všichni. TAk moc držím palečky, aby se to tobě podařilo!

kackaaaa
8. bře 2010

Klaro, mluvíš mi z duše. Malá je zlatíčko, ale vydrží ji to tak 15 minut maximálně. Nejhorší je to pozdě odpoledne. To by brečela pořád. Dudlíka už "jakž takž" bere, ale mračí se u toho a evidentně není spokojená. Nejradši by byla porád u prsa. Přitom nakrmit ji dám kdy chce, a ani délku nějak neomezuju, ale když už mě hodinu cucá a usíná u toho, tak hlad už mít nemůže. Prostě ji to uklidňuje a vyžaduje to.
Takže snažím se nasadit dudlíka a skáčeme na míči. Večer usne u prsa - asi si s tímhle šiju na sebe bič, ale nemůžu ji nechat probrečet večer.

artuse
8. bře 2010

souhlasím s aponchií a kveluse, důležité je být v klidu, moc to všechno neřešit a nestresovat se, i když se to těžko poví,já po porodu dost stresovala, měla jsem trochu zdrav. problémy a stres se na dcerku hodně přenášel,někdy to může být ještě stres třeba z těhotenství...dcera byla právě také hodně plačící, pořád neklidná, trošku pomohl dudlík a pak šátek na nošení dětí, neuvažovalas o něm nebo o nějakém nosítku? já měla dcerka uvázanou v šátku, dělala s ní všechno možné, uklízela, jedla a ona se koukala, byla u mě a zklidnila se 🙂

sayast
8. bře 2010

kacko,klarko, jsou jeste malinky 🙂
jinak nositko muzu taky doporucit. my mame manducu a diky ni si udelala spoustu prace a obe jsme byli spokojeny 🙂
dudlik se mi napr do ted nenaucila ☹. ted uz to ani nezkousim teda 😀

artuse
8. bře 2010

jo my máme taky manducu, na malinké mimčo šátek a na větší dítko manducu 🙂

germik
9. bře 2010

klara - tiež som si tým prešla, bola som z toho na nervy, trvalo to tak 3-4 mesiace, potom sa malá začala zaujímat viac o svet, pretáčala sa ako chcela, vedela vziat hračku do ruky....Fakt to treba len VYDRZAT, myslím že žiadna iná rada neexistuje, nech robíš čo robíš ☹ A Apon a Kveluse majú pravdu, fakt sa riad podla potrieb miminka, ked má hlad po hodine, tak mu daj papat po hodine, ved ty kojíš tak neviem kde je problém 😝 Tiež som sa stresovala, plakavala, nevedela čo s malou, nemala som ani čas uvarit a najest sa...... Lenže všetko ma dopad na tvorbu MM tak daj na to pozor 😲
U druhého mimča už budem mudrejšia, určite to prvé 2-3 mesiace budem riešit šatkou al. babyvakom /aspon na tie najnutnejšie chvílky, varenie, plač..../ a potom prejdeme na Manducu. Používala som ju u prvej dcéry a nedám na nu dopustit, strašne mi ulahčila život 😎