Kterou knihu vybrat pro 10letou slečnu?

lpch
20. říj 2018

Dobrý den maminky. Poradíte mi prosím co rády čtou vaše desetileté slečny? Potřebuji vybrat nějakou knihu, ale nevím, po které sáhnout. Děkuju

klea81
21. říj 2018

Harry Potter, série Eragon,

aneta15
21. říj 2018

Já mám desetiletou dceru, která docela dost čte a Harry Potter je pro ní těžké čtení i když film miluje. Ještě tak první díl ale ostatní díly jsou podle náročné na čtení.. Záleží, co slečnu baví. Moje dceru zajímá příroda a historie. Hodně se jí líbila třeba knížka Vílí býlí od Radomíra Sochy, nebo hodně listuje v knížce čekání na Vánoce...tam jsou popsány různé zvyky a pověsti, české pověsti pro malé děti od Martiny Drijverové, Moja, Tatu a tiplíci na druhou stranu ujíždí na komiksech Simpsonovi. V tomhle věku je to hodně o tom, co je zajímá...hodně letí Deník mimoňky, který třeba mě přijde hrozný ale taky jeden díl dala ale podle mě jen kvůli tomu, že to čtou holky jinak jí to moc nebavilo. Takže já kupuju knížky typu jako Staré řecké báje a povesti atd. ale nebude to bavit každého.

klea81
21. říj 2018

@aneta15 dcera přečetla všechny díly, během pár týdnů, teď čte zaklínače a pana prstenů, ale ona je velká čtenářka a nemá problém ani s odbornou literaturou. Harryho většina dětí mezi 9-11lety přečíst zvládne.

berynka
21. říj 2018

Dcera teď čte novou detektivku Zločin slecnam nesluší.Jinak jsou ruzne série o divkach a koních,carodejkach. Deníky malého poseroutky a díly Dům na stromě...je tam min textu a je to vtipné čtení.

ai30
21. říj 2018

Jestli ji jeste nema, tak rozhodne Pribehy na dobrou noc pro male rebelky ;)

kosi_cek
22. říj 2018

Deník malého poseroutky u nás stále frčí, děti se k němu vrací, dcera (12) si přeje k Vánocům nový díl, stále ho čte i starší brácha, knížky moc nekupujeme, děti chodí do knihovny, ale toto se vyplatilo. Když jsme u toho, dáte někdo tip? Večer si s dětmi (hlavně 14 a 12) čteme společně, po čem sáhnout? Právě jsme dočetli celou sérii o Hraničářově učni, máme za sebou Percy Jacksona i Harryho Pottera a i jiné nesériové knížky (i ne fantasy), nevím a svádí mě to přečíst si s dětmi nějakou mou oblíbenou známou knihu, ale třeba vás napadne něco nového (PS.zkoušeli jsme třeba Zeměplochu, to nikoho z nás nechytlo, do Hobitů jsme se taky nezačetli)...

pavelkamat
22. říj 2018

@kosi_cek zkuste od Michaela Scotta Alchymistů (Tajemství nesmrtelného N. Flamela). Je to spojení historie a magie.

kosi_cek
22. říj 2018

@pavelkamat díky za tip, podívám se 😉

betelgeuzz
22. říj 2018

Záleží na tom, co ji baví. Starší má 9, kdysi viděla kousek Harryho Pottera a nelíbilo se jí to, takže ji ani neláká ji to číst (i když já ho mám ráda, stejně jako Pána prstenů apod.) Baví ji série Příběhy se šťastným koncem (je to o zvířátkách), Strážkyně krystalů, Hotel u zvířátek, Kája superfrája. Dále knížky od Zuzany Pospíšilové, Astrid Lindgrenové.