Alergie na kravské mlíko, co mám vařit za příkrmy?

ivahodonin
26. zář 2015

Ahojky, chtěla jsem se zeptat jestli tu není nějaká mamča, která má mimčo s alergií na kravské mlíko?
Za měsíc bych mohla malému dávat příkrmy,ale vůbec nevím, co mu budu vařit ☹ Nesmí mlíko kravské,kozí a ani sojové.
Nemáte prosím některá s tímto zkušenosti?
Za jakoukoli radu či receptík budu moc ráda 😉 ..děkuji

alyssa.anna
26. zář 2015

Tak to asi nemá alergii na BKM ale na laktosu když nesmí ani sojové a kozí ne? Jinak alergii na mléko (ještě nepotvrzenou, ale vcelku asi jasnou) mám já osobně tak vím jaké to je (mám jí od těhotenství).
A co dítku vařit? Ovocné, zeleninové, masozelenové příkrny, jsou k dostání i inst. nemléčné kašičky, osobně mi moje pediatra radila že s kravským mlékem mám u malé počkat až do 3 let, že rozhodně není kam spěchat, takže do prvních příkrmů bych ho stejně nedávala být tebou i kdyby mimi alergii nemělo.

ivahodonin
autor
26. zář 2015

Malý má potvrzenou alergii na bílkovinu kravského mléka.Když jsem hledala na netu,tak prej nesmí ani kozí a ani sojové.Z masa tam bylo že nesmí hovězí,vepřové a ryby.Mlíčko má Nutrilon alergic care.Jen jsem si říkala,kdybych mu doma chtěla připravit nějaké kašičky,tak vlasně nevím z čeho.Třeba jáhlovou vařit v Nutrilonu, nebo rýžovou kaši vařenou v Nutrilonu? Rozhodně se budeme radit s primářkou kam chodíme na kontrole,jen mě napadlo jestli někdo neporadí nějaké recepty.

zalando
26. zář 2015

Ahoj,neni to tal zle jak to vypada...zapatrej na ve zdrave vyzive,hlavne alnatura ma hodne bezmlecnych kasi,ryzova,tmava krupice,ryzove vlocky, drei korn je dobra....je tam toho opravdu hodne.Muzes sama taky varit,z Nutrilonu si odmeris kolik potrebujes na mliko,asi tak 90 ml a nechas varit,ja povarovala s ovesnyma vlockama,muzes dat i kuskus,a az to kratce povaris,das tam bud jablicka atd...namixujes....chutnalo to...A ted mame za chvili rok a pokousim se varit obedy,ale teda je to docela slozity...misto masla pouzivam Alsan,syr nam taky prosel ,ale nevim jak budu nahrazovat smetanu,v omackach,lucinu,misto pomazanek,co do bramborove kase atd...pudink... 😒

ammmi
26. zář 2015

Přidej se k nám do skupiny 😉
https://www.modrykonik.cz/group/2161/
Je nás tam dost. Sója se nedoporučuje, ale našemu synovi nevadí - kupuju mu sójové "jogurty". Ryby a vepřové normálně může. Jen ne to telecí a hovězí.
Není to tak zlé, jak vypadá, dělám i např. kynuté buchty bez bkm. Na trhu je spousta rostlinných výrobků.

ammmi
26. zář 2015

@zalando Rostlinná mléka - ovesné (je i smetana), rýžové, kokosové, růýná ořechová. Taky doporučuju skupinku - viz výše. 😉

ivahodonin
autor
26. zář 2015

Holky moc moc děkuju za informace a hned se jdu přidat do skupiny 🙂
ještě jednou díky