Co na prdíky? Espumisan nezabírá

lucifux
18. kvě 2019

Holky, co na prdíky? Espumisan mu moc nepomáhá. Chudinka maličký, je mi ho vždycky strašně moc líto, když pláče. Každý večer na ně trpí i přes to, že si fakt hlídám co jím.

miba10
18. kvě 2019

Sab simplex. Používala jsem u dcerky a teď u syna a paráda

lucifux
autor
18. kvě 2019

@miba10 v pondělí až bude otevřená lékárna, tak hned vyzkoušíme.

kepu
18. kvě 2019

Od narození používáme biogaiu a infacol... Tahle kombinace je jediné co Honzovi ulevilo... 😊.

simirek1
18. kvě 2019

Zkuste polohování vleže na bříšku na vaší celé horní končetině, aby se vyvinul lehký tlak na bříško nebo poloha klubíčko, kdy si svýma rukama podchytíte nožičky a druhou rukou jistíte na hrudníku. Obě polohy by mohly přispět k lepšímu odvádění plynů. ještě můžete dopnit přiložením na bříško nahřátým polštářkem s pohankou...

miba10
18. kvě 2019

@lucifux jo a ještě mám i probiotika pro mimca 😉 držím palce snad vám to také pomůže. My vyzkoušeli Espumian, infacol, a další hromadu, ale tohle byl pro nás dar z nebes

janina1111
18. kvě 2019

U nas pomohl Baby Calm....je to prirodni a oboum dceram pomohl skvele....jsou nedonosene a i tak maji od 11 tydne po prdech uplne...stale kapky davam...

adel2507
18. kvě 2019

@lucifux U nás taky pomáhal Baby Calm.

uzivatelkapetra
18. kvě 2019

U nás babycalm s biogaia a do toho jsem s ním pocvičila a docela to bylo v pohodě. Teda je to moje první dítě, ale jsem přesvědčena, že mohlo být mnohem hůř

mourovatakocka
18. kvě 2019

My jsme zkoušeli dávat ledacos, nepomáhalo a mně bylo kolikrát špatně při čtení složení. Nejvíc pomůže bohužel čas... U nás jela každý den tyčinka do zadečku, malá se vyprděla, často šlo bublinek jako z roztřepané minerálky a pak byla o tisíc procent klidnější a ještě se sháněla po prsu, jak si uvolnila bříško.

eithelwing
18. kvě 2019

Nevím, zda se dá sab simplex sehnat, já ho nesehnala a řešila jsem to dva roky zpátky.
Espumisan i babycalm jsem u dcery zkoušela, nemělo to smysl. Podle mě jde spíš o placebo.
Nejlepší byla biogaia (účinek po 3 týdnech!), polohovat na bříško, přikládat k prsu (hýbou se střeva, tudíž dítě prdí), cvičit nožkami, masírovat bříško. Super byla nahřátá látková plena nebo peckový polštářek (dá se sehnat v dm). Když bylo hodně zle, použila jsem i rourku. Sice jsem to moc nechtěla, ale nakonec jsme to museli udělat celkově asi třikrát. Účinek okamžitý.

Nevím, kolik prckovi je, ale trávící trakt prostě potřebuje dozrávat a v prvních třech měsících to je opravdu běžné. Dobré je, pokud kojíte, zapracovat i na technice kojení. U nás malá dost hltala, zpočátku zbytečně polykala vzduch, což jí vůbec nepomáhalo.

puhelin
18. kvě 2019

My jsme dcerku od narozeni pri kazdem prebalovani oplachovali v klubicku pod tekouci vlaznou vodou. Krasne se uvolni ven plyny (a zaroven nemusite mazat kuzi proti opruzeninam).

makronka222
18. kvě 2019

Biogaia, nahraty pytlik rejze pokladat na bricho, davat do klubicka, na tygrika

narnell
19. kvě 2019

@lucifux Pomáhá bezplenkovka, při ní se krásně vykaká, vyčůrá a vyprdí. Preventivně cvičit s nožičkama, nahřívat bříško, polohovat a nošení v šátku či na tygříka.

pipapi
19. kvě 2019

Co tak fenykl? Čím více si tělo navykne, že se dá pokaždé lék, tak střeva zlenivý...

bayt
19. kvě 2019

@lucifux Asi jen čas. Nahřívat, nosit, probiotika.

martiina_k
19. kvě 2019

Nám pomohla biogaia ... není to ale tak, že dáte kapičky a miminku se uleví. Jsou to probiotika, takže nějakou dobu trvá, než se střeva "osídlí". U nás 10. den naprosto "jiné dítě". Spinkal, usmíval se, do té doby často plakal a bříško ho bolelo. Neříkám, že od té doby by si nepobrečel, ale fakt na biogaiu nedám dopustit.

adel2507
19. kvě 2019

@martiina_k Nám třeba biogaia nepomohla vůbec, vkládala jsem do ní velké naděje, ale i po měsíci užívání žádná změna. Ale malý byl na UM, tak možná to bylo tím. 🤔 Ono co miminko to originál.

martiina_k
19. kvě 2019

@adel2507 náš malý byl taky na umělém. Jako když bych to neviděla na vlastní oči, tak bych tomu nevěřila. Ale jako věřím ti, že u tvého miminka to nezabralo. U nás fakt malý zázrak. Pamatuju si to jako včera... byla neděle (desátý den od začátku biogaiy), skoro celý den prospal. Tak jsem si říkala - no to bude noc a hlavně pondělek, když celou neděli spí... on překvapivě spal i v noci (teda tři krmení, ale to byl standart) a pondělek byl úplně na pohodu. Když byl vzhůru , tak už neplakal, mohla jsem si s ním i hrát (byly mu asi dva měsíce, možná o něco míň a do té doby naprostý nezájem o hračky a jak se vyřešilo to bříško, hned se začal zajímat o svět kolem sebe).

adel2507
19. kvě 2019

@martiina_k Já jsem právě už předtím slyšela samou chválu, tak jsem pak byla zklamaná. Ale v srpnu čekáme druhé a když bude potřeba, určitě Biogaiu zase koupím. Člověk vyzkouší všechno, jenom aby bříško nebolelo.🙂

micaz
21. kvě 2019

@lucifux jestli vám nestačí drobky rad, koukněte se na tuhle novou příručku od maminky lékařky. Najdete tam všechny existující možnosti, které fungují na prdíky a koliku 😉
https://michaelacazerova.cz/ebook-pryc-s-koliko...

lucifux
autor
21. kvě 2019

Holky dneska mi dala pediatrička letáček na Balonix med a fakt super. Jsem spokojená, hlavně pro to, že maličký je spokojený.

mrochlova
24. kvě 2019

Nam pomohl baby cam

jaamartina
30. črc 2020

Nám pomohl baby calm a espumisan. Střídam je před každým kojení. Na doporučení pediatricky.