Co na svačinu 11měsíčnímu miminu?

nezvalova
26. črc 2017

Ahoj holky. Poraďte prosím co dávat 11m miminu na jídlo kromě obědu .Uz mi docházejí nápady a jako by to nestačilo,syn bojkotuje již cca měsíc jakékoliv kasičky. Um odmítá od narození a poslední dobou se taky moc netváři na jogurt.
Nas jídelníček byl : snídaně - jogurt, svačinka- ovoce, oběd- zelenina+ maso+ příloha, svačina- chleba s máslem či žervé a večeře kaše.
Jak jsem již psala, tím že odmítá kase a jogurt a zelenina mu taky moc nejede tak nevím co mu dávát jíst.Ted vzal na milost rajče a okurek ale taky ho neche každý den.Diky za rady!!

izz76
26. črc 2017

@nezvalova K večeři to samé co k obědu,nebo třeba polévku,chleba s něčím k snídani,ke svačinám ovoce,nebo ovocnou přesnídávku,nějaké křupky kukuřičné,nebo občas dětskou sušenku... Moje dcera je taky extra vybíravá a v tomto věku měla jídelníček hodně omezený,bylo minimum možností co jí nabídnout.

netopejr
26. črc 2017

Ja dávám z toho, co jime my ostatní. Bily jogurt, ovoce zeleninu jakoukoli je dite schopni sníst, toho je teď dostatečná nabídka.

nezvalova
autor
26. črc 2017

@netopejr Jak jsem ale psala, syn začíná bojkotovat i jogurty.Jako alternativu jsem skousela i cottage, zakysanou smetanu no nechce.Platkove sýry mu ještě dávat nechci a tavené už vůbec ne.Ze syrové zeleniny jí pouze rajčata a okurky.Papriky ci ředkvičky nechce.Sunky mu dávat nechci, protože dle mého názoru obsahují hodně soli.Je to těžké.Ale díky za odpověď.

netopejr
26. črc 2017

@nezvalova Ja zas nepsala nic u sunce. 😉 A kojis ještě? Jestli jo, tak je jedno, kolik čeho sni. Některý deti ji.az později proste. Jinak meloun, banán, jabko, broskve....

izz76
26. črc 2017

To jsem ještě chtěla dodat,pokud kojíš je jedno kdy a kolik čeho sní,nesní...rozjí se časem.

nezvalova
autor
26. črc 2017

@izz76
Diky,zacala jsem již na večeři dávat polévky a občas taky obdobu obědu.Problem je, ze syn toho sní docela hodně, takže nejaka susenka nebo kukuřičné křupky,ho nenasiti.On totiž nemá problém sníst celý banán s půlkou avokáda a pak ještě půlku chleba.

nezvalova
autor
26. črc 2017

Kojim ale jenom v noci. Nevím, ale mám pocit že mlíka mám málo a syn to má spíše jen na uklidnění a usnutí.

izz76
26. črc 2017

@nezvalova Tak holt mu dávej co sní,chleba třeba 2x deně,ovoce když ho má rád... Chutě se mění,teď jogurt nechce,za měsíc to může být jinak...

alkuska
26. črc 2017

Dělala jsem v tom věku různé polévky, to máš hromadu variací. Taky jsem dceři v jednom období dávala vařené brambory nebo různou zeleninu dušenou na másle, kupovala jsem normálně mraženou směs a hodila do kastrolku na máslo, za 5 minut máš teplé jídlo. Bavilo ji, že jsem ji nechala v tom hrabat rukama a krmit se sama. A zasytilo ji to a nebolelo po tom bříško. Taky jsem zjistila že dcera miluje vajíčka, dělám jí je občas na pánvi smíchané s tou dušenou zeleninou, vařené je naopak nechce. Syrovou zeleninu jí jenom málo, ovoce něco sní, ale určitě ne tolik, aby se nadlábla, prostě u nás hlavně vařené. Křupky taky za pořádné jídlo nepovažuju, to jen šidítko 🙂 Ovocné přenídávky ti nejí?

prejeta_zaba
26. črc 2017

Je to pořád dokola, ono ani není co jiného vymýšlet. Prostě to nějak pokombinovat, využít toho, co zrovna jí. Náš extra vybíravec by žil na jogurtu, chlebu a banánu, tak se snažím mu aspoň nějakým způsobem propašovat i cokoliv jiného. Takže např. nějaké jiné pečivo než chleba + pomazánka (v podstatě hustá masozelenina na pečivo, lučina se zeleninou). Já jsem teda už zkusila i med, domácí méně sladké buchty s ovocem, mléčnou rýži, puding - zastávám názor, že si to radši uvařím doma, vím, co do toho dám a jak to ochutím, než mu cpát nějaké chemicky upravované pribiňáky, slazené kapsičky atd. Jinak to že nejí kaši až tak ničemu nevadí, ta kaše mu nic podstatného nedává...

nezvalova
autor
27. črc 2017

@prejeta_zaba Asi blbá otázka,ale jak děláš domácí puding?

luj89
27. črc 2017

Co treba místo jogurtu tvaroh nebo zakysacku? Vyborny je taky smichat tvaroh s pudingem a treba s jahodami 🙂. Jinak jestli se muzu vlozit, domaci puding je mleko, nejaka mouka (nebo kukuricny skrob), cukr + treba zloutek a nejaka ochucujici slozkajako vanilka nebo kakao.

nezvalova
autor
27. črc 2017

@alkuska Jo ovocné přesnídávky jí.Ale kedze má již 8 zubů,tak preferuji spíše aby jedl ovoce čerstvé a na kousky.Ale někdy mi připadá že i když je takhle malý, začíná si hezky vymyslet.Tuhle měla švagrová pro dceru jablko nakrajený na plátky a normálně jí to kradl,ale mně doma sní jabko jen rozmixovany.Nekdy nemá problém sníst broskev a jindy ji nechce. Chapu ze i on má tak jako dospělí na něco chuť a zas na něco ně.Jen je škoda že to ještě neumí říct, abych se s tím zbytečně nepatlala.😀

nezvalova
autor
27. črc 2017

@luj89 Díky za recept na puding.Tvaroh mu ještě nedávám.Ze prej je vhodný až po roce.Zakysacku jsem skousela taky,dokonce jsem ji osladila glukopurem,taky nic.Ale puding (koupeny v Rossmann) občas sní.Proto sem se pidila po receptu.

alkuska
27. črc 2017

@nezvalova Jo to chápu, to známe všechny, to chystání a vyhazování 🙂 Já taky preferuju aby dcera jedla čerstvé, ale ona si toho jen zobne, nenají se toho. Takže jí nabízím kousky vždy když jím něco já (ze svého dám kousek jabka, teď jí jede meloun, broskev, všechny možné bobule a drobné ovoce), ale na celou sváču, aby neměla za 15 minut zase hlad, jí musím dát celou 200g výživu. Jediné, čeho je schopná se najíst je banán, ale ten se snadno přejí. Takže to neřeším, dcera je zdravá, čilá a výživy jsem dávala a občas dávám dál.