• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Co se stane, když se obyč. mouka nahradí bezlepkovou?

12. prosince 2011 
Vymýšlím nějaký cukroví, který bych okolo Vánoc mohla nabídnout mýmu 9 měsíčnímu Kubovi. Ráda bych, aby bylo bez cukru, lepku (nebo jen s minimem), mléka a s minimem tuku... A jak procházím různý recepty, všude je přece aspoň trochu obyčejné mouky. Nevíte, jestli se dá nahradit třeba jáhlovou nebo jinou bezlepkovou - aby ale konzistence "fungovala"? Zkrátka aby to drželo pohromadě...
11. pro 2011 ve 20:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
http://www.babyweb.cz/Clanky/a5296-Tradicni-cukrovi-netradicne.aspx

ty popisky před recepty jsou trochu klamavé, např. nahrazovat normální mléko sojovým je blbost, když je soja alergen, ale ty recepty jsou dobré
12. pro 2011 v 19:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
Lepek je právě to, co váže, takže obecně platí, že produkty z bezlepkové mouky jsou často dost drobivé. S bezlepkovou moukou bych se rozhodně nepouštěla do nějakého nevyzkoušeného receptu, byla by škoda těch ostatních surovin a hlavně té práce. Radši si odpočiň a malému nabídni koupenou bezlepkovou sušenku, bude mu chutnat stejně. :wink:
12. pro 2011 v 19:53  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Tvůj příspěvek