Dietní recepty

irenka21
23. srp 2008

Už delší dobu jsem přehodnotila trochu přípravu jídel pro sebe, vařím tak, aby moji chlapi měli jídlo podle svých představ a já také.Mohly bychom se o dietní nápady podělit.
Zapečené jídlo

Své rodině dělám plněné papriky nebo housky, orestuji cibulku a mleté maso, vmíchám česnek a krájenou sal. okurku na drobné kostičky, dochutím, dím do paprik nebo housek a zasypu sýrem, sobě dělám méně výživnou variantu, smíchám krájenou cibulku jednoho malého tuňáka ve vlastné šťávě, na drobné kostičky sal.okurku nebo cuketu, drcený česnek a ochutím dle své chuti, také zasypu 40g strouhaného eidamu 30%t.v.s. a dám péci vše dohromady, náplň lze měnit, přidávat různou zeleninu nebo žampiony. jako příloha buď vařené brambory nebo celozrnné pečivo, já maximálně jeden pečený kus na jednu porci a 30g pečiva.

irenka21
autor
23. srp 2008

Barevný kuřecí špíz
Energetická hodnota na 1 osobu je cca 880 kJ.
Recept je určen pro 4 osoby.
Ingredience:
• 500 g kuřecích prsou
• 3 limety
• 2 lžíce oleje
• 1/2 lžičky chilli koření
• 4 malé kukuřičné klásky (nakládané)
• 100 g nakládaných feferonek

Příprava:
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Vymačkáme šťávu z 1 limety. Smícháme ji s olejem a chilli kořením. Zbylé 2 limety omyjeme a nakrájíme na plátky. Nakládané kukuřičky pokrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Feferonky vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Kousky masa, kolečka limetek, kukuřičky a feferonky střídavě napichujeme na špízové jehly. Potřeme je ochuceným olejem a 15 minut grilujeme.

irenka21
autor
25. srp 2008

Jablečno- ananasovo- sýrový salát

2 velká jablka, 200 g eidam 30%t.v.s., 200g čerstvého ananasu, 1/2 citronu, 1 lžíce (olivového) oleje, sůl, pepř
Jablka oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Ananas nakrájíme také na kostičky .Pokapeme je trochu citronovou šťávou, aby dužina nezhnědla. K jablkům přidáme kostičky sýra, pokapeme vše olejem, mírně osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Podáváme s plátky celozrnné bagety, nejlépe chalupářské , která voní česnekem a smaženou cibulkou..

irenka21
autor
28. srp 2008

Více recptů najdete na www.kgdolu.estranky.cz