• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Domácí bujón, máte tipy, recepty?

18. února 2014 
Ahoj holky, chtěla bych si začít vařit doma svůj vlastní bujón, máte nějaké tipy, recepty? Nemyslím tím hovězí, či kuřecí vývar, ale fakt bujón, který hodím do tvořítek na led (vím že úplně nezmrzne), šup s tím na mrazák a bude připraven kdykoli k použití. :slight_smile:
Slyšela jsem o tom jednu pani mluvit v obchodě, říkala něco v tom smyslu, jako maso, kosti, zelenina, koření a vařit a vařit až se voda co nejvíc odpaří a zbyde jen hustá kaše a to by měl být ten bujón... Chtěla bych nějaký recept, prosím, prosím. Za každou radu a zkušenost moc děkuji!
18. únor 2014 v 18:59  •  čeká miminko, termín má v září 2014  • Odpověz  •  To se mi líbí
to je asi "demi glace"?
18. únor 2014 v 19:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Moc díky za tip holky! Demi glace jsem vůbec neznala. Je to teda časově dost náročné :confounded: , ale zkusím to. Jen nevím, jestli to jde použít i do polévek. Zatím co jsem našla na netu o Demi glace, vypadá to, že je to spíš jako základ do omáček.
Možná kdybych to udělala z kuřecích kostí, nebo králičích, že by to bylo jemnější a spíš na tu polévku vhodnější. Potřebuji nějak ochutit zeleninové polévky, aby se je konečně naučil jíst i přítel. :slight_smile:
18. únor 2014 ve 21:49  •  čeká miminko, termín má v září 2014  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek