Recepty
nensy
16. čer 2008

Domácí halušky. Máte recept?

Holky máte náká recept na domácí halušky.mi je máme moc rádi ale kupuji už udělané. :-p
lendy1
16. čer 2008
takových receptů najdeš na netu spoustu 😉 chce to podle mě hlavně vychytat tu konzistenci těsta, takže záleží dost i na tom, jaké se použijí brambory.
taky je miluji, ale než bych se s nimi dělala, tak si raději kupuji hotové od Vitany a rozdíl není téměř poznat od pravých Slovenských halušek 😉


Tatranské halušky s brynzou - 4 porce

800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
250 g brynzy
250 g kysané smetany
150 g uzené slaniny
sůl

1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz „nokové“ síto.
2. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.
3. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.
4. Halušky podáváme posypané slaninou.
holly1
16. čer 2008
halušky umí moje mamka, já teda nee, ani mi s bryndzou nechutnají, maximálně ještě se zelím. Ale nějaké holky Slovenky ti určitě poradí. Prý jsou dobré i v sáčku (Labela nebo tak nějak?)
nensyautor
16. čer 2008
jo díky lendy .určitě je udělám už ted mám na ně chut :-p
nensyautor
18. čer 2008
tak halušky jsme dělala.dík za recept
nensyautor
21. čer 2008
tak tentokrát budou halušky ze zelím a uzeným to je taky dobré :-p
martina21
21. čer 2008
do halusiek zemiakovych (bramborovych)sa nepridava vajce, nastruhaju sa zemiaky trochu soli a prisypava sa hladka muka pokial nie je spravna hustota,nie riedke ani huste nieco medzitym take lepive, no ja robim z prasku lebo sa mi nechce stuhat zemiaky 😃
nensyautor
21. čer 2008
jo dík já je jinak kupuji ta v prášku
skuli
24. čer 2008
Taky jsem kupovala v prášku,ale poslední dobou je dělám sama.Není to zas tolik práce,stačí tak 5 středních brambor ,mouka a jedno vajíčko a nají se celá rodina.Vždycky si říkám,že je toho těsta nějak málo,ale vždycky zbyde.Naposledy jsem je dělala teď v sobotu na chalupě a včera jsme to dojídali na večeři s vajíčkem. :-p
pebi
27. čer 2008
ahojky, já je dělám z brambor (jakýchkoliv), polohrubé mouky a soli. Množství od oka. Nejdůležitější je dobrý bůček nebo anglická slanina, nakrájet na kostičky a seškvařit, pak ty halušky hned po scezení rozmíchat s tím tukem ze slaniny a přidat cokoliv je doma = bryndza (tu většinou nemám), tavené sýry, třeba 3 velké čtverce apetito, může se přidat nakrájená pažitka (jen tak na ovonění 😉 )
jo a brambory mixuju v mixéru, tak je to hned 🙂

ps já jsem Slovenka 😉
bielanevesta
27. čer 2008
Ahojky. Tak aj robím halušky z brambor, hladkej múky a soli aby bola konzistencia ani riedka ani mochustá, aby to šlo cez to sito-haluškár. Hotové vysypem do misky a pridám bryndzu(tvaroh, kapustu-zelí, syrokrém...) a zalejem oškvarenou slaninkou :-p :-p :-p :-p x-) Mńam

Začni psát odpověď...

Odešli