• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Domácí halušky. Máte recept?

27. června 2008 
holky máte náká recept na domácí halušky.mi je máme moc rádi ale kupuji už udělané. :stuck_out_tongue_closed_eyes:
16. čer 2008 v 08:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
takových receptů najdeš na netu spoustu :wink: chce to podle mě hlavně vychytat tu konzistenci těsta, takže záleží dost i na tom, jaké se použijí brambory.
taky je miluji, ale než bych se s nimi dělala, tak si raději kupuji hotové od Vitany a rozdíl není téměř poznat od pravých Slovenských halušek :wink:


Tatranské halušky s brynzou - 4 porce

800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
250 g brynzy
250 g kysané smetany
150 g uzené slaniny
sůl

1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz „nokové“ síto.
2. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.
3. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.
4. Halušky podáváme posypané slaninou.
16. čer 2008 v 10:39  •  1 dítě  • Odpověz  •  To se mi líbí
halušky umí moje mamka, já teda nee, ani mi s bryndzou nechutnají, maximálně ještě se zelím. Ale nějaké holky Slovenky ti určitě poradí. Prý jsou dobré i v sáčku (Labela nebo tak nějak?)
16. čer 2008 v 10:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
jo díky lendy .určitě je udělám už ted mám na ně chut :stuck_out_tongue_closed_eyes:
16. čer 2008 v 11:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
tak halušky jsme dělala.dík za recept
18. čer 2008 v 06:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
tak tentokrát budou halušky ze zelím a uzeným to je taky dobré :stuck_out_tongue_closed_eyes:
21. čer 2008 v 17:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
do halusiek zemiakovych (bramborovych)sa nepridava vajce, nastruhaju sa zemiaky trochu soli a prisypava sa hladka muka pokial nie je spravna hustota,nie riedke ani huste nieco medzitym take lepive, no ja robim z prasku lebo sa mi nechce stuhat zemiaky :grinning:
21. čer 2008 v 18:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
jo dík já je jinak kupuji ta v prášku
21. čer 2008 v 18:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
Taky jsem kupovala v prášku,ale poslední dobou je dělám sama.Není to zas tolik práce,stačí tak 5 středních brambor ,mouka a jedno vajíčko a nají se celá rodina.Vždycky si říkám,že je toho těsta nějak málo,ale vždycky zbyde.Naposledy jsem je dělala teď v sobotu na chalupě a včera jsme to dojídali na večeři s vajíčkem. :stuck_out_tongue_closed_eyes:
24. čer 2008 v 09:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojky, já je dělám z brambor (jakýchkoliv), polohrubé mouky a soli. Množství od oka. Nejdůležitější je dobrý bůček nebo anglická slanina, nakrájet na kostičky a seškvařit, pak ty halušky hned po scezení rozmíchat s tím tukem ze slaniny a přidat cokoliv je doma = bryndza (tu většinou nemám), tavené sýry, třeba 3 velké čtverce apetito, může se přidat nakrájená pažitka (jen tak na ovonění :wink: )
jo a brambory mixuju v mixéru, tak je to hned :slight_smile:

ps já jsem Slovenka :wink:
27. čer 2008 v 08:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky. Tak aj robím halušky z brambor, hladkej múky a soli aby bola konzistencia ani riedka ani mochustá, aby to šlo cez to sito-haluškár. Hotové vysypem do misky a pridám bryndzu(tvaroh, kapustu-zelí, syrokrém...) a zalejem oškvarenou slaninkou :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :dizzy_face: Mńam
27. čer 2008 v 08:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek