Dortíky

jannelka
26. dub 2017

Ahoj, je tu nějaká šikulka která se věnuje dortům a všemu kolem nich? Potřebovala bych poradit s jedlou krajkou, koupila jsem si hotovou krajku Sweet Lace a prostě nejde to rozetřít aby byla krajka všude stejná, někde jsou mezerky a když to chci opravit tak se krajka stáhne jinde tak nevím kde je chyba. Mám silikonové šablony tak právě nevím jestli nemají být šablony také přímo od té značky jako krajka, že by měli být tvrdší. a nebo mi prosím poraďte jakou hmotu máte vyzkoušenou vy? Pak mě zajímá z čeho děláte figurky aby krásně držely? Mám hmotu pasta dama stella, a když udělám třeba dinosaura co je na fotu tak mi to nedrží ten tvar jaký potřebuji. Ten krk prostě lehne a nedrží. Nebo ho nějak zpevnit třeba párátkem? Jo a ještě prosím kdo používá airbrush jaké barvičky použít? a dají se sehnat normálně v obchodě? Vím že seženu gelové a pak mám potravinářské barvivo značka Babeta je tekuté tak nevím jestli mohu použít toto nebo tedy mám koupit extra přímo do pistolky. Zase mám strach aby se mi to neucpalo. Omlouvám se za chyby a když mi někdo poradí budu neskutečně vděčná 😍 papa

ozdobchutne
29. dub 2017

Ahoj jannelka, zkušenosti s touto krajkou nemam, ale co se týče hmoty na figurky, dělám buď marcipánovou z mandlí nebo ze sušeného mléka.
Ta hmota z marcipánu díl tvrdne, ta ze sušeného mléka dokáže být tvrdá velmi rychle -takže spíš bych ti doporučila asi to. Dají se obě vyrobit doma 🙂. Barvím přírodními barvivy - koncentráty z ovoce a zeleniny. Je lepší udělat hlavičku , nožičky , tělo -zvlášť, nechat vyschnout a pak spojit.Já to dělám s cukrem povařeným s vodou -z toho je hustý sirup, který potom dobře drží. Jinak měkké se to zbortí,musí se to podepírat atd.Taky můžeš na spojování použít párátka ,ale to je potom potřeba uhlídat před dětmi.
Pokud bys chtěla recept na hmotu, napiš, pošlu. Jinak hezký dortík 🙂

jannelka
autor
2. kvě 2017

Ahojky @ozdobchutne , to bych byla ráda určitě bych vyzkoušela. Dortík je stažený z netu a právě hmotu co mám koupenou, tak když bych sní dělala ten krk tak by lehl 😂 vůbec to nechce držet jak bych si představovala já. A moc děkuji za rady 😉

helen_h
2. kvě 2017

@ozdobchutne Budu ráda, když mi do IP také pošlete vyzkoušený recept na modelovací jednou hmotu. Děkuji! 🙂

babanci
2. kvě 2017

Taky mám úžasně dobrý recept na domácí mandlovku ze sušeného mléka. Pokud chcete, najdu.

ozdobchutne
3. kvě 2017

Ahoj holky jannelka a helen_h , receptíky i s radami nad zlato 😀 jsem vám poslala do mejlu. Zatím ahoj !!!

ozdobchutne
3. kvě 2017

jannelka jak se dívám na toho dinosaura, udělala bych ho rovnou i s břichem 😉 .Jak už jsem psala ,hlavu podepřít korkovou zátkou a opřít o skleničku nebo misku. Pak už jenom přilepíš ztvrdnuté nožky 🙂 .Napiš potom.