Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Dýňová polévka, poradíte? ☺

janickajana
9. srp 2016

Našla jsem na internetu hodně receptů, můžete mi poradit jaký máte vyzkoušený?
Děkuji ☺

bajana
9. srp 2016

Uplne jednoduchy - robim z dyne Hokkaido. Vydlabem ju, pokrajam (nesupem), zalejem vodou, uvarim cca 15, rozmixujem ponornym mixerom, ochutim solou, korenim, muskatovym orieskom. Podavam s oprazenymi dynovymi semienkami.

biene007
9. srp 2016

Jako na kazdou jednodruhovou mixovanou zeleninu - na orestovane cibulce lehce oprazit kostky hokkaido, zalit vyvarem / vodou, pridat par brambor. Sul, pepr. Muzes variantu + cesnek nebo muslatovy kvet (jen spetecka). Az zelenina zmekne, rozmixuje se. Na talir ozdobit lzickou zakysane smetany a dle chuti dynovym olejem a dynovymi seminky. Samotna hokkaido se neloupe, jen se vydlabou seminka. Je take vyborna pecena v troube! ;)

laskonka85
9. srp 2016

Ahoj,ja jsem z netu kdysi vyzkousela..na lehce osmahlou cibuli (zkusila jsem misto cibule dat zlutou papriku a dobry)dat na kostky hokaido..Trosku orestovat.Zalít zeleninovym vyvarem..varit do mekka..Pak jsem tam dala kari koreni..malinko cesneku..sul..Rozmixovat a zalit smetanou.A na tu polevku pak jeste zakysanou smetanu.🙂

janickajana
autor
9. srp 2016

Tak moc děkuji zítra se na to vrhnu.

terezas4
9. srp 2016

Pečená polévka. Dýni na kostičky, pokapat olejem, posypat oblíbeným kořením (dávám Adžiku nebo kari), můžeš přidat brambory, dát péct. Opražit v hrnci cibulku, na to vysypat pečenou dýni, povařit, rozmixovat, přidat smetanu podle chuti (dávám zakysanku).

prostejina
9. srp 2016

Já ted dělala výbornou.. Na cibulce osmazit dxni na kostky, zalit vodou (decentne, aby byla jen ponořená) a uvařit do měkka. Pak zalit kokosovym mlekem, přidat třeba koriandr, osolit a mnam 🙂

alubif
9. srp 2016

Oloupaná dýně, na masle zpěněná cibulka, zaliju vodou, vývar nebo masox, pepř, sůl dle chutei, česnek, muškátový ořech. Rozmixuju ponorným mixérem. Při podávání, dávám do středu talíže lžíci zakysanky nebo smetanového jogurtu.

olga_
9. srp 2016

@janickajana Dobrá je také obměna s estragonem, případně varianta s trochou čerstvého zázvoru. Do talíře nakonec kápnu trochu dýňového oleje.