Džem neztuhl

hasara33
18. čer 2019
Ahojky holky, dělala jsem jahodový džem a bohužel neztuhl i když jsem postupovala přesně podle receptu ....nicméně nevadí, využiji třeba do bílého jogurtu nebo tvarohu, spíš bych se chtěla zeptat jestli takový "džem" vydrží a může být mimo lednici? Věděl by někdo? Díky za odpovědi 😉
cuuza
18. čer 2019
A jaky byl postup?
lucka00024
18. čer 2019
Omlouvám se,neporadím ale já před rozkliknutim této diskuze četla "muž neztuhl" 😂😅😅😅😁
malytlustyhroch
18. čer 2019
Jestli vas konkretni vydrzi, ti rict nedokazu. Ale myslim, ze tekutost s trvanlivosti nema temer nic spolecneho - tam zalezi na kombinaci konzervantu, tepelneho zpracovani, cistych sklenic, padnoucich vicek, mnozstvi cukru... Kompot a sirup ti taky vydrzi i kdyz je tekuty. Jako jednou jsem udelala neco, co se za studena vubec neda dostat ze sklenicky - a pravda je, ze se to nekazi, ale to je dost extremni pripad
malenka3
18. čer 2019
Mně loni jahodový taky neztuhl. I po roce otevírám skleničky a nic se nezkazilo, jen je prostě řídký, no.
angelyn
18. čer 2019
Ja vždycky předtím než liju do skleniček, testují tuhost na malém talirku a když je to ještě řídké, přidávám 2lzc kyseliny citronove...letos jsem tresnovou dělala ve spěchu a taky z toho mám spíš sirup, ale na chuti to nevadí. Jahodkovou už si víc pohlidam 🙂 a pokud jsi postupovala dle návodu a máš správný poměr konzervantů, talk bych se nebála trvanlivosti 😉
hasara33
autor
18. čer 2019
@lucka00024 ten je naštěstí v pohodě 😁😁😂😂
hasara33
autor
18. čer 2019
@cuuza ten, co je na gelfixu 2:1
hasara33
autor
18. čer 2019
@angelyn chuťově je právě moc dobrý tak by mě mrzelo kdyby se to zkazilo ...snad nezkazí no ☺️ jinak jsem postupovala přesně podle návodu na gelfixu
lucka00024
18. čer 2019
@hasara33 no já už se zlekla 😂😂😅
angelyn
18. čer 2019
@hasara33 jo, já ty třešně taky dělala přesně podle gelfixu...asi nejakej jinej gang 😃
jancabr
18. čer 2019
Vloni jsem vařila marmošku s tímto gefixem a taky byl řídký i podle přesného postupu. Tak jsem letos koupila Labetu. Každopádně se to dá převařit znovu s jinou značkou. Ovšem musí se použít zase nové množství, protože to původní už nebude fungovat.
papaja123456
18. čer 2019
@hasara33 Příště zkus přidat pektin. Mě se to také minulý rok stalo.
cuuza
18. čer 2019
Od té doby, co dávám navrch každé skleničky lžičku vodky, tak se ani řidší džemy nekazí.
annynka94
18. čer 2019
Dělám to stejně jako @angelyn 😊 pár kapek na talířek, vyfoukat a když netuhne, přidám kys. citronovou 🙂 odkoukala jsem to od tchýně 😀
merope
21. čer 2019
Jahody jsou prostě řidší - pokud máš ráda tuhý, tak jak už tu zaznělo - přidat pektogel (hned na začátku, ne až když netuhne) případně kys. citronovou (ta jde i potom) - ony se pektiny vařením ničí, takže když necháš vařit déle či znovu, jako bys je tam nedala.

Sem začni psát odpověď...

Odešli