icon

Fígl na zamražení langošů. Máte tip?

avatar
kacuda
15. pro 2019

Dobrý den, milé rádkyně,

udělala jsem zase langoše. Mám tyto placky ráda i moje celá rodina, ale už toho tolik nesníme, co předtím. Zbylo mi hodně langošů. Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte některá z vás fígl na zmražení těch zbylých langošů a jak se potom můžou rozmrazit při příští přípravě? Nemám friťák!

Asi to zamrazit jde, když se prodávají mražené - ale jak? Ale jak na to? Děkuji předem za tipy a rady.

avatar
barumat
15. pro 2019

Ony se hlavně prodávají předsmažené, takže bych je usmažila jen napůl a pak já do pytlíku, vycucla vzduch a zamrazila. Po vyndání z mrazáku je pak dosmažila.

avatar
marble93
15. pro 2019

@kacuda já si vždycky udělám z těsta jen placky, které dám do pytlíku, a potom hazim na pánev zmrazene..

avatar
kacuda
autor
15. pro 2019

Mám je usmažené, to by také mohlo jít nebo ne?

avatar
barumat
15. pro 2019

@kacuda No, akorát jestli jsou usmažené už úplně, tak nevím, jak je pak ohřeješ, aby nebyly udělané moc, nebo suché nebo jako bláto.

avatar
kacuda
autor
15. pro 2019

@barumat A v mikrovlnce by to nešlo?

avatar
amazonkajanik
15. pro 2019

@kacuda jít by to mohlo, jen před vložením do mikrovlnky trochu potřít vodou,aby neseschly. Tak se to dělá i s palacinkama

avatar
barumat
15. pro 2019

@amazonkajanik No jo, ale langoše asi být křupavý, to z mikrovlnky půjde těžko.

avatar
leniczka23
15. pro 2019

Jestli jsou uz usmazeny tak vyhodit..bude to hnus at to ohrejes jak to ohrejes. Fakt to chce dosmazit.

avatar
zelenaesmolda
15. pro 2019

@barumat
ja bych tohle v domacich podminkach nedelala.ono nase domaci mrazaky a prumyslove rychlomrazaky to je sakra rozdil

avatar
nafreya
15. pro 2019

My delavali langose hodne, zboznovala jsem je, kdyz jsme je delali s babickou nebo maminkou. Taky nam obcas zbyly - usmazene. Tak jsme je zabalily do potr. folie (prelozili jsme je, at je jakoby kazdy zvlast) a dali jeste do sacku a sup s nima do mrazaku. Pak jsme je vytahovali podle potreby, slo to, kdyz byl kazdy jako zabaleny zvlast. Nechaly se rozmrznout a ohraly se v mikrovlnce. Uz nebyly takove, jako kdyz se vytahnou z panvice. Ale byly dobre a nic jim nebylo. Ani nam. Rozhodne bych je nevyhazovala! Schovejte si je, budou se hodit, az dostanete chut nebo nebude cas varit 🙂. Kde jsme vyhazovat jidlo ;)

avatar
kacuda
autor
15. pro 2019

@nafreya To mi je jasný, že už to nebude ono, ale je to opravdu škoda vyhazovat.😉

avatar
nafreya
15. pro 2019

@kacuda jen si je schovejte a uvidite 🙂

avatar
amazonkajanik
15. pro 2019

@barumat křupavý langoš? Znám a mám ráda vláčné,nadýchané, skoro jako lívance. U těch po ohřátí spíš hrozí, že "zgumovatí"

avatar
barumat
16. pro 2019

@amazonkajanik No já ho znám jen dokřupava osmažený 🤷‍♀️