icon

Fígl na zamražení langošů. Máte tip?

kacuda
15. pro 2019

Dobrý den, milé rádkyně,

udělala jsem zase langoše. Mám tyto placky ráda i moje celá rodina, ale už toho tolik nesníme, co předtím. Zbylo mi hodně langošů. Chtěla jsem se zeptat, jestli nemáte některá z vás fígl na zmražení těch zbylých langošů a jak se potom můžou rozmrazit při příští přípravě? Nemám friťák!

Asi to zamrazit jde, když se prodávají mražené - ale jak? Ale jak na to? Děkuji předem za tipy a rady.

barumat
15. pro 2019

Ony se hlavně prodávají předsmažené, takže bych je usmažila jen napůl a pak já do pytlíku, vycucla vzduch a zamrazila. Po vyndání z mrazáku je pak dosmažila.

marble93
15. pro 2019

@kacuda já si vždycky udělám z těsta jen placky, které dám do pytlíku, a potom hazim na pánev zmrazene..

kacuda
autor
15. pro 2019

Mám je usmažené, to by také mohlo jít nebo ne?

barumat
15. pro 2019

@kacuda No, akorát jestli jsou usmažené už úplně, tak nevím, jak je pak ohřeješ, aby nebyly udělané moc, nebo suché nebo jako bláto.

kacuda
autor
15. pro 2019

@barumat A v mikrovlnce by to nešlo?

amazonkajanik
15. pro 2019

@kacuda jít by to mohlo, jen před vložením do mikrovlnky trochu potřít vodou,aby neseschly. Tak se to dělá i s palacinkama

barumat
15. pro 2019

@amazonkajanik No jo, ale langoše asi být křupavý, to z mikrovlnky půjde těžko.

leniczka23
15. pro 2019

Jestli jsou uz usmazeny tak vyhodit..bude to hnus at to ohrejes jak to ohrejes. Fakt to chce dosmazit.

zelenaesmolda
15. pro 2019

@barumat
ja bych tohle v domacich podminkach nedelala.ono nase domaci mrazaky a prumyslove rychlomrazaky to je sakra rozdil

nafreya
15. pro 2019

My delavali langose hodne, zboznovala jsem je, kdyz jsme je delali s babickou nebo maminkou. Taky nam obcas zbyly - usmazene. Tak jsme je zabalily do potr. folie (prelozili jsme je, at je jakoby kazdy zvlast) a dali jeste do sacku a sup s nima do mrazaku. Pak jsme je vytahovali podle potreby, slo to, kdyz byl kazdy jako zabaleny zvlast. Nechaly se rozmrznout a ohraly se v mikrovlnce. Uz nebyly takove, jako kdyz se vytahnou z panvice. Ale byly dobre a nic jim nebylo. Ani nam. Rozhodne bych je nevyhazovala! Schovejte si je, budou se hodit, az dostanete chut nebo nebude cas varit 🙂. Kde jsme vyhazovat jidlo ;)

kacuda
autor
15. pro 2019

@nafreya To mi je jasný, že už to nebude ono, ale je to opravdu škoda vyhazovat.😉

nafreya
15. pro 2019

@kacuda jen si je schovejte a uvidite 🙂

amazonkajanik
15. pro 2019

@barumat křupavý langoš? Znám a mám ráda vláčné,nadýchané, skoro jako lívance. U těch po ohřátí spíš hrozí, že "zgumovatí"

barumat
16. pro 2019

@amazonkajanik No já ho znám jen dokřupava osmažený 🤷‍♀️