• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Hovězí maso, játra. Recepty, které dětem chutnají

25. ledna 2013 
Chtěla bych poradit recepty z hovězího masa a jater. Samozřejmě dělám guláš, rajskou...vývar , kde je hodně jater, játrové knedlíčky...ale dcera moc maso nechce poslední asi 1,5 jíst. Zvýšila se jí teď nemocnost advě doktroky , se kterými jsme o tom mluvila řekli, že je potřeba udělat test zásobního železa , že je to častá příčina nemocnosti .....a ptali se jak jí maso a jestli hovězí játra... a ne samé bezkrevné jako kuřecí:slight_smile:. Bohužel dcera právě moc hověího nesní (i když rajskou dělám z roštěné, aby to bylo měkoučké, svíčkovou ze svíčkové nebo panneky...) k mé nelibosti od mala nejí ani játra na cibulce a knedlíčky jak kdy. Masové vývary má často. Chtěla bych poradit nějaké recepty, které by jí trochu ošálily a kde by jí tyhle ingredience chutnaly:slight_smile:. Třeba nějakou pomazánku z vařeného masa z polívky....(dělám klasickou s okurka , hořčice...). Děkuji za radu a moc prosím maminky, které budou psát litanie, že se játra třeba nemají jíst...aby nepsaly. Nestojím o zahlcování diskuze tím co není jejím obsahem:slight_smile: Děkuji za pochopení.
24. led 2013 ve 12:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
@brisalek Pokud nemáte recept na domácí Bulharskou pomazánku, zkusila bych ho sem odpoledne dát, dělá se tuším právě z vařeného hovězího masa, pro dospělé se nakonec může přidat cibule, pro děti dáváme bez a obě moje děti ji milují, ač starší syn taky nechce jiné než kuřecí maso nebo vepř. panenku.
24. led 2013 ve 12:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
@brisalek Ahoj, a co mleté hovězí? Třeba zapečené špagety s mletým hovězím a rajčaty? Recept bych snad dala dohromady... A nebo se dělá játrová omáčka, ale tu jsem jen ochunala (byla výborná a to já játra jinak nejím :grinning: ) a uvařit ji neumím :unamused: A sní aspoň čočku? A nebo je ještě hodně železa v jáhlech, lněných a dýňových semínkách (na to jsi se sice neptala, ale přidávám jako bonus :wink: ).
24. led 2013 ve 12:20  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
ahoj :slight_smile: ,
zkus mrknout sem, určitě je to hodně dobrých tipů a něco dcerce zachutná :wink: .
http://www.recepty-na-dobroty.cz/nejoblibenejsi-recepty/hovezi-maso/
24. led 2013 ve 12:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@2hanah často dělám ssekanou, tu docela jí. teď jsme dělala plněné papriky, ale budu rádaza další recepty

@llluckaaa vidíš špagety ,ty také občas udělám, ale zapomněla jsme na to. ty jí jedou:slight_smile: Myslíš klasické játra na cibulce? To bohužel dcera nechce. Čočku taky nejí zatím nikdy ji nesnědla. jednou říkala, že jí měli ve školce a tak jí snědla protože tam musí (i když je nijak nenutí do jídla:slight_smile:) ale nechutnalo jí to:frowning2:. Já jí miluji asi nebude vůbec po mě. Každá rada a nápad dobrý. Jen jsem nechtěla slyet komentáře typu "jak jsou játra hrozný aže je dítěti nemám dávat..." a aby se tady rozpoutala diskuze o tomhle a ne o receptech:slight_smile:.
@ined77 díky projedu to a budu postuoně zkoušet:slight_smile:
24. led 2013 ve 12:42  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
v krůtích prsou a tučných rybách je taky docela vysoká hladina železa, co zkusit něco takového?
24. led 2013 ve 12:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
Z jatýrek mě zrovna nic nenapadá, musím říct, že dělám jen klasickou hnědou omajdu, což je asi to co ti právě malá moc nebaští :wink: . Mě to taky kluk nechce, on to tedy sní, ale vybere ty játra :slight_smile: . Ale z mletého hovězího děti milují lasagne nebo pak kupuji takové těstovinové velké trubičky a plním je právě mletým hovězím a to je u nás také oblíbeno :slight_smile:
24. led 2013 ve 12:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
@brisalek Nene, to nebyla játra na cibulce. Já to ochutnala v nemocniční kuchyni, protože jsem to nikdy před tím neviděla a byla jsem zvědavá, jak to bude chutnat. A fakt dobré. Játra byla úplně na jemno a bylo to smetanové. Ale bohužel nevím, jak se to vařilo.
24. led 2013 ve 13:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
já vařím hodně z hovězího, v podstatě u nás je to tak, že téměř nekupuju kuřata, páč mám k nim nějaký odpor vzhledem k tomu, že díky ATB vyrostou místo za 5 měsíců za 14 dní :stuck_out_tongue_closed_eyes: takže z hovězího u syna moc oblíbená znojemská (podusím plátky v tlakáči, vytáhnu maso, zahustím šťávu a na nudličky nakrájím kys.okurku a přileju trochu okurk.vody), nebo podusím maso a zvlášť rajčata a papriky (hlavně v létě) zahustím vodu z masa a přidám to zeleninové lečo....nebo rozlítané ptáčky. na kousky podusím hovězí maso, zahustím šťávu a přidám na kousky nakráj.kys.okurku, trochu vody z okurek, vař.vajíčko na kostičky, lžičku hořčice a pokud mám nějakou dobrou libovou slaninu, tak na kostičky slaninu)...nebo hovězí na houbách, na smetaně a tak.......je toho spousta...
24. led 2013 v 16:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj, já z mletého hovězího dělám holandský řízek (den předtím tam dám smenatu (mléko)) a další den nastrouhaný sýr. Obalím ve strouhance a je to :slight_smile:

nebo dělám hovězí na cibulce - taky v papiňáku - podusit na větším množství cibule. Jak se cibule vyvaří, je z toho taková omáčka - někdy tam přidám ještě smetanu a dávám to s těstovina nebo bez smetany s rýži či brambory. Někdy tam přidám hrášek ...

Au nás se taky vaří jen z hovězího nebo z vepřové krkovičky. Kuřecí u nás nikdo nejí :stuck_out_tongue_closed_eyes: .
24. led 2013 v 16:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
@baris asi to budu muset takhle nakládat ono to pak bude trochu jiné i s tím sýrem

@ia. znojemskou , ptáčky....taky občas dělám , ale vždy prostě toho masa moc nesní

budu muset holt vsadit na to mleté to zatím procházíme nejvíc

všem díky
24. led 2013 ve 22:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
@brisalek hlad mám, jen to čtu..co ještě udělat třeba domácí "hamburger" z mletého?
25. led 2013 ve 20:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek