• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Jak děláte halušky a bramborové knedlíky?

10. srpna 2014 
3. bře 2012 v 16:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
@mamulenka zeptat se můžeš i v diskuzi Co dnes vaříte.. tyhle dva recepty tam už taky proběhly:
halušky: http://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/co-dnes-varite-2/?page=154
bramborové knedlíky: http://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/co-dnes-varite-2/?page=209

jinak tady najdeš seznam všech receptů (postupně se to i aktualizuje):
http://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/seznam-receptu-z-co-dnes-varite/
3. bře 2012 v 16:22  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
@mamulenka halušky z pytlíku a bramborové knedlíky-brambory, sůl, vajíčko, hrubá mouka a trochu dětské krupičky.
3. bře 2012 v 16:36  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
800 g brambor
200 g hladké mouky
200 g hrubé mouky
1vejce
Trochu soli

Brambory naškrábeme, nastrouháme jako na placky. Přidáme obě mouky, vejce a sůl. Vytvoříme těsto. Zatím si uvaříme osolenou vodu do které potom přes sýtko cedíme haulšky. Počkáme až vyplavou a potom jsou hotové. Podáváme s brynzou, cibulí, anglickou či co kdo má rád.
3. bře 2012 v 16:40  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
halušky můžeš mít bramborové i moučné-normálně ze syrových natrouhaných brambor uděláš těsto podobé konzistencí bramborákovému-spíš o něco hustější-brambory,hrubá mouka a vajíčko a nebo z hrubé mouky a vajíčka jako na nočky do polívky

a s knedlíkama se neobtěžuju,ty dělám regulerně z pytlíku,protože než by mi brambory vychladly,tak by mi je sežrali a na chlupatý knedlíky těsto ještě hustější než na ty halušky,aby šlo vykrajovat lžící
3. bře 2012 v 16:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Halušky - na jemném struhadle nastrouhané syrové brambory, troška soli, hladká mouka - tolik aby se vytvořilo polotuhé těsto, které jde protlačovat haluškovým sítem. Protlačit do vařící osolené vody, vařit dokud nevyplavou.
Bramborové knedlíky - brambory uvařené ve slupce a vychlazené nastrouhané na jemném struhadle, vajíčko, hrubá mouka, troška soli, případně nasekané bylinky. Mouky tolik aby se vytvořilo nelepivé těsto, které drží tvar. Knedlíky vkládat do osolené vařící vody a vařit cca 20 až 25 minut - podle velikosti.
3. bře 2012 v 16:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
Bramborové knedlíky : Uvaříš si brambory ve šlupce.Po schladnutí se oloupaj a najemno nastrouhaj na struhadle přidáš vajíčko sůl solamyl a dětskou krupičku. Vytvaruje se nelepící se hladké těsto. pozor toto těsto rádo začíná povolovat tak pracovat s ním rychlejš , než s kynutým :slight_smile: Vaříš v osolené vodě cca 15-20 min podle velikosti knedliku.
4. bře 2012 ve 20:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
Holky a dají se dělat halušky i z bramborových knedlíků zv prášku? :stuck_out_tongue_closed_eyes:
10. srp 2014 v 11:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
to víš že jo, v obchodech je toho plno :wink:
10. srp 2014 ve 12:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
halušky ze syrových brambor, nastrouhat na jemno a přidat hladkou mouku, může být i vajíčko, knedlíky z vařených brambor, nastrouhat na jemno a přidat hrubou mouku nebo krupici a vajíčko.. dávám na dva díly brambor jeden díl mouky. u halušek mouka od oka..ale občas udělám rychlé šišky: horké brambory rychle oloupu, rozšťouchám a s hrubou moukou a vajíčkem vypracuju vařechou těsto, může lepit, z toho lžící krájím šišky a vařím pár minut...
10. srp 2014 ve 12:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek