• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Jak dlouho vaříte maso v parním hrnci?

5. srpna 2013 
Vaříte pro děti v parním hrnci? Jak dlouho v něm mám vařit maso? Mám roční dítě a chtěla bych začít vařit i v tomto hrnci, ale nevím, jak dlouho. Prosím, poraďte. Děkuji.
17. črc 2012 v 08:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
a nemáte takový "návod" k hrnci, tam je vše popsané, jak by se mělo dlouho vařit...
když vařím pro neteř, tak tam nechávám o chvíli déle..
My si na hrnci ještě můžee nastavit nízký a vysoký tlak, tak maso vyařím při vysokém tlaku
hovězí 30-40 min
vepřové 20-30min
telecí 15-20 min
drůběží 10-15 min
zvěřina, králík 10-15 min
17. črc 2012 v 08:22  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
to se těžko radí, záleží na druhu masa, na velikosti, na stáří masa..., já mám ještě ten starý klasický papiňák a naposled jsem v tom dělala vepřové (takže maso na kostky cca 2 cm) v mrkvi a dělala jsem to nějakých 35 minut a maso se úplně sypalo...
17. črc 2012 v 11:49  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Tak si nejsem jistá, jestli si holky @stavba a @eficenka nepletou parní hrnec a tlakový hrnec (papiňák) - nebo na jaký z těchto hrnců směřovala tvá otázka. Co píše eficenka by pro papiňák sedělo, tak dlouho tam dělám maso i já. V parním hrnci se maso dělá zhruba stejně dlouho, jako kdybys ho vařila ve vodě. Ale zatím jsem v parním hrnci dělala jen kuřecí (cca 20-30 minut dle tloušťky), rybu (cca 15-20 minut), zeleninu (dle druhu a jak máte rádi tvrdou na skus) a králičí (asi stejně dlouho jako kuřecí). Hovězí by se tam dělalo asi hodně dlouho. Z toho praního hrnce si to můžeš jednoduše vyndat a zkusit, jestli už je hotové.
17. črc 2012 ve 20:50  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
já mám u parního hrnce uvedeno u hovězího masa 30 minut
5. srp 2013 ve 12:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek