Recepty
kkoudelka
14. srp 2012

Jsem bez inspirace na recepty pro prcka, řešíte to také?

Ahoj, po přečtení knížky od p. Fořta Aby dětem chutnalo jsem se dostala docela do úzkých s vařením, kniha (nechci se rozepisovat, od toho je tu jiná diskuse na téma této knihy...) mne zaujala natolik, že se jí v rámci zdravého rozumu řídím. Mému prckovi bude za pár týdnů rok a já si lámu hlavu s tím, co vařit, co dávat za svačinky, k večeři apod. Kamarádky kolem, dávají jogurty, pacholíky, pečivo a jídla, která vaří pro sebe. Já bych se ještě chtěla vyhnout mléku, nepřehánět to s lepkem a dospělácké jídlo dávat později než od 1 roku. Jen nějak tápu, co vlastně za jídla připravovat. :-S Řešil jste/ řešíte někdo něco podobného? V knize sice recepty jsou, ale až pro starší děti.
verbalinka
14. srp 2012
@kkoudelka Fořta neznám, ale řídila bych se zdravým rozumem, tzn. stejné věci jako pro starší, ale s miminkovskou úpravou. Místo mléka rýžové mléko z DM, svačina rýžové dezerty, ovoce, zelenina na kousky, večeře pomazánky (rozmixovat zeleninu, maso, rybu...), polévky, k obědu i klidně omáčky (ne typicky svíčkové apod, zase zelenina s trochou zak.smetany, nebo ovesná smetana, rýžové mléko). Můžeš zkusit i bezlepkové pečivo. Takhle malé dítě nic jiného nezná, takže mu bude jedno, že jí "jednoduchá" jídla a zdravá. Jen před ní nejezte své jídlo, aby neměla pocit, že jí něco schází 🙂Tohle se stejně nedá moc dlouho dodržovat. U syna jsem se snažila, ale časem to stejně sklouzlo k naší stravě, ale stále se snažím aspoň trošku zdravější úpravu, i když po školkové stravě je to už jedno (vařili jim příšerně). A u dcery to asi bude horší, protože uvidí bráchu a nevím, jak jí přesvědčím, že to její je také dobré 😃
kkoudelkaautor
15. srp 2012
@verbalinka díky za odpověď. Zatím před ní normálně jíme, ještě z toho rozum nemá, v budoucnu to asi bude jiné. A u dalšího dítěte už asi úplně. Rýžové mléko jsem si koupila, tak po těch 1. narozeninách pak něco s ním zkusím. Jinak dělám právě zeleninu, jáhly, pohanku apod. 😉
verbalinka
16. srp 2012
@kkoudelka rýžové můžeš už teď, jen to s kalciem až po roce 😉 Pokud děláš i jáhly, pohanku apod., tak to vytváříš pestrý jídelníček 🙂