Makrobiotika, zajímá vás?

eluska88
11. bře 2014

Je tu nekdo, koho makrobiotika zajima, pripadne ji dela?
Ja se o mb zajimam cca 5 let, ne porad se ale dari ji dodrzovat.Prave jsem se opet do ni vrhla, uz me nebavi byt porad ko a vim, ze na mb je mi skvele.
Varim jeste pro muze-svaciny do prace, pro dcerku taky svaciny(jsou ji necele 3roky)
A rada bych nasla podobne naladene, abychom mohli sdilet recepty a vzajemne se inspirovat.

ema1984
18. bře 2014

Mě zajímá, připadá mi logická, ale nejsem nijak striktní, jíme i "normálně". Inspiruji se na jimejinak.cz, autorky webu se přímo za makrobiotičky nepovažují, ale je to podobné.
Taky jsem poznala, že je mi po téhle stravě dobře, s manželem navíc trpíme na zahlenění, takže se snažím i kvůli té zdravotní stránce.
Dnes jsem měla na oběd rýži s špald. kroupami a fazolový guláš (cibule, dýně, mrkev, fazole) 🙂

A jaké děláš svačinky? Ráno má manžel obilnou kaši se zeleninou, ale moc nevím, co svačina, řeším to pečivem s luštěninovými pomazánkami či sój. salámy, což není ideální, snažím se to pečivo omezit...

zvalentova
21. bře 2014

Ahoj vespolek, na recepty MB jsem koukala, ale spíš me zajímá, jestli není někde web nebo vhodná knížka tzv.pro začátečníky? Nějaké úvodní informace. Děkuji.
@ema1984
@eluska88

ema1984
23. bře 2014

Doporučuji knihu Radost ze zdravých dětí - Strnadelová, Zerzán 🙂

r.severanka
23. bře 2014

Ahoj všem, ráda se k vám přidám, konečně někdo "můj" 😉 , začala jsem na vegetariánské stravě, pak našla veganství a teď to střídám s makrobiotikou. Knížku Radost ze zdravých dětí mám, jsem členem klubu Jíme jinak, a taky jsou dobré stránky Pani-dyně.cz. Jsem na to spíše sama, příbuzenstvo se mnou mou radost z jiného moc nesdílí ☹. Jak to máte vy se svým okolím?

alenavy
2. črc 2014

Zdravím klubačky JJ🙂 Pokouším se o tyhle principy, peklo jsou pro mne sladkosti. A taky boj je s časy jídel:-/ To absolutně nezvládám. Okolí taky není nadšené, ale co je jim do toho. Přijde mi na hlavu, že se lidi diví, že prcek jí vařenou zeleninu, že to přeháním, ale klidně své roční (!) dítě krmí hranolkama s kečupem!

melodygirl
2. črc 2014

Ahoj holky, také se hlásím do "klubu", MB se mě týká už 21 let, neboť moje mamka začala takto vařit, když mi bylo 16 let. V 21 letech jsem se odstěhovala a žila s přítelem a nějak se "zvrhla" Momentálně jím MB i klasiku, své 2,5 leté dcerce vařím od prvních příkrmů dle zásad MB. Občas se ji do jídelníčku dostane i mírná klasika, neboť je od přírody nejedlík a pak stávkuje a lépe než být na kapačkách (ano i tak stávkuje), je lepší proložit hypoalergenní klasikou. Inspiraci hledám jak jinak než na moderních a svižných JJ 🙂

happylenulka
24. zář 2014

ahoj, taky se přidávám.. já jsem takový skoro vegan makrobiotik (občas si dám domácí vejce)...
snažím se vyhýbat pšenici. když už pečivo, tak domácí kváskové nebo od Staňky Elšíkové, z ovoce nejím tropické, dále nejím kakao, kokos, maso, mléčné výrobky,...
kupuji netestovanou kosmetiku a tak celkově se snažím žít co nejvíc v souladu s přírodou. jak jste to holky měli v těhotenství? a co v mateřství? My se v tomto s manželem shodneme a maso nekonzumujeme ani jeden, všichni mě straší, že dítě maso musí mít, ale já osobně si to nemyslím... co vy? a jak jste si to uhájili před babičkama, dědečkama, tetičkama,....???

Krásný den 🙂