Melete vlastní mouku?
Četla jsem, že je velký rozdíl v čerstvě umleté mouce. Dělá to někdo doma? Je to náročné?
no já dělám ty "alternativní" a to klasicky v mixéru.
No viděla jsem jeden pořad a tam doktor mluvil o stravování a o průmyslově vyráběných moukách a pečivu z něj vyráběných. Chtěla bych doma péct zdravěji, ale pokud budu používat stále mouky z obchoďáku, tak to asi nebude mít ten správný efekt...
Ve složení, prý víc prospěšných látek, které se v průmyslové výrobě ničí. Doktor sám tvrdil, že nakupuje jen v pekárnách , které z takové mouky pečou. Já vím, že jsou dneska různý trendy, ale tohle mně zaujalo, tak jsem chtěla vědět, jestli to tu někdo nepraktikuje.
Nepřekvapuje 🙂 také si doma už poměrně dlouhou dobu dělám vlastní mouku. Nejčastěji celozrnnou. S Termáčkem ji mám hotovou doslova za minutku, tak mi přijde, že se to vyplatí.
A kde sháníte zrní?

Podle mně spíš záleží na tom o jakou mouku se jedná. Já si doma melu kokosovou, mandlovou, sezamovou.... Namlít si vlastně můžeš jakoukoliv, podle která ti chutná, nebo podle diety. Pokud chceš klasickou bílou pšeničnou mouku, tak tam si to neumím představit a hlavně ani nevidím důvod - v čem by měla být čerstvě namletá lepší?