Nejí maso. Jak upravit jídelníček?

knobloska
11. únor 2010

Ahoj maminky, naše Kristýna nejí maso. Rozžvýká ho a vyplyvne. Takže jí maso mixuju do omáčky, ale jí jen rajskou a přeci jí nemůžu dávat jíst jen to. Pak jí vařím vývary hovězí a kuřecí, ale nevím, jestli je to dostačující. Prostě nesní porci masa, co by měla a nijak jí nedonutím. Já jen nevím, jak jí mám upravit jídelníček, co jí uvařit, abych tam to maso "schovala" nebo jakými potravinami jí živiny nahradit. Je maličká ( 23m a 84cm ), asi ne proto, že nejí maso, ale znáte to....prostě jsem z toho nervózní

sisi.v
11. únor 2010

maje malá ho taky dlouho žvýkala/plivala, tak jsem ho krájela na mini mini kousíčky, spíš nitky - to se schová do všeho. nevím tedy co vaříš, ale já to bez problémů schovávala do těstovin, rýže, brambor i zeleniny. jen to dalo práci, než jsem to napidiporcovala... ale maso vařím jen 3x týdně, zbytek máme ryby nebo luštěniny, tak se to dalo přežít.

elema
11. únor 2010

I naše Malá moc masu nedávala, taky jsem mixovala a schovávala a je fakt že v zelenině, kaši, omáčkách to snědla. A postupně se to lepšilo.Ale do dneška maso na kostičky moc nechce. Ovšem šunku, tou se cpe bez problémů. A na 24 měs jsme měli 85 cm a sotva 11 kg, a žádná tragédie, normální, zdravé, čiperné dítě. Hodně jí dávám mléčných výrobků apod,luštěniny (ty teda taky moc nefrčí), abychom ty bílkoviny někde nahnali. Pokud nemáte jiné problémy, tak nemá cenu to lámat přes koleno.