• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Omáčky. Poraďte mi nejaké recepty

20. dubna 2010 
Neviete mi poradit rozne omačky,zachvilu su prazdniny-chodim na obedy,a ja neviem vobec omačky.Maly ich zbožnuju tak potrebujem niečo na jedalny stol :grinning: Ja skor zvladnem take zložitejšie jedla ale tie omačky no to je problem.tak diky za rady
19. čer 2008 ve 14:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
myslis omacky k masku?
ako napr. koprova? alebo nivova?
19. čer 2008 v 15:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
zajtra ti niake napisem,dnes uz koncim v praci,ale aspon rychle rychlu paradajkovu:na ojeji spenis cibulku,prisipes hladku muku a po zahnednuti zalejes 250ml vodou,do vody das paradajkovy pretlak,sol,cukor,kari korenie,cierne korenie a prevaris,mozes dochutit aj kecupom.

zemiakova: osupane nakrajane zemiaky varis vo vode so solou,bobkovym listo,novym a ciernym korenim ked su makke prilejes smotanu kde roslahas muku-podla toho aku chces hustu.

kelova:na oleji oprazis cibulku,pridas nakrajany kel,zalejes vodou,pridas sol,cesnak,majoran,zemiaky a varis do makka ,zahustis mukovou zasmaskou.
19. čer 2008 v 15:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
možu byt všeliake k mesu cestovinam,dnes varili v jedalni chrenova bola super,lenže neviem postup,ked sa ich pytame so susedkou tak povedia -normalne-no a vieš.
19. čer 2008 v 15:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
sampinonova: sampinony opraziz, aby sa prichytili do hneducka na masielku a pridas smotanu, mozes trochu zahustit a osolit vegetou (vyborne je dat tam aj nadrobucko pokrajanu kuracinku a pouzit na cestovinky, bez kuracinky je to fajn k masku na prirodno alebo ku grilovanemu)

nivova: na panvici rozpustis nivu (nemusi byt cely trojuholnik), mozes pridat aj nejaky taveny syr, prilievas trochu mliecka, smotanu, ochutis bazalkou a jednym cesnakom (na ozvlastnenie mozes zacat najskor slaninkou, vyber z nej vytopenu mast a pokracuj dalej nivou ...) - dobre na cestovinky
19. čer 2008 v 15:28  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
dikes a možu 2ročne deti šampiony,ja somich vždy vybrala?manžel ale šampiony miluje by ich jedol každy den :stuck_out_tongue_closed_eyes:
19. čer 2008 v 15:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
pre deticky by som rozmixovala zemiacik a so smotankou a koprom ... to by mohlo byt dobre k masku ... alebo by som skusila tekvicovy privarok, lenze ten ja uvarit neviem, ten vie moja maminka :slight_smile:

ako omackove by som skusila aj kuraci perkelt - z prs - to robievas?
19. čer 2008 v 15:36  • Odpověz  •  To se mi líbí
a co třeba rychlou svičkovou. Uvaříš si nakrájenou kořenovou zeleninu(mrkev,celer,petržel) povaříš ve vodě s bob.listem a novým kořením. Pak vyndáš bob.list a nové koření a rozmixuješ. Pak vrátíš zpátky do hrnce povaříš a přidáš smetanu a jen dochutíš a je to s těstovinama nebo s knedlíčkem nebo bramborem si prckové budou pochutnávat. Náš KUbísek jí miluje. :slight_smile:

A jinak na mimibazar.cz jsou super recepty a i pro dětičky. http://www.mimibazar.cz/recepty.php?user=
19. čer 2008 v 15:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
tak perkel ten viem maly to zbožnuju.bože ako ste mi pomohli normalne som mal depku čo varit,sice v zime som varila kym som nezčal chodit na tie obedy ale to boli take skor mesove jedla a rybky atake blbosti už som nemala inšpiraciu.
19. čer 2008 v 15:53  • Odpověz  •  To se mi líbí
Příspěvek byl pozměněn adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Porušoval pravidlo "Nevkládej kontaktní údaje firem".
19. čer 2008 v 15:59 • maso
tak chrenovu neviem ani ja :frowning2:
tu je par strukovinovych-so suchecho chrachu:vecer hrach namocit a na druhy den varit so solou,majoranom,ciernym korenim,roztlacenym cesnakom ked jehrach rozvareny tak sa to vsetko rozmixuje a mnam k tomu udene masko,alebo aj parok.

z bielej fazulky:fazula,sol,cierne,nove korenie,bobkovy list,trosku kopru,povarit a asi po min pridat zemiaky a ked je vsetko uvarene zahustit smotanou a mukou

sosovicova a zo zelenej fazulky je recept taky isty.

Moja omacka na spagety:na cibulke oprazim mlete masko,osolim,pridam cesnak,kari korenie,oregano,trosku podlejem,nakrajam do toho papriku,paradajky,za rst kukuricky z konzervy a pridam pretlak s kecupom .tento recept vseliako obmienam,ak zostanu udeniny nahradim nimi maso a ked mam niaku inu zeleninu moze byt hocico,aj cukety. :grinning:
20. čer 2008 v 07:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
přidávám odkaz na slepici na paprice - tam je taky mňam omáčka:

tp://www.apetitonline.cz/recept/972/slepice_na_paprice.html


jak se dělá ten kuřecí perkelt?
20. čer 2008 ve 12:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
uz som to tu niekde pisala, tak opakujem :slight_smile:

Cestoviny so syrovou omackou: do 2dcl vriacej vody dame cely syr v crievku, jeden strucik cesnaku, zahustime trochou mlieka s mukou, osolime, alebo pridame detsku vegetu. Niekedy do toho nakrajam sunku. Omacka sa aj dobre zohrieva.

Cestoviny so spenatovou omackou: spenime trosku slaninky na cibulke, pridame roztopeny spenatovy pretlak a nechame prejst varom, aby sa vyparila voda.2-3 strucky cesnaku, sol. Podavame zmiesane s cestovinami. Mozme dat trosku smotany alebo mlieka na zjemnenie.
20. čer 2008 ve 12:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
20. čer 2008 ve 12:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
ukana-ta syrova omáčka je super ! dnes som ju spravila k mäsu a knedlíku a je mňamky (aj manžel pochválil ) a hlavne je rýchlo hotová ,len je jej málo :grinning:
22. čer 2008 ve 13:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
denisocka, to je sýrová omáčka spíš k těstovinám, kde stačí, aby se do ní těstoviny obalily :wink:
23. čer 2008 v 09:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
hej,ja som to myslela tak,že sa po nej len zaprášilo :grinning: ,ja som dala viiac mlieka aby jej bolo vela ale aj tak bolo málo :grinning: :stuck_out_tongue_closed_eyes:
23. čer 2008 v 09:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
no tu syrovu omačkupoznam en som stratila recept aleteraz ho už mam :grinning: baby dik hrozne ste mi pomohli :slight_smile:
len si to ešte prepisat
23. čer 2008 v 16:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
hanculka • 1d • Dnes o 12:22
prosim Vás dajte mi neaky recept na rýchlu omačku ku mesku dakujem
15. dub 2009 ve 14:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
univerzalna biela omacka - besamel:

2 PL oleja, 2 PL hladkej muky (moze byt trochu viac). Zasmazit, kym muka zhnedne. Zaliat mliekom, miesat, nech sa zapraska v mlieku rozpusti. Vznikne kremova biela omacka, ktoru mozno rozne dochutit:
niva, tvrdy alebo taveny syr,(pripadne aj sampinony)
kopor (prevareny, pripadne dochutit troskou vyvaru z maska, horcicou)
paradajkovy pretlak
prelisovana dusena zelenina (mrkva, pertzlen - a ´la svieckova)
.
.
.
15. dub 2009 ve 14:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
16. dub 2009 ve 13:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ahojte vidime že tema sa obnovila ja som sa už trošku v omačkach zdokonalila ale ešte to nieje ono minule som robila sviečkovu ale trošku som toprehnala so sladkym nalevom ale inač bola super,dnes som robila jednu užasnu tak predavam dal :slight_smile:

-Cibulku si orestujeme,pridame mesko a opražime,podlejeme vodou pridame masox,a dusime do mekka.
Ked je mesko mekke,pridame4PL horčice,zalejeme zmesou ktoru si pripravime so sladkej smotany na šlahanie,zakysanej smotany a troškou muky,vymiešame a prilejeme do omačky.
-Dochutime citronom a podavame s knedlou.
2. kvě 2009 ve 12:18  • Odpověz  •  To se mi líbí
gomanek,,,dik za stránku,,,
2. kvě 2009 ve 14:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
Holky, poradte nějaké omáčky pro 11. měs. děťátko, nebo por roční.
Jaké mohu použít koření, kmín a ještě něco se může?
23. srp 2009 v 15:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj,

přidávám se k dotazu k eliotce /škoda,že není zatím zodpovězený :cry: /. Také mě zajímá, jaké omáčky může 10.měs dítě a starší? Hledala jsem na netu,ale nic moc jsem nenašla, spíš jen recepty pro starší děti, takže už kompletně ochucené a zahuštěné.
Poradíte???
11. zář 2009 v 09:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
smejdik, myslim, ze tu besamelovu omacku od dupinky uz kludne mozete, ochutenu bylinkami (kopor,alebo bazalka,alebo pretlak,zelenina,al. trochu trvrdeho syra......)
11. zář 2009 v 10:23  • Odpověz  •  To se mi líbí
Holky, a jaké mléko ale dát do té bešamelové? Do roka se kravské ensmí?
Doma mám jen nutrilon comfort, mohu dát ten? I když je dost hořký...
11. zář 2009 v 10:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
eliotka, UM sa nesmie varit, aj jogurty a syry obsahuju KM, takze daj to, ak uz jete jogurty........KM sa nema do roka na pitie, ale vo varenom jedle mozes trochu pouzit........ :wink:
11. zář 2009 v 10:37  • Odpověz  •  To se mi líbí
tak super, určitě jí zkusim, potřebuju změnit trochu jídelníček, a´t nejíme stále do kola to samé..
Já mám doma sunar i nutrilon, tak to s nimi zkusim, kravské mléko dávat nebudu...
a co třeba něco na způsob kuřete na paprice???
11. zář 2009 v 10:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek