Ostrý guláš - jak jej spravit?

19. dubna 2008 
Ahoj holky, potřebovala bych radu. Dneska jsem poprvé vařila guláš (segedínský) a nějak jsem si zaměnila sladkou papriku za pálivou a výsledek je téměř nepoživatelný - je příšerně PÁLIVÝ - poradíte mi některá jak bych mohla tu ostrost zmírnit?
19. dub 2008 ve 20:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojky, co zkusit ho rozředit mlíkem a znovu zahustit
19. dub 2008 ve 20:49  • Odpověz  •  To se mi líbí
hmm to je tezko uz s tim nic neudelas
19. dub 2008 ve 20:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
to by ale muselo byt v pomeru 1 ku 8 aspon takze na 2l gulase 16l mlika
19. dub 2008 ve 20:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
aponchie, není třeba ho zbavit úplně ostrosti, jen to zmírnit já myslím, že by to mohlo pomoci
19. dub 2008 ve 20:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja jsem kuchar a stalo se mi to v restauraci parkrat ,ale bohuzel uz to nebude ono ikdyz se to proplachne a udela novej zaklad nebo jen zredi ,ver mi je to o nicem pak ,ale nekomu to muze chutnat
19. dub 2008 ve 21:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
aha, tak kuchařka to musí vědět nejlépe No mě ostré mooooooooooooc chutná, takže Kajmanek, já se ho kdyžtak ujmu
19. dub 2008 ve 21:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
no me prave taky!!!ja bych ho nechala coz o to ale ceho je moc..ono nekdy hoodne palive je trpke a nahorkle kor u papriky a ja bych si do nej dala jeste nakrajenou cibuli papriku a rajce a jeste dala pepr hnus co????
19. dub 2008 ve 21:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
no zvláštní recept
19. dub 2008 ve 21:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
hele fakticky ,normalne sem zvykla si na talirek jeste nakrajet tohle vsecko a dat navrch jako ozdobu a je to mnam
19. dub 2008 ve 21:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
tak a ted mam na to chut a zitra ho uvarim..
19. dub 2008 ve 21:07  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Holky díky za rady.
Zkusím ještě přihodit nějakou cibuli - ta by měla přidat na sladkosti a jinak si musím dát příště větší pozor
19. dub 2008 ve 21:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
kaji no ono to nekdy zachranit nejde ale priste si das bacha to bude dobry!
19. dub 2008 ve 21:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojky, debatníci My máme taky radši ostřejší, vloni jsme si dovezli z Turecka papriku, pro kterou pojmenování "pálí" je slabý výraz. Dávám jí jen na špičku nože a minulý týden jsem ji takhle dala taky do segedinu a pálilo to jako ďábel. Zjemnila jsem to nastrouhaným bramborem a docela to pomohlo. Úplně plané to nebylo, ale tak akorát
19. dub 2008 ve 21:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
taky zítra budeme dělat segedín, tak ty další ingredience ještě promyslíme
19. dub 2008 ve 21:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
petra:jj koreni z Turecka musi bejt uzasne ja mam z Tunisu a Indie a je takove jemnejsi na omak a vic barvi Garam Masala a Tandorii a tak .to sou lahudky
19. dub 2008 ve 21:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
cherug tak doufam,ze ho zitra zadna nepokazime
19. dub 2008 ve 21:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
petko, no tahle potvora paprika byla z tunisu - a teda s naší pálivou paprikou se nedá srovnat Dosypávala jsem pak normální naší sladkou, ale přesto tam ta ostrost je. Nastrouhaný brambor jsi přidala syrový a dala zavařit? To bych mohla taky zkusit...
19. dub 2008 ve 21:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
aponhcie: je úplně jiné, než co se dá koupit u nás běžně v obchodě. Ta paprika třeba děsně štípe, al třeba koření na salát hrozně krásně voní a jak mi ho je léto spotřebovat, mám ho už skoro rok a vůbec nevyčpělo
19. dub 2008 ve 21:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
no segedín vaří manžel, tak mu dám ponaučení, ať si ověří, kterou papriku tam sype

rodiče mají pálivé papriky z Itálie a to je taky síla
19. dub 2008 ve 21:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já vařím zítra quiche, znáte to? Je to jedno z našich nejoblíbenějších jídel
19. dub 2008 ve 21:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
neznám
19. dub 2008 ve 21:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
jj zname jakej delas??ja mam rada s tunakem a list.spenatem vejcem a bazalkou mnam
19. dub 2008 ve 21:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja dělám z listového těsta, na to pokaldu buď anglickou nebo šunku, přeliju předem povařeným špenátem smíchaným s vajíčkem, nahoru nakladu plátky sýra a někdy přikryju ještě jednou vrstvou těsta. Zkoušela jsme párkrát i jiné varoanty, ael manželovi chutná enjvíc špenát+ anglická+sýr
19. dub 2008 ve 21:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
mnaaaam ja to taky miluju,ale nikdo to neji takze obcas jen pro sebe udelam nebo pro navstevu ale ta to taky nemusi
19. dub 2008 ve 21:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
¨já kdybch mohla tak zbaštím celý plech sama, u nás je spíš problém, že je ho málo, sním 1 malý kousek na oběd, jeden si nechám na druhý den a zbytek sjede manžel. A to ještě pokukuje po tom, co jsme si doložila
19. dub 2008 ve 21:52  • Odpověz  •  To se mi líbí
19. dub 2008 ve 21:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek