Pečení pro batolata

Dobry den maminky 🙂 moje mala ma 11 mesicu a rada bych ji neco upekla, co maji vase deti radi? Poslete i nejaky recept prosim na inspiraci
suzina08
29. dub 2016
Náš malý měl už jako malý strašně rád klasické české buchty s tvarohem 😉
bartovaandreaautor
3. kvě 2016
@suzina08 to je dobrej napad, alespon by to tak nerozpatlala.....treba 😃
hz
3. kvě 2016
ja pecu babovku-klasicke piskotove testo, jen nahrazuji kvalitnejsimi surovinami...
bartovaandreaautor
3. kvě 2016
@hz babovky ma rada 🙂 chystam se upect nejake zdravejsi susenky, ty z obchodu ma sice rada ale to slozeni se mi fakt nelibi, nejsem blazen do zdrave vyzivy, ale zase sracky ji davat nechci....
ragoli
3. kvě 2016
já peču piškoty z celozrnné mouky (dá se použít i obyčejná) a místo cukru dávám špaldový sirup ...... je to jednoduché, rychlé a určitě zdravější než průmyslově vyráběné skladkosti
bartovaandreaautor
4. kvě 2016
@ragoli a recept by jste mohla prosim napsaat?
ragoli
5. kvě 2016
@bartovaandrea tady je originál receptu: 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť, 30–40 g krupicového cukru (v poměru 20 g tmavého třtinového a 20 g bílého) + 20 g bílého nebo tmavého krupicového cukru + troška na posypání, 70 g špaldové mouky
1 Žloutky utřete se 30–40 g cukru do pěny. Bílky ušlehejte na pevný sníh a potom do něj přisypávejte dalších 20 g cukru a šlehejte doleskla a dotuha. Sníh lehce vmíchejte do žloutkové pěny, během toho směs poprašujte moukou a společně s bílky ji zapracujte.
2 Těsto dejte lžící do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvarujte piškoty (pokud sáček nemáte, udělejte jednoduše hromádky lžící). Mezi piškoty nechte dostatek místa, zhruba 5 cm. Pak je pocukrujte a nechte asi 10 minut lehce zaschnout; díky tomu se při pečení nerozjedou do šířky.
3 Pečte je na 170 °C asi 10 minut. Hotové piškoty hned špachtlí uvolněte od papíru a po vychladnutí je dejte do uzavíratelné nádoby.
Já jsem cukr nahradila špaldovým sirupem 30ml (2 lžíce) sirupu za 30g cukru. Sirup sladí méně, takže pokud mají být sladké stejně jako s cukrem je potřeba ho dát více. Do žloutků přidám cca 1 lžící horké vody, aby se dobře našlehaly. A mouku dávám celozrnnou.
bartovaandreaautor
8. kvě 2016
@ragoli moc dekuji 🙂 jste hodna, urcite je vyzkousim

Začni psát odpověď...

Odešli