• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Recept na králíka

24. září 2008 
Přihodte nějaký pokud možno l jednoduchý recept na králíka.
24. zář 2008 v 09:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
Králík na smetaně

Marinovat přes noc
Pečení 90 minut

1 králík, naporcovaný
2 lžičky grilovacího koření
1 lžička mleté sladké papriky
5 lžic plnotučné hořčice
125g másla /od oka/
250ml šlehačky
sůl

V hrnci rozehřejte máslo, přidejte do něj grilovací koření a mletou papriku. Nechte ji rozvonět a pak přimíchejte hořčici. Odstavte a ze všech stran králíka potřete ještě teplou marinádou. Pekáč přetáhněte folií a nechte do druhého dne v lednici (můžete nechat marinovat i déle).

Druhý den si předehřejte troubu na 200. Peáč s králíkem přikryjte alobalem a strčte do trouby. Maso přůběžně potírejte výpekem. po 3/4 hodině odstraňte alobal a do pekáče přilijte mírně osolenou smetanu. Za občasného potírání pečtě dalších 45 minut.

Nejlepší je s bramborovou kaší

A pokud přidáte více smetane, lze z ní udělat skvělou omáčku :wink:
24. zář 2008 ve 12:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
Králík na cibuli a celeru

Králíka naporcovat, posypat na kolečka nakrájenou cibulí a na kostičky nakrájeným celerem a polít vychladlou směsí z vyškvařené slaniny a kousku másla. Takhle připraveného králíka nechat naloženého do druhého dne. Druhý den osolit a upéct v troubě nejlépe s uzeným masem. Jí se k tomu knedlíky (nejlépe bramborové) nebo brambory...Je to recept mé babičky, celer tam vůbec cítit není, nebojte :wink: .
24. zář 2008 ve 14:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
uvařím ho s mrkví, celerem,petrželí, bobkovým listem, novým kořením, celým pepřem do měkka. Pak ho oberu, zeleninu přepasíruju a zahustím smetanou. Taková trochu svíčková:slight_smile:
a nebo ho upeču s bůčkem na cibulce a česneku.
24. zář 2008 v 18:01  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek