Recept na upravenou dětskou koprovku

smallinka
14. črc 2015

ahojky, jak děláte koprovku pro kojence....máme 9 měsíců a mudr říkala že můžeme pomalu omáčky, pudinky a tak...... prý trochu převařeného mlíka nevadí, plnou dávku samozřejmě kravského ještě nemůžou. Tak mě napadlo, povařit mléko (nesolit, necukrovat), kopr a ochutit např. datlovým sirupem a místo octa citr. šťávu. A zahustit např. jáhlovou, kukuřičnou kaší nebo rýžovou......prý můžeme i pudink 😉 a myslíte, že místo kupvané instantí rýžové kaše bych mohla povařit a rozmixovat obyč. rýži?
Nepište prosím ty co jsou proti koprovce, zajímají mě upravené recepty 🙂

andrrriiik
14. črc 2015

Koprovku dělám ze zakysané smetany,rozmíchám s vodou,přivedu k varu,já zahušťuju normální moukou,však toho nemá moc ani často,a kvůli tomu fakt kupovat speciální nebudu,přidám kopr,povařím.Neochucuju.Pudink jsem taky dala,a rýži můžeš místo instantní.Jinak do jídel dávám mléko nějak od 7-8m,od 9m místo UM dávám plnotučné zředěné(manžel přišel o práci,peněz momentálně nemáme nazbyt,mamka to dělala před pár lety s bráchou se souhlasem dr,špatná fin.situace,tak jsem to začala dělat stejně) 😉

smallinka
autor
14. črc 2015

@andrrriiik a proč dáváte mléko plnotučné zředěné? ono je asi kvalitnější než polotučné že?

andrrriiik
14. črc 2015

@smallinka protože jsme koupili plnotučné,tak ho ředím 🙂 Jinak podle mě je jedno,jestli plnotučné ředěné,nebo jen polotučné 😉 To polotučné jsem taky už dala.