• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Receptíky pro maminky z Tlachání. Vyzkoušíte?

16. prosince 2007 
Tak holky z tlachání, tady budou ty receptíky přeci jen lépe dohledatelné.
11. říj 2007 v 09:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Míša řezy: 6 žloutků třít se 6 lžícemi cukru a dále pak přimíchat 2 lžíce oleje, 2 lžíce vody,3 lžíce kakaa+ 6 lžic polohrubé mouky a nakonec 1/2 prášku do pečiva a sníh ze 6 bílků.(lžíce samozřejmě polévkové ).
Po vychladnutí namazat nádivkou : 25 dkg másla+ 2x tvarohy+25 dkg cukru utřeme
A na to pak ještě nalijeme čokoládovou polevu.
Je to patlačka,kalorická bomba,nic levnýho,ale stojí to za to
17. říj 2007 ve 14:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
POTŘEBNÉ PŘÍSADY

20 dkg hladné mouky
20 dkg moučkového cukru
4 vejce
1 dcl oleje
1 prášek do pečiva
2 zakysané smetany
2 skořicové cukry
2 vanilkové pudingy
1 litr mléka
můžete přisypat navíc do těsta kakao, ale nemusíte :slight_smile:)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vejce utřeme s cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a 1 dcl oleje. Těsto vylijeme do hlubokého plechu.
Uvaříme pudingy a ještě horké je vylijeme na těsto. Pečeme 15 min. na 250 stupňů. Ještě horkou buchtu potřeme zakysanou smetanou a posypeme skořicovým cukrem. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem, na neupečené těsto vylijeme rovnoměrně horký puding a rozetřeme.Na upečenou buchtu se rozetřou smetany, posypeme skořicovým cukrem.
Vylepšovák: do smetany přimícháme floriány s příchutí vaječného koňaku.
17. říj 2007 ve 14:12  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Jinak koukám, že tu píšete nějaké receptíky. Já nejraději dělám jednoduchou bublaninu, bo ta se vždycky povede a je vždy super. Tak písnu receptíka, ať nezaostávám
4 vejce
160g cukru
120g mouky

To je vše Z bílků ušlehám sníh, pak přidám cukr, šlehám do pěny, pak přidám žloutky. Pak opatrně vmíchám mouku, vyliju na vymazaný a vysypaný plech, nasypu na to ovoce (ostružiny, jostu, rybíz, třešně) posypané hr. moukou a peču na 180°C v předehřáté troubě asi 25 minut. Je to super nadýchané piškotové těstíčko a malá se z toho může pos.at
17. říj 2007 ve 14:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Vždycky peču podle toho, co je zrovna k dispozici. Takže v létě rybíz, višně, meruňky, švestky, cuketa... teď momentálně máme každý víkend něco z jablek, štrůdl, hraběnčiny řezy, nebo takovou rychlovku do jedný mísy - 3 vejce, 4 jablka nakrájená na kostičky, 1 prášek do peč., 250g polohrubý, 250g cukru, jedna rozpuštěná hera. Většinou tam přihodím pár rozmlácených oříšků, kápnu trochu rumíčku, upečený pocákám čokoládou a fertig. Jéé a já strašně miluju "jablečnýho mouřenína" Na těsto (300g polohrubé, 200g cukru, trochu oleje, 2 vejce, trochu rumu, kakao, trochu mlíka, 1 prášek do peč.) nastrouhám jablka, poházím oříšky, no a klasika - vanilkový cukr, skorice, upeču a když to vyndám, tak na to naleju rozpuštěnou čokošku, ona se pěkně vsaje, dám to do ledničky, no a to je fakt vyníííkačka!
17. říj 2007 ve 14:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Domácí chléb

500 g pohankové, pšeničné nebo špaldové mouky
500 ml vody
300 g Nestlé sinlac (nevím co místo toho jiného)
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžičky sušeného droždí
1 lžíce jodizované nebo mořské soli
100 g nesířených hrozinek

Příprava
- vzájemně dobře promícháme mouku (1 šálek mouky dáme stranou), nestlé sinlac a droždí,
- vmícháme vlažnou vodu, olej, sůl,
- všechny suroviny navzájem dobře promícháme, dokud nevypracujeme pěkné těsto,
- těsto necháme asi 30 minu vykynout na teplém místě,
hrozinky namočíme na 30 minut do vlažné vody, necháme dobře okapat, obalíme moukou, kterou jsme si dali stranou, a válečkem zapracujeme do těsta,
- celé těsto opět dobře vypracujeme,
- těsto naplníme do podlouhlé, hranaté formy a necháme péct asi 1 hodinu v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů,
- upečný chléb necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.
17. říj 2007 ve 14:15  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Mám super recept na perníčky, které se nemusí dělat tři čtyři týdny dopředu, páč jsou hned měkoučký. 250 g hladké, 1 vejce, perník. koření, 1 lžička prášku do peč., 50g tuku, 125g medu, 70g moučky, kakao. Tuk, med, cukr rozpustíme, necháme trochu vychladit, přidat mouku, práš. do peč., koření, vejce, kakao a vypracovat těsto. Nechám si ho odležet do druhýho dne.

Co miluju, ale je to takový sušší, manža o to moc nestojí je Masarykovo cukroví: 300g hladké, 200g másla, 1 žloutek, 170g lískáčů, 100g cukru, lžíce kakaa. Oříšky namočit přes noc do stud. vody, oschlé zapracovat do těsta, vytvořit válečky o průměru ca. 3 cm, nechat zase aspoň přes noc ztuhnout v lednici, pak nakrájet kolečka a upéct.

Marokánky: svařit 100ml mléka, 200g cukru, 30g medu, přidat 80g másla, 200g ořechů, 100g rozinek a 150g kandov. ovoce, 70g hladké. Lžící na plech s pečícím papírem bochánky a šoupnout do trouby, roztečou se z toho placičky, kterým pak jednu stranu namočím v čokošce
17. říj 2007 ve 14:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Dáší, paříšské rohlíčky:
Těsto - 200g mletých ořechů, 300g cukru, 2 vejce, trochu hladké mouky, trochu strouhanky podle potřeby
Krém - 150g másla, 150g cukru, 1 žloutek, kakao + nádivka
Nádivka - 30g másla, 30g hrubé, uděláme světlou jíšku, do ní nalijeme 1/4 l mléka, uvaříme kaši, necháme vychladnout

Pytlíkem ozdobně nastříkám krém na upečené rohlíčky, dám do chladu ztuhnout a pak namočím do čokošky. Mňam mňam .
17. říj 2007 ve 14:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
TVAROHOVÝ TŘÍBAREVNÝ KOLÁČ
Tmavé těsto: 300g pol. mouky
100g cukru
100g tuku (dávám máslo)
1 vejce
1/2 pr do peč
2 lžíce kakaa
4 lžíce studené vody (dávám víc)
vanilkový cukr
- zadělámena vále
Tvarohová náplň: 3 tvarohy (kupuju v kelímku 250g)
2vejce
cukr dle potřeby (pokud to bude hustý můžete naředit mlíkem)
Světlé těsto: 200g pol. mouky
200g cukru
2 vejce (žloutky a z bílků sníh)
1 vanilkový cukr
2malé sklenky oleje
1/2pr do peč
4 lžíce studený vody (dávám víc)
- vše promícháme a nakonec vmícháme ušlehaný sníh
Tmavé testo na plechu rozválíme ( já vymačkávám rukama) potřeme tvarohovou náplní a nakonec vylijeme světlé těsto. Pečeme, ten plech nevysypávám jenom ho vymažu olejem.
Je to sice trochu piplačka, ne z jedný mísy, ale ten výsledek....super. Prodávájí to i v pekárně, ale je to šizený a tohle je vláčný a ....no prostě to zkuste.
Ijet přeje dobrou chuť
17. říj 2007 ve 14:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
MASARYKOVO
1žloutek
10dkg mouč. cukru
30dkg hl. mouky
20dkg másla
20dkg lískových oříšků, které přes noc namočíme do vody)
Zaděláme těsto, utvoříme váleček (jakého průměru, takové budou kolečka pečiva) a dáme do mrazáku, pečeme. potom krájíme na plátky
17. říj 2007 ve 14:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
ILSKÉ PEČIVO
21dkg hl. mouky
14dkg másla
7dkg cukru
2žloutky
kakao na obarvení
Nádivka: 10dkg mouč. cukru
3 žloutky
1 van. cukr
15dkg mletých oříšků (vlašských)
1lžíce rumu
5dkg marmelády (dávám meruňkovou)
Něco si můžeš přidat, uvidíš podle chuti
My to děláme z trojitý dávky, páč jdou na dračku , vyválíme, vykrájíme kolečka tak asi jako dvacka, pečeme, před svátkama namažeme nádivkou, slepíme a horní polijeme čokoládou a dáme oloupanou mandli
Dobrou chuť a ať špíčky rostou
17. říj 2007 ve 14:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
PAŘÍŽSKÉ KOSTKY

NA TĚSTO:
Vezmeme si sklenku nebo odměrku o obsahu 220 ml a měříme.

2 sklenky polohrubé mouky,
1 sklenka cukru,
1/2 sklenky oleje,
1 sklenka vlažného mléka,
2-3 polévkové lžíce kakaa,
1 celý prášek do pečiva,
3 celá vejce.

NA PAŘÍŽSKÝ KRÉM:
2 šlehačky na šlehání (musí mít 30 a více %),
2 čokoládky ledové kaštany.
Povařit (nechat asi 2 minuty bublat za stálého míchání), nechat vychladnout do druhého dne v lednici a pak vyšlehat na nejvyšší stupeň hned od začátku.

NA POSYPÁNÍ:
1 čokoládku MARGOT.

POSTUP PŘÍPRAVY

Z ingrediencí na těsto vše elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáč. Upečeme jako piškot. Necháme vychladnout.

Den před pečením těchto řezů si svaříme na plotně šlehačky s tyčinkami ledových kaštanů, necháme vychladnout a dáme do lednice do druhého dne. Druhý den, jak si upečeme piškot a necháme ho vychladnout, tak si ty šlehačky vyšleháme do krému. Krém natřeme na vychladlý piškot a hustě postrouháme čokoládou margot. Prosím - čtěte POZNÁMKU DOLE ke krému!

Skladujeme v lednici.
17. říj 2007 v 15:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
PIVOVARSKÝ TOKÁŇ
4 plátky libového masa, 2 cibule, lžíce sádla, 4 stroužky česneku, 1 lžička sladké papriky, 1 šálek světlého piva, 1 čerstvá červená paprika, vývar, strouhaný tvrdý sýr, sůl

cibulku osmahnem na tuku, maso krájené na hranolky opečeme, zaprášíme moukou, zasmahneme, osolíme, přidáme utřený česnek, mletou papriku, podlejeme pivem a vodou nebo vývarem, dusíme do měka. přidáme nudličky papriky a krátce povaříme

na talíři posypeme strouhaným sýrem, příloha kari rýže, hranolky, zeleninový salát (nebo i klasické brambůrky)
17. říj 2007 ve 22:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
mňam holky :grinning:
21. říj 2007 ve 22:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
ŠNECI Z LISTOV0HO TĚSTA

listové těsto (já používám kupované),šunka,plátkový sýr,kečup,oregano,bazalka,česnek,hl.mouka na posyp.válu

list.těsto vyválíme do tenké placky(cca 2mm)poté na ně dáváme plátky šunky po celé ploše a na šunku plátk.sýr.Kečup smícháme s česnekem,oreganem a bazalkou a potřeme jím sýr po celé ploše.Nakonec těsto svineme,zůstane dlouhá nudle.Svinuté těsto krájíme NITÍ na cca 1cm plátky (jak se to povede) a dáváme je na plech na pečící papír.Ve vyhřáté troubě pečeme cca 20min,nebo tak aby nebylo těsto syrové(podle druhu trouby)

šunku lze zaměnit za slaninu nebo jinou uzeninu,koření se dá dát také podle chuti každého a může se na těsto dát i cibulka,jak kdo chce.
22. říj 2007 ve 14:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Macejko, díky za typ s tím kečupem, česnekem atd. Já potírám vyválený těsto přímo kečupem, pak tam naskládám salám, který zrovna je k dispozici, plátkový sýr, zavinu, nakrájím tím vroubkovaným nožem (pilkou) a na plechu potřu žloutkem rozšlehaným s gril. kořením a paprikou.
Šnečky miluju miluju miluju nadevše :grinning: , mohla bych se po nich doslova užrat :sweat_smile:
22. říj 2007 v 16:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky kuchtičky :slight_smile:
Tak já těsto potírám kečupem, posypávám pizza kořením, pološumkový salám, plátkový sýr a zavinu.
Pak na druhý dám masnější salám, třeba vysočina nebo paprikáč a na to nastrouhám nivu a zavinu, je to ještě lepší, už se mi zbíhají sliny
22. říj 2007 v 19:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
Když jsme u toho listového těsta, jednou jsem jedla u tety...

Z listového těsta vyválela taky takovou placku, vykrajovala větší čtverce a do jednoho rohu dávala kysané zelí promíchané s grilovacím kořením a kousky nějakého salámu, zadělala druhým rohem (aby vznikly takové trojůhelníčky) a dala zapíct a bylo to naprosto super! :slight_smile:
26. říj 2007 ve 21:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tak holčiny,dávám to tiramisu,co jsem nově zkusila.Je to lehký a dobrý.Jestli máte podobné receptíky,můžeme to porovnat.Racul.:wink:
Tiramisu ( 6-8 porcí - dle vašeho apetitu..:grinning:

Ingredience:
1 pomazánkové máslo
1 tvaroh
1 smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
200 g moučkového cukru
1 hrnek silné kávy (nejlépe granulované)
2 balíčky piškotů
rum
Na ozdobu:
lze použít ovoce – kompotované nebo čerstvé
kakao (Granko)
Postup:
Nejprve si uvaříme silnější kávu a dáme ji vychladit. Do šlehací mísy dáme pomazánkové máslo, tvaroh a oba druhy cukru a trochu promixujeme. Potom vlijeme šlehačku a vymícháme hustý krém.
Formu na dort vylijeme studenou vodou a necháme jen odkapat…. Na dno potom naskládáme vrstvu piškotů, zakapeme kávou a rumem (přiměřeně). Dáme vrstvu krému, hezky uhladíme, a buď jen mírně posypeme kakaem, nebo naklademe kousíčky ovoce a znovu dáme piškoty, kávu a rum. Postupujeme až skoro do vypotřebování krému – poslední vrstva je krém. Hezky celý dort uhladíme a vršek zase buď jen zasypeme kakaem, nebo dozdobíme ovocem. Případně obojí.
28. říj 2007 ve 20:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tak holky, taky přispěju:

TIRAMISU (Z LUČINY)

Ingredience:
1 balíček francouzských piškotů (nebo 2 balíčky cukr. piškotů)
Na pokapání:
3/4 hrníčku silné kávy + 1/4 hrníčku rumu

krém:
1 kelímek Mascarpone nebo 4 lučiny
3 lžíce moučkového cukru
2 lžíce vaječného koňaku
1 smetana na šlehání
ztužovač šlehačky, čokoláda na vaření

Postup přípravy:
Na dno dortové formy naskládáme polovinu piškotů a zakapeme je polovinou kávy s rumem. Připravíme krém ze sýrů utřených s cukrem a vaječným koňakem a lehce spojených se šlehačkou. Polovinu krému rozetřeme na piškoty. Na krém opět dáme zbytek

Dle vlastních nápadů jsem místo vaječného koňaku udělala vanilkové Capuccino a dala tam trošku rumu. Piškoty můžou být i polodlouhé
2. lis 2007 v 11:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
Macejko, šneci výborný .. sem dneska slavila úspěch :wink: :grinning: :grinning:
4. lis 2007 ve 21:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tak jukám a máte tu prima recepty. Přidám jeden rychlý, osvědčený a aktuální, protože je z jablek. (minimum cukru - dle chuti!)

těsto: 1 hera
1 bílý jogurt střední
400 g hladké mouky

- těsto dobře prohněteme a kouli dáme do chladu
- vykrájíme a oloupeme misku jablíček a pokrájíme na drobné plátky (nestrouhat)
- těsto rozdělíme a vyválíme 2 placky, na vymaz. a vysypaný plech jeden plát rozprostřeme, na něj rozprostřeme jablka
- posněžíme přes sítko moučkovým cukrem, do kterého jsme si rozmíchali
1 vanilkový pudink - prášek
překryjeme 2. plátem, potřeme vajíčkem, dáme péct, pečeme dozlatova, koláč krásně voní jablky a vanilkou

možné variace : zakapat jablka medem, posypat pudinkem
přidat skořici/rozinky/suš. švestky/ořechy/co má kdo rád...
9. lis 2007 ve 23:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Dashak - pařížské kostky no comment .. výborné delikatesní, chválím u nás v dubnovkách :grinning: :grinning:
11. lis 2007 v 11:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
Mimi pařížské kostky jsem vytunelovala z mimibazaru :grinning: Akorát já je moc nemůžu, je mi pak zle, šlehačka je pro mě moc tučná. Ale včera jsem je pekla, jen místo pařížské šlehačky jsem udělala karamelovou a taky dobrý :dizzy_face:
12. lis 2007 v 09:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Jůůů Dashak, jak se dělá karamelová .. ?? :confused: :sweat_smile:
Jinak jsem s nima na všech frontách sklidila úspěch :dizzy_face: a abyste neřekly že jsem ras, taky písnu nej nej mňamku :wink:
Jo a Zevina, Pivovarský tokáň byl good - dnešní oběd .. mňam mňam :grinning:
12. lis 2007 v 11:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
Takové věci jako Míša řezy nebo střecha BEBE asi každý zná :sweat_smile: ale co třeba Babičiny Kiwi řezy? :confused: Je to móóc dobrý, ale taky kalorická bomba :stuck_out_tongue_closed_eyes: ale co, jednou za čas jeden kousek .. :grinning: :grinning:

Těsto:
20 dkg cukr moučka
4 žloutky
- utřeme do hladké pěny
20 dkg polohrubé mouky
10 lžic oleje
6 lžic HORKÉ vody
1 celý prášek do pečiva
- těsto zpracujeme a přidáme sníh ze 4 bílků

na vymazaný a vysypaný plech nalijeme těsto, pečeme jako piškot cca 180st 15 min

na vychladlý piškot namažeme krém

Krém:
šlehačka (30%tuku) a smetana fix - dohromady ušlehat, pak přidáme 2 kysané smetany a 2 celé vanilkové cukry

na krém poklademe ovoce (Kiwi, jahody) a zalijeme želatinou

Skladujeme v lednici, jo a to ovoce by mělo být čerstvé, ne kompotované :sweat_smile:

Tak snad jsem se alespoň trochu odvděčila za ty mňamky co jsem tu okoukala :stuck_out_tongue_closed_eyes: :grinning:
12. lis 2007 v 11:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
Mimi, recepis na karamelovou šlehajdu:

10lžic krystal.cukru
2 šlehačky po 250ml

Do většího hrnce dát cukr, pokropit pár kapkama vody a nechat zkaramelizovat. Souběžně s tím vařit smetany, přivést k varu a pak opatrně vlévat do horkého karamelu (pozor, hodně to pění) a povařit až se karamel rozpustí. Nechat vychladnout a pak vychladit v lednici do druhého dne a vyšlehat.
13. lis 2007 ve 23:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
Vanilkové rohlíčky - nejlepší, jaké jsem kdy jedla ! - píše paní :wink:



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

320 g hl. mouky, 240 g másla, 160 g ml. vlašských ořechů, 80 g cukru, 2 žloutky. Moučkový + vanilkový cukr na obalení.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ze surovin zpracujeme těsto a necháme v lednici odpočinout. Pak tvoříme rohlíčky, klademe na plech vyložený peč. papírem a pečeme na 180 st. do růžova. Rohlíčky budou nahoře vždy světlejší, proto se podíváme na spodek rohlíčku - ten musí být světle hnědý a tak poznáme, že jsou upečené. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru + vanil. cukru. Jsou křehké a jen se rozplývají na jazyku.

PS: Každá z vás má určitě svůj oblíbený recept, ale pro mě už je tento nej, nej, nej. Možná i proto, že je tam víc ořechů, než v jiných receptech, které jsem na rohlíčky měla.
19. lis 2007 ve 13:13  • Odpověz  •  To se mi líbí
dashak - kuju kuj :dizzy_face:
19. lis 2007 v 18:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
Holky, tak slibovaný medovník-odkaz:
http://www.apetitonline.cz/recept/920/medovnik.html

Ještě pár mých osobních postřehů...Nenechte se odradit při patlání těsta na ten pečící papír,lepí se to a tvarově to teda nevypadá, ale po upečení a vykrojení to je v pohodě.Taky to stačí péct opravdu chvilku,lehce se to připálí.A ještě někde radili( a já to tak dělám),že po upečení- při vrstvení toho medovníku je dobré každou placku (ještě před namazáním krémem ) potřít černým čajem,ono to pak krásně změkne.Já se lekla,když ty pláty hned zvrdly jak beton,ale opravdu do druhého dne to je krásně měkkoučké.Jinak já krém dělám z toho salka a másla,jak píšou.Ale další tip je salko povařit(to tam taky píšou). Někdo mi říkal,že to tak dělá a prý to je dobré.
Líbí se mi,že tam nejsou ořechy,že se to posype jen tím zbylým rozdrobeným těstem.Tak ať se povede,dobrou chuť. :wink:
19. lis 2007 ve 23:34  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek