Recepty
nobody
19. srp 2008

Recepty

Borůvkové mojito:

😃

Ingredience:

kanadský borůvky - 10 kusů
Bacardi Carta Blanca 5 cl
cukr
pár lístků máty
a hlavně čajový lístky ... pěkně zelený
menší citronek
větší sklo


všechno do sebe, trochu shake...podle uvážení

jestli vás něco napadá dobrýho, tak sem s tím


2.8.2007
😃
jabber
19. srp 2008
to je zas nějaká provokace, co 😃
nobodyautor
19. srp 2008
žádná provokace ..no toto, jak tě to napadlo?

další recept:

Losos na česneku

2 plátky kanadského lososa
citronová šťáva
česnek
lžička olivového oleje
zázvor
špenát - půl kg
pórek

Kanadského lososa omyjeme ve studené vodě, vysušíme, pokapeme polovinou šťávy z citrónu a osolíme, nakrájený pórek spaříme 1 minutu ve vroucí vodě a přecedíme. Pekáček pokryjeme listovým špenátem, na špenát posypeme spařený pórek, na to položíme lososa. Smícháme česnek, zázvor a olivový olej (popřípadě chilli) a touto směsí potřeme lososa. Dáme zapéct do trouby na 25-30 minut (podle tloušťky lososa) a to na 180°C. Upečenýho kanadskýho lososa potřeme citronem.
nikka.vo
19. srp 2008
tady každá druhá kojí 😃 nebo je těhotná - to si moc nemůžou sosat :-N

Ale jako dobrý jinak :-N
nikka.vo
19. srp 2008
Jo ahá, ono to teda neni o drinku ale celkově recepty na všechno =-) :-N
jabber
19. srp 2008
nobody - ále jen tak 😃 ani ti nevím

nikka 😃
jabber
19. srp 2008
něco s javorovým sirupem bys tam neměl, plíís? 🙂
nobodyautor
19. srp 2008
tak pravila nikka 😃
nobodyautor
19. srp 2008
s javorovým sirupem? 😃 😃 😃 😃
ale jo 😃 :-p

Těsto: 140 g hladké mouky, 150 ml mléka, 1 vejce, 1 lžíce cukru krupice, na špičku nože prášku do pečiva a stejné množství jedlé sody, sůl, olej na smažení
Jahodový jogurt: 200 g bílého jogurtu, 6 větších jahod, 4 lžičky javorového sirupu + další 4 lžičky sirupu na polevu

Moukou prosijte přes síto do mísy, přidejte prášek do pečiva, sodu a špetku soli. Vmíchejte cukr, uprostřed vytvořte důlek a do něj pomalu vlijte vejce prošlehané s mlékem. Promíchejte a vytvořte těstíčko.

Pánev s tlustým dnem vymažte olejem - výtečně se hodí olez z macadamského ořechu - a na středním plameni rozpalte. Plamen zmírněte na minimum, lžící naberte kus těsta a vyklopte do pánve. Špachtlí rozetřete do tvaru kolečka o průměru asi 8 cm a povrch uhlaďte. Každý lívanec smažte asi 1 minutu z každé strany. Hotové lívance přemístěte na předehřátý talíř a uchovejte v teple.

Jahody omyjte, pokrájejte na kousky, dejte do mísy a šťouchadlem na brambory rozdrťte. Přidejte jogurt a javorový sirup a umíchejte.

Hotové lívance servírujte na talíři s kopečkem jahodového jogurtu a polité lžičkou javorového sirupu.
nobodyautor
19. srp 2008
jabber, jaktože nespíš? Kolik je vlastně hodin? (teda středoevropskýho času)?? :-x |-| 😎
já usínám ..
jabber
19. srp 2008
nobody - já spím, jaks přišel na to, že nespím? =-) 😃 , recept super 🙂
nikka.vo
19. srp 2008
ty woe, nobody, já už se bojim někam přispívat, aby si tam nevlítnul a nepravil: Tak pravila nikka :-N 😃
nobodyautor
20. srp 2008
jabber .... já nevím, já přepnul na kanadský mozek 😃 recept jsem obšlahnul ---
nikka .... tak ... tak ... jo 😃 .. neboj se vlka nic 😃
kajuska22
27. bře 2015
Ahojky, pokud máte zájem přidejte se do naší skupinky o vaření http://www.modrykonik.cz/group/6905/ budeme za vás moc rádi..🙂
vivien21
5. dub 2015
Holky, pokud hledáte inspiraci, tak jsem začala psát blog o jídle http://slintamnadtim.blog.cz/
elisaar
11. dub 2015
@nobody
Skvělé je přidat do těsta taky hrnek ovesných bloček.
elisaar
11. dub 2015
@elisaar
Tedy vloček 🙂

Začni psát odpověď...

Odešli