Sladkosti při mononukleóze. Je nutná dieta?

hrbinka
13. črc 2018

Ahoj všem. Chtěla jsem poprosit, nemáte vyzkoušené nějaké sladkosti, třeba domácí, co bych mohla dát dcerce při dietě s mononukleózou? Je mi jí chudinky líto. Dávám med a marmeládu, ale ráda bych jí třeba i něco ukuchtit, aby si taky mohla dát.

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
drzticka81
13. črc 2018

Ja bych nedavala takove ty tucne sladkosti-cokolada,promazane oplatky apod. třeba bych upekla piskot-promazala tou marmeládou....nebo bych udelala krem z tvarohu (bud odtucneneho nebo polotučného,muze byt i s pudinkem)…..nebo něco s jogurtem......a ovoce k tomu......myslim,ze i susenky typu piskoty,bebecka,nejake nemazane proste 🙂)) ja držela zlucnikovou dietu a jedla jsem sladkosti tohoto typu 🙂)))

urtica
13. črc 2018

@hrbinka mononukleozu jsem měla. Moje máma mi dělala poháry z nízkotučného tvarohu. Smícháte trošku vanilkového pudinku s tvarohem, osladíte, můžete přidat i želatinu. Do sklenice pak na střídačku vrstvíte piškoty, kompotované ovoce a tvaroh - necháte ztuhnout (část tvarohu lze i trošku obarvit kakaem , aby to bylo barevnější). Milovala jsem to 🙂. Další možností jsou tvarohové knedlíčky z dětské krupice - recept najdete na internetu. Ještě mě napadají pusinky - ty jsem mohla o Vánocích.

urtica
13. črc 2018

@ter Ahoj, mohu poprosit o nějaký zdroj? Sama jsem jsem se nedávno léčila s játry, tak by mě to zajímalo...

zmrzlinka
13. črc 2018

Pokud jsou jaterny testy v poradku prisna dieta se uz mononukleozy nedodrzuje.Syn ji prodelal a jaterky mel dobry a omezili jsme cokoladu a smazene veci.Jinak jedl normalne.

bubbi
13. črc 2018

@hrbinka upeč jí perníčky, pokud je má ráda. Když měla dcera mononukleózu, tak to byl u nás nejvděčnější "mls" 😉

hrbinka
autor
14. črc 2018

@bubbi Super nápad, ty mě nenapadly. U nás je všichni milují, hned napeču😊

hrbinka
autor
14. črc 2018

@zmrzlinka Právě že máme jaterky vyšší a ještě i ledviny mají horší výsledky. Dcera má dvacet kilo v sedmi letech a hrozně to s ní zamávalo. Takže se snažíme dodržovat a upravovat co to jde. Zlepšení je vidět už po pár dnech, kdy jsme vysadili tuky apod. a zakázali sport.

zmrzlinka
14. črc 2018

@hrbinka tak to chce fakt dietnejsiu stravu.Syn mel klidovej rezim cca pul roku a hodne pak marodil.Pomohl nam sirup Multisanostol.Ale trvalo cca rok nez se z toho vyhrabal

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
urtica
15. črc 2018

@ter Super, děkuji za info! U mě se jednalo o polékovou hepatopatii, ale je pravda, že stravovací doporučení, která jsem dostala, nebyla zdaleka tak přísná jako při té mon., kterou jsem prodělala v roce 2002 (a to jsem měla nyní výsledky testů podstatně horší).

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
urtica
15. črc 2018

@ter Děkuji, naštěstí se na to přišlo včas a bylo to ještě vratné...

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
babanci
3. srp 2018

Pekla jsem lehké piškotové moučníky s odtučněným tvarohem a ovocem. A taky pudinky se sojového nebo kokosového mléka. Moje dcera měla mononukleózu už jako dospívající slečna, dlouho neměla jaterní testy v pořádku. Od té doby se dala na zdravý životní styl a dneska se od ní učím, jak zdravě jíst.