Studené obědy - tipy a recepty

janan19
23. led 2019

Zdravím,
nemáte nějaké tipy na dobré, ale zdravé studené obědy do práce? 🙂 Těstoviny se zeleninou nebo tuňákem mě už dost omrzely a potřebuju nějakou inspiraci. :D

lolam10
23. led 2019

Livance,sekana nebo rizek s chlebem...a upravit aby to bylo zdrave,treba ty livance

marketanova
23. led 2019

Určitě by měli zastoupit všechny potřebné živiny. Je super se také zříctv v týdnu nějaké dny masa a užívat doplnky stravy, kapky atd.

pavla555
23. led 2019

@marketanova myslim, ze kdyz je pestra strava, tak neni treba do ditete cpat vit.doplnky atd... (pokud je dite ok)

alassel
23. led 2019

@marketanova vy evidentne pracujete pro nekakou firmu co tyhle sra*ky vyrabi co.. v kazde diskuzi cpete detam umely vitaminy a dospelym to samy😒

kattyd
23. led 2019

Tip na studene me napadne leda nejake smoothie, ale kolegyne si do prace nosi jidlo v termoskach, polivky i hlavni chod a rikala ze rano jak to horke nanda tak do obeda ji to vydrzi teple uplne v pohode. Termosky poridila ve sportovnim obchode pro turisty.

malinkaelinka
23. led 2019

Klidně nějaké sendviče - s vajíčkem, s tuňákem, se šunkou, s kouskem masa. Dobrý nápad je ta sekaná, k tomu kousek chleba, salátek... Já miluju studené saláty s pohankou nebo kuskusem - k tomu jogurtová zálivka a nějaká bílkovina - vajíčko, tofu, maso, cokoliv... A těch variant se dá udělat spousta, jednou z čerstvé zeleniny, pak z mražené (kukuřice, hrášek, baby mrkvička). Nebo třeba tortilla, slané palačinky. Vařím si do práce denně, v zimě teplé, v létě studené a nevymýšlím nic extra, točím to samé dokola, ale vždycky si pochutnám. Když vidím holky z dílny, jak si nosí ty svoje pochoutkáče s rohlíkem a k tomu tatranku... není nad domácí jídlo.

pavla555
23. led 2019

@marketanova je pardon, ja to napsala k obedu pro dospelehol,...Melo to byt do druhe diskuze, kde to taky ,,propagujete,,. Ale i tady to plati! Pani se pta na recept a asi nechce jist misku ,,tabletek,,...

makronka222
23. led 2019

Koupit si do prace svoji mikrovlnku za 1000,- a muzes jist i teply...

malinkaelinka
23. led 2019

@makronka222 na to pozor - v práci se musí používat jen schválené spotřebiče s revizí a měla by být jejich evidence. Já si takhle do kanceláře koupila svojí rychlovarku, abych nemusela kvůli svým dvaceti čajům denně lítat k ženským na dílnu na šatnu a bylo z toho bububu. (pak mi rychlovarku koupili, prý jsem si měla říct :D )

malytlustyhroch
23. led 2019

@janan19 Genialni napady uplne nemam ale treba te neco inspiruje: Zelenina+ kureci/veprove nudlicky (+testoviny), ale to se hodne podoba, tomu salatu s tunakem. Palacinky. Makovy zavin/ jablecny strudl/ slany strudl (syr/sunka/spenat...). Mozarela s rajcetem, olivovym olejem, (bazalkou) a pecivem. Testoviny s pestem. Vychladla pizza. Syr+ orechy+ pecivo. Zavinace (nevim, jestli se to smi v open-oficu). Mleko + pecivo. Bramborovej salat. Kus masa s bramborem se taky da snist studej, to proste zalezi na nature, co je kdo ochoten pozrit, nekdo zvladne i studenou krupicovou kasi. Jednu dobu jsem mela v praci balik datli a mandli, pro pripad, ze jsem si zapomnela obed, ale to treba asi nebude pro nekoho kdo napriklad pracuje fyzicky a dela dvanactky...

malytlustyhroch
23. led 2019

Zdrave to myslim bude podle toho kolik zeleniny/ ovoce k tomu pridas a jake suroviny pouzijes, a kolik toho snis. Jeste me napad studeny kuskus, ale o tom jsem jen slysela, osobni zkusenost nemam.

pavla555
23. led 2019

salát se sojovým masem, salát s fazolkama naloženýma, pak je dobrej salát z kuskusu (rajče, okurek, zakys. smetana + někdo rád vejce)...

janan19
autor
29. led 2019

@kattyd To je hodně zajímavý. Kdybys měla nějaký odkaz, které vážně fungují, prosím hoď ho sem 🙂

janan19
autor
29. led 2019

@pavla555 Já se sojovým masem měla vždycky jen špatnou zkušenost. Žádné mi zatím nechutnalo a mělo divnou konzistenci. Máš nějaké, které ti opravdu chutná?

pavla555
29. led 2019

@janan19 já kupuju obyč a nejčastěji je to BonaVita - kostky. Večer přeliju vroucí vodou a přidám śojovku a worcester (což ano, přiznávám není úplně nejzdravější 🙂 ) a pak šup k zelenině...

marketanova
7. únor 2019

A myslíte, že Bonavita zastoupí všechny vitamíny? Dáváte i doplňky stravy zároveň s jídlem? Nějaké kapičky?

pavla555
7. únor 2019

@marketanova ne, ta firma asi nema zadne vitaminy atd.... 😂, ale jestli myslite to ,,sojove maso,, , tak to taky ne, ale ja nejim jen to!!!! A kapicky ani nic podobnyho nechci... dekuji. Lepsi je pestra strava a zatim se citim velice dobre....☺.

marketanova
12. únor 2019

To máte pravdu, jen mě kamarádka doporučovala všemožné doplňky stravy a hlavně teď v zimním období. To si nemyslím, že je nejvhodnější, ale ještě vyzkouším nějaké vitamíny a kapky vygooglit.

erikamaj
13. dub 2019

@janan19 já si v létě dělám něco takového - uvařím si rýži, nastrouham okurku, nakrájím rajče a uvařím k tomu kukuřici. Vše smíchám dohromady, přidám pepř, sůl, papriku a toto jím studené nebo teplé. mně to moc chutná, můžeš to zkusit.