Recepty
endlessblue
12. pro 2012

Sušené švestky do marokánků, jde to?

HOlky, mám dotázek. Našim nejoblíbenějším vánočním cukrovím jsou marokánky. Dávala jsem do nich všemožné sušené ovoce, ale nakonec jako vítěz ze všech možných kombinací vyšly sušené brusinky, meruňky, rozinky....a!!! Chtěla bych sušené švestky... jde to? Sice jsou sušené, ale jsou celkově takové vlhčí, tak nevím, abych to nezkazila!!!
A dají se marokány zamrazit? Dělám je teď a obávám se, že když to nefláknu alespoń na balkon do sněhu, tak do vánoc není ani jedna 😎
petrajurinova
12. pro 2012
Ahoj. Zamrazit se dají bez problémů - já je měla vloni zmražené od vánoc do velikonoc a po rozmražení byly jak čerstvě upečené. S tím ovocem nevím, já tam dávám kandovanou pomerančovou kůru a rozinky nebo brusinky. Máme raději takové křupavější, takže ze 2/3 tam dávám hlavně směs ořechů (vlašské, lískové, mandle, arašídy, para, kešu, pistácie) a toho měkkého jenom trošku.
medakote
12. pro 2012
Já je mám také nejraději a po několikaletém zkoušení jsem zakotvila na složení "měkkého"-kand. pom. kůra, rozinky, brusinky, meruňky, švestky. Švestky určitě jdou 🙂 Už je mám hotové a poputují k mámě na balkon. S mražením zkušenosti nemám, skladuji na balkoně (ale tam je občas taky pod nulou) a nikdy jich není tolik, abych je musela mrazit 😃
endlessblueautor
13. pro 2012
@petrajurinova
@medakote
Holky díky, takže mrazit jdou a švestičky do nich taky nakrájím... jůůůůůů, už se těším!!! Obě tam dáváte kandovanou pomerančovou kůru. Kde jí koupit?
Díííky, dneska večer se na to vrhnu!
petrajurinova
13. pro 2012
@endlessblue normálně v potravinách nebo supermarketu - prodává se většinou v takové malé vaničce s folií nahoře http://eshop.timidekor.cz/images-shop/883_1_v.jpg