• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Vaření (nejen) pro začátečníky

13. listopadu 2009 
Ahojda Holky :spades:
Tak koukám, že pečení pro blbý se chytlo. Tak se teda pustím snad i do to vaření ... ale jen jednoduše jo? :O))

Tak co už umím ..lečo .. ale radši ho kupuju ve sklince
čočkovou polívku
a ohřít párky
maso na kousky a do toho prdnu lečo :o))

taže mi prosím písnite i jednoduché, ale chutné jídlo

jo .. málem bych zapoměla .. upeču kuře ... ale málo kdy do zdárného konce ... někdy drží tak trochu na kosti :o)) :grinning: :grinning: :grinning:
23. led 2009 v 16:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
rohlk se sunkou a syrem zapeceny v toustovaci?:grinning:
23. led 2009 v 16:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
Hotovka strčená do mikrovlnky :grinning: :grinning: :grinning:
23. led 2009 v 16:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
testovinoy salat se zeleninou a tunakem?:grinning:
23. led 2009 v 17:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
A co takhle vinná klobáska, mňam mňam :wink:
23. led 2009 v 17:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
Rizoto:

uvaris si sacek ryze dle navodu na obalu
nakrajis cibuli najemno (oloupanou)
kureci prsa nakrajis na kostky
vytahnes z mrazaku zeleninu (treba kukurice, mrkev, hrasek)
nachystas si sul, pepr, cervenou mletou papriku

Nakrajenou cibuli orestujes na panvi, az je lehce orestovana (zacinaji cervenat nebo ruzovet rozecky), pridas nakrajene maso na kostky a otestujes je.. Zaprasis cervenou paprikou (lehce, nemusi to byt jako gulas), osolis, opepris, trochu podlejes vodou. AZ se voda vyvari, pridas mrazenou zeleninu, az je mekka, pridas varenou ryzi, zamichas, dochutis popr. soli a na taliri postrouhas tvrdym syrem. Ji se to se salatem nebo sterilovanou okurkou..
23. led 2009 v 17:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
Uvaříš sáček těstovin podle návodu.Do pekáče dej nakrájený sálám na kousky(já kupuju točený),k tomu přidej ty těstoviny,zalij to asi 3 vajíčky a posypej nastrouhaným tvrdým sýrem a nivou(hodně).
:slight_smile:
23. led 2009 v 17:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
Testoviny se syrovou omackou:

Uvaris si testoviny podle navodu.

Syrova omacka:

v mlece rozpustis na kousky nakrajeny taveny syr (klidne i dve takove ty velke kostky), pak pridas mastrouhany Eidam nahrubo (ten se taky rozpusti), pridas pepr, strouzek cesneku ci dva a je hotovo... :wink: Ja pridavam pazitku nebo petrzelovou nat, at to trochu vypada..

Na talir das testoviny, zalejes je omackou a nechas si chutnat... :wink:
23. led 2009 v 17:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
Testovinovy salat:

Uvaris testoviny dle navodu.

Orestujes kureci prsa s nejakym korenim, ktere mate radi.

Prsa nakrajis na kostky a pridas je k uvarenym a scezenym testovinam.

Nakrajis si papriku, rajce, cerstvou okurku, muzes nastrouhat mrkev nahrubo, pridat redkvicky.... Vsechnu zeleninu pridas k masu a testovinam.

Cele to osolis, opepris a pridas k tomu bily jogurt, zakys. smetanu a treba i trochu tatarky... Poradne promichas a papas... :wink:
23. led 2009 v 17:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
A ze jsem tak smela.... :sweat_smile:

Tvemu muzi jako nevadi, ze nevaris?? A kdyz varis, tak zpusobem, ktery jsi uvedla nahore? :confused: :grinning:
23. led 2009 v 17:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
micane: šmánkote a co jíte? :sweat_smile:
23. led 2009 v 17:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
tak na to jsem se chtěla teď zeptat? a co chudák dítě, co mu vaříš?
23. led 2009 v 17:28  • Odpověz  •  To se mi líbí
HUps, zapomela sjem dodat, ze to mleko u syrove omacky zahrivas.... :grinning:
23. led 2009 v 17:38  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tak nevaří no :angry: každej nejsme dokonalej že...... :angry: já teda vařím a peču hodně takže si nemyslete že se Mic zastávám jen proto, že sem na tom podobně jako ona.
Vlastně ji ani neznám, ale přijde mi to docela blbý ji kritizovat za to že nevaří,nepeče :angry:
23. led 2009 v 17:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
agua: kritika? kde? ne to je opravdu jen čistá zvědavost ....
prostě jsem model, kde ženská nevaří a je doma s prckem nezažila ....
není to kritika
vůbec nechápu, proč bych se měla navážet do nějaké cizí osoby :wink:
nehledej tam něco, co tam není :wink:
23. led 2009 v 17:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
Presne tak agua.. Ja taky nekritizuji.. Jen se ptam... A je na ni, zda odpovi nebo ne... :wink:
23. led 2009 v 17:48  • Odpověz  •  To se mi líbí
jinak pár celkem jednoduchých receptíků mám na http://zenska-jednicka.blog.cz/rubriky/vareni
ale moc toho není - raději vařím než sepisuju :slight_smile:

a na mmb v sekci recepty se taky dá občas najít něco dobroučkého (i když tam je spousta balastu)
no a samo apetitonline.cz (je tam sekce snadno a rychle)
23. led 2009 v 17:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
nikdo nekritizuje, jen by mě zajímalo, jak to dělají, jíst se totiž musí, tak jestli chodí k babičkám, nebo do restaurací,....nemyslela jsem to nijak zle
23. led 2009 v 17:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
a taky na www.recepty.cz se koukni, Mic... :wink:
23. led 2009 v 17:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
v dnesni dobe kucharek on line kucharek kucharek v tv a ja nevim co? :sweat_smile: nepochopim pac jsem profesional ..jestli chces zkusit nejakou exotiku ci neco minutkoveho nauc se nejdriv varit zaklady a to omacky a polevky k tem muzes podavat ruzne hotove prilohy co koupis ..ono uz jen kvuli diteti se oplati varit preci nebude furt jist sklenicky nebo polotovary nekde venke :confounded: kukni se treba jen na konikovi do sekce recepty neni hned treba zakladat recepty ve volne diskuzi..a za dalsi bud te to nebavi anebo se to naucit chces :wink:
23. led 2009 v 18:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
btw parky bych vyradila uplne z jidelnicku =nepotrebujete k zivotu
leco bych varila zasadne z cerstvych rajcat paprik cibule vajec(+maso vyjimecne k tomu)
cockova polevka je snadna tak proc nezkusit hrachovou?nebo obycejne bile polevky ala kminova krupicova s vejcem zeleninova vyvary..dobry hovezi a kruti vyvar je mnohdy lepsi jak nejake pokusy..
pect zatim nemusis to neni tak dulezite na dezert po jidle se da uz dnes dobra buchticka koupit pripadne udelat ten nejjednodussi recept na babovku

a kure?no jak myslis ja uz kure domu nekupuju je to samej penicilin a to bozatko holatko zilo od narozeni asi 21dni nez ho dostanes na talir..radsi kupuju kruti maso a to staci2xtydne bohate!!!maso nemusi byt denne!!a uz vubec ne uzeniny parky salamy..

tve dite je jeste malicke predpokladam,ze neji vasi stravu nebo ano? :sweat_smile:

v tomto veku muzes poridit kastrulek nejlepe zepter panev a potom malickemu zacit dusit na masle zeleninku baby mrkev brokolici bramburek a malickej kousek krutiho masicka,teleciho hoveziho ...dale mixovat..udelej si toho vice v jeden den a do malejch plastovejch misek zamraz.. :sunglasses:

a polevek co budes varit var radsi vetsi hrnec co zbyde to zamraz po porcich a az bude hlad a budes sama rozmrazis si porci
23. led 2009 v 18:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
omlouvám se za větu....a co chudák dítě, nabylo to myšleno zle, nemyslela jsem to tak jak jsem to napsla :slight_smile:
23. led 2009 v 18:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
hm, tak u nas jsem ja uklizecka a muz kuchar..:slight_smile: myslim, ze kdyz se chce, tak vsechno jde..blby je, kdyz se nechce...:slight_smile:
23. led 2009 v 18:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
Mic: já vařím jen podle citu, nevím jak, ale ať mě napadne co mě napadne, tak to víceméně zvládnu. Jediné co neumím dochutit je rajská :grinning: :sweat_smile:
Ale minutkou nikdy nic nezkazíš - vepřové, krůtí, kuřecí, ryba, na másle nebo oliv oleji. Jen sůl, pepř, maximálně nějaké míchané koření, bylinky. Americké brambory (jen omyté brambory rozčtvrtíš, rozložíš na plech a pokapeš lejem, potom dosolíš). Nějaký salátek, nebo jen čerstvá nebo nakládaná zelenina a dochucovadla.

A těstoviny, no jedna radost - kupuj lepší, které se nerozvaří. A je hodně skleničkových omáček i dobrých, třeba Panzani. Ale jinak kečup (nakládaná rajčata), česnek, sůl a pepř. Nebo jen osmahneš oloupaná rajčata na olivovém oleji, k tomu čerstvou bazalku, čerstvé žampiony.
Spousta jednoduchých věcí je i z mletého masa.
Moc dobré hamburgery jsou - mix mletého, sůl, pepř, česnek, cibule, sýr na kostičky, vajíčko, strouhanka, majoránka - vše smícháš a uplácané hamburgery osmahneš na oleji a vkládáš do housky, a přidáš co je libo, sýr, rajče, salát, kečup, hořčicy, tatarku.

aponchie: prosím pěkně zrovna se chystám koupit nové nádobí a nevím jaké. Buď kvalitní teflon, nebo nerezové. Nevěděla bys o nějaké značce či typu - ale cenově dostupné - tak do 5 tisíc. A ještě chci si pořídit parní hrnec - nemáš s nějakým zkušenost? Zaujal mě Morphy Richards.
23. led 2009 ve 20:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
Morphy Richards je anglicka znacka zejo? :sunglasses: anglii mam rada,ale s ni zkusenost nemam.ja mam zkusenost jen se zepterem a to dobrou dale s litinovym nadobim(drahe a tezke ,ale vytecne)a top je medene nadobi,ale je to peklo si to poridit financni.. :stuck_out_tongue_closed_eyes: parni hrnec myslis klasickej tlakac?tak ten Tescoma je dobrej..bacha na tesnici gumicky ..zadne globusove sunty za 500bych nekupovala a kdyz uz tak velkej ne malej..asi spis nerez a do 5tacu bych poridila od tescomy sadu nadobi na takoveto domaci zvykani to staci :grinning:
23. led 2009 ve 20:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Ahojky Babulíny.
No tak s tím vařením .. popravdě umím ještě těstovinové saláty a špenát :grinning: zas tak hrozný to semnou není :grinning: :grinning: Jo a samo, když umím čočkovou, tak umím i hrachovou a fazolovou polívku :grinning:

Jinak manža přes tejden chodí na obědya když je doma, tak ho baví vařit ... a vaří tááák dobře :grinning: tak proč bych mu to brala :grinning: :grinning: :grinning:
malího jsem donedávna kojila plně a te´d nedávno jsme začali se skleničkama a jelikož jsem silnej alergik a ekzematik, tak mě dr. říkala, že malího klidně do roku na téhle stravě můžu držet .. jako abych ho chránila. Takže mě to jen vyhovuje. :grinning:
Samo že se vařit naučit chci ...ale je jasný, že musím začít něčím jednoduchým a né rovnou nějakýma specialitama :grinning:

Jo a ještě uvařím rejžu :grinning: :grinning: :grinning:

Holky moc děkuji za spousty vskazů do Ip .. ale mě to určo neurazilo ... beru to v poho :grinning: :grinning: :grinning:
24. led 2009 v 10:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
mici nauc se rajskou koprovou gulasek a svickovou to pak neprestanes varit pac ti to zachutna od sebe samotne jak nikdy ver mi :grinning:
24. led 2009 v 10:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
ja uz sem z prdele kdysi chlapovi navrhla,ze bychom mohli ucit lidi varit za penize :sunglasses: :grinning:
24. led 2009 v 10:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
koprovou néééé :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: :stuck_out_tongue_closed_eyes: ............ :grinning: :grinning: :grinning:
24. led 2009 v 10:58  • Odpověz  •  To se mi líbí
jezis tak koprovou ne tak fazolove lusky nebo na paprice :sunglasses:
24. led 2009 v 10:59  • Odpověz  •  To se mi líbí
dnes k obědu vařím-peču, kuřecí prsíčka s bramborem na plátky polité smetanou, mňam, mňam

mic-jsem ráda, že ses neurazila, myslím, že nikdo to nemyslel zle
24. led 2009 v 11:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek