• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Vegetariánské pokrmy. Recepty

1. prosince 2013 
Ahoj holky, jen mě tak napadlo...kdybystě někdo znaly receptíky na nějaké mňam vege pokrmy tak šup sem s nima. :slight_smile:
25. říj 2006 ve 14:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojky stepanko - doporucuju biokucharku hanky zemanove. uz sem varila tri jidla z ni a vse k plne spokojenosti moji i manzovo :slight_smile:. delala sem polivku ala "bramboracka", cizrnu na paprice a "prejt" z fazolek adzuki. fakt namky!
25. říj 2006 ve 14:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
mňam, tu cizrnu na paprice znám taky je skvělá. Hned jsem dostala chuť:(
25. říj 2006 v 17:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
stepanka taky vřele doporučuju tu bio kuchařku a cizrna na paprice s polentou - ňam ňam
30. říj 2006 v 09:54  • Odpověz  •  To se mi líbí
Je tu nejaka vegoska? :wink:
30. říj 2006 v 09:57  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahojky holky, neznáte někdo recept na crosianty? Díky moc :slight_smile:
11. bře 2007 ve 21:02  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli některá z vás nezná recept na nějakou dobrou veget. pomazánku - např. z fazolí, čočky, sóji nebo tak... Koupila jsem si párkrát sojovou pochoutku a moc mi to chutnalo, ale nevím jak na to...
15. bře 2007 v 16:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
Včera jsem dělala zapečené brambory s hříbkama a byla to mňamka! Na dvě porce: asi 800g brambor uvařených ve šlupce, asi 300g hřibů (uvařených nebo usušených, které se samozřejmě dají na chvíli povařit, ať změknou), půl cibule, 250 ml mléka, 2 vajíčka, tvrdý sýr, majoránka. Brambory se nakrájí na plátky nebo na hranolky a kladou se do vymazané zapékací misky, na to se dají všechny hříbky, které se osmahnou na cibulce, posolí se a posypou majoránkou. Na to druhá vrstva brambor a zalít mlékem s rozšlehanými vejci a dát zapéct. Před koncem zapékání posypat jakýmkoli tvrdým sýrem a ještě chvíli zapéct.
15. bře 2007 v 16:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj, dneska se chystám dělat indickou rýži:

potřebujeme:

250 g rýže
400 g mražené zeleninové směsi
větší hrst rozinek
kostku zeleninového vývaru
lžíci kari koření,
větší hrst opražených kešu oříšků (pražené mají výraznější chuť)
Příprava:

1. svařte 600 ml vody v rychlovarné konvici. Do velké nádoby vhodné k použití v mikrovlnce vsypte propláchnutou rýži, zeleninu a rozinky, přidejte rozdrobenou kostku vývaru a koření. Zalijte vařící vodou, přikryjte fólií, v níž necháte malý otvor, aby mohla unikat pára. Vařte 12 minut při příkonu 850 wattů. Pokud máte méně výkonnou troubu, přidejte 2 minuty.

2. nádobu vyjměte z mikrovlnky a nechte zakrytou ještě 5 minut, aby se jídlo dovařilo. Jinak by byla rýže tvrdá. Pak stáhněte fólii a jídlo promíchejte, posypte opraženými oříšky a podávejte.


dám vědět jak to dopadlo...
29. bře 2007 ve 12:30  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já příspěji s výborným receptem na pohankový nákyp s jablky a moc chutná i vegetariánům (chlapům).

Takže:
1 hrnek pohanky, 2 hrnky nastrouhaných jablek, 2 žloutky, 1/3 hrnku písk. cukru (může být i míň), 1/3 hrnku rozinek, 1/3 hrnku (co kdo má rád a co zrovna je doma) slunečnice, dýňová semínka, oříšky apod., 1 lžička mletého zázvoru, 1 lžička mleté skořice, 15 dkg másla, sníh z bílků.

Do vařící vody vsypeme pohanku, zamícháme, hned scedíme a necháme vychladnout. Pohanku pak smícháme s jablky, cukrem, žloutky, rozinkami a semínky, koření. Pak vmícháme rozpuštěné máslo a nakonec sníh přidáme. Je to dobré i studené. Lze podávat se šlehačkou. :slight_smile:
9. srp 2007 ve 22:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
autor
Dneska jsme se na zahradě rozhodli grilovat, protože už bylo hezké počasí. Pro ostatní jsem udělala klasicky kuřecí maso, grilovací klobásky se slaninkou apod. Jenže jsem neměla připravený svůj oblíbený zeleninový špíz, tak mě napadlo, že bych mohla nějakým způsobem vylepšit hermelíny. Pokapala jsem je olejem, jeden jsem posypala provenskálským kořením, čerstvou petželkou a druhý grilovacím kořením a pažitkou. Jednotlivě jsem je zabalila do alobalu a šup na gril. No a když jsem je potom přede všemi rozbalila a začla jíst, všichni začli loudit, protože je to opravdu dobrota. A hlavně je to hotové hned. Mňamka :slight_smile:
13. dub 2008 v 16:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
Upozornění
Uživatel je nedůvěryhodný. Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o účet vytvořený za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od vercabr.
Já chodím často do vegetariánské restaurace a pak vždycky co si tam dám si zkusím někdy udělat i doma, bohužel to nikdy není tak dobrý :(
26. bře 2013 ve 12:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
Příspěvek byl smazaný adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Důvod: “Duplicitní nicky nejsou povoleny. Každý u nás má jen jeden login. ”
27. bře 2013 ve 13:21 • martinaa2
Příspěvek byl smazaný adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Důvod: “Pro reklamu na našich stránkách slouží Profil Profesionála.”
9. črc 2013 ve 13:37 • lkasparo
Příspěvek byl smazaný adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Důvod: “Pro reklamu na našich stránkách slouží Profil Profesionála.”
12. črc 2013 v 18:21 • lkasparo
Příspěvek byl smazaný adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Důvod: “Pro reklamu na našich stránkách slouží Profil Profesionála.”
28. zář 2013 v 15:50 • lkasparo
@peige Já nevím, jestli ještě přispíváte, ale u toho pohankového nákupu výše mi chybí nějaká doba na pečení - na kolik stupňů a jak dlouho. Jinak to vypadá dobře, vyzkoušela bych :slight_smile:
1. pro 2013 ve 14:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
Určitě vyzkoušejte. Péct při 160 stupních, dozlatova:slight_smile:. Asi 20 až 30 minut.
1. pro 2013 v 16:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
Příspěvek byl smazaný adminem, protože nesplňoval pravidla fóra. Důvod: “Pro reklamu na našich stránkách slouží Profil Profesionála.”
4. pro 2013 v 19:50 • lkasparo
Tvůj příspěvek