Ahoj všem, kdo jíte zdravě(i dietne), co pořád jíte? Mám pocit, že jim to same dokola. Ráno ovesna nebo jiná kaše nebo trhanec, už mi lezou krkem, svačinky též to samé a večeře vajíčka na x způsobu 🙃
Na snídani krom toho cos uvedla mug cake
Rano mam na 90%ovesne vlocky zalite vrici vodou, s necim. Stridam druhy orechu a semen, ovoce, rozinky.
Dusena zelenina 1000x jinak, brokolice na pare s bramborem, v troube pecena cervena repa, batat, mrkev pripadne i brambor, ruzne michy zeleniny s pohankou neboncervenou cockou ala eintopf, zapecena zelenina se syrem a vajickem, ted jsem si udelala koprivovy spenat a k tomu bramborove sisky, v troube zapecene plnene zampiony nebo treba i plnena cuketa, ....
Na svaciny ovoce, orechy, bily jogurt, zitny chleba se syrem a zeleninoum redkvicky, paprika, mrkev, pripadne pomazanky z ty zeleniny, avokado, tunak z konzervy, vecerime casto ryby pecene v troube nebo na panvi...
Ja jim plus minus taky porad to same, ale nevadi mi to. Naopak se mi libi, ze nemusim velice nic furt vymyslet .
K tomu co bylo napsano výše, tak jim jeste tvaroh (na slano s bylinkami, česnekem a trochou soli i na sladko s čekankovým sirupem), chia puding, různé zeleninovo-syrove placky, pečenou zeleninu, polévky, zitne pečivo a takové suchary z Lidlu, jogurt s ovocem... mame HF, takže třeba i hranolky (batatove/obyc)... u nas taky hodně jedou ryby a domácí granola (super, že si to člověk namicha jak chce). Peču ji podle kuchařky pro dceru (jen med míchám s čekankovým sirupem) a je to teda fakt bomba 🤤🤩
Možností je mnoho, ale my preferujeme nízkosacharidovou stravu
Zelenina, na spoustu druhů příprav. Snídaně řecký jogurty s ovocem, oříšky atp., taky stokrát jinak. Jako jo, jasně - cottage kvůli bílkovinám jím taky častěji, než dřív.