• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme: Beremese.czModrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

"Zdravé" vánoční cukroví. Recepty

14. prosince 2011 
Ahoj mamči, prosím, neznáte nějaké recepty pro zdravější vánoční cukroví? :wink: Třeba z vloček nebo tak.. :slight_smile:
5. pro 2008 v 15:51  • Odpověz  •  To se mi líbí
Griscot, už jsem dávala recepty i do Vánočního cukroví, ale je to osvědčené, snad zdravější než běžné, tak vkládám i sem:
HUBENÉ LUPÍNKY

4 bílky
60g cukru
140g polohr. mouky
50-100g lískových ořechů, mandlí apod. (vcelku!)

Do našlehaných bílků vmícháme cukr, mouku a ořechy. Opatrně, ale řádně smícháme a vlijeme do formy na biskupský chlebíček. Upečeme ve středně vyhřáté troubě, až to napovrchu zrůžoví. Teprve 3.den po upečení krájíme na co nejtenčí plátky a rozložené na pečícím papíře pečeme v mírně vyhřáté troubě do světle růžova.
Dělám vždy 2 varianty, jednu tuhle klasickou (čistou) a do druhé přidám skořicový cukr, má to trochu jiný šmak ve výsledku a tmavší barvu díky skořici.


ROHLÍČKY Z OVESNÝCH VLOČEK

200g hl. mouky
200g opražených oves. vloček
150g másla n. jiného tuku
půl balíčku PrDoPeče
150g moučk. cukru
2 vanilk. cukry
1 vejce
3 lž. mléka

Vytvarované rohlíčky pečeme na vymaštěném plechu (příp. na pečícím papíře) ve středně vyhřáté troubě. Mírně vychladlé obalujeme v cukru pudru.
6. pro 2008 ve 12:56  • Odpověz  •  To se mi líbí
CELOZRNNE KOKOSOVE ROHLICKY
250g celozrnej psen.muky
50g hl.muky
150g tuku
100g cukru
120g kokosu
ja som to plnila do formiciek,prislo mi to jednoduchsie nez tvarovanie.

CELOZRNNE LINECKE PECIVO
150g celozrnnej psen.muky
100g hl.muky
100g tuku
70g cukru
citr.kora

este mam jeden ale ten som este neskusala
CELOZRNNE ORECHOVE ROHLICKY
150G celozrnnej psen.muky
50g hl.muky
130g orechov
100g tuku
30g cukru

AUSTRALSKE PLACICKY
1Hrnek oves.vlocek
1hrnek hl.muky
1/2hrnku kokosu
1/2hrnku cukru
150g masla
2PL medu ci javorovy sirup
2PL vody
11/2cajovej lzicky sody
zmiesame vlocky,cukor,muku a kokos.v kastrulku rozohrejeme sirup,maslo vodu a sodu.tekutu cast zamiesame do suchej.malou lyzickou kladieme kopecky na vymazany plech
6. pro 2008 ve 14:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
Kokosové kuličky
Na několik hodin dáte namočit sušená jablka. Pak je umelete a smícháte s opraženými a rozemletými ovesnými vločkami a opraženými a rozemletými ořechy. Přidáte rozinky. Z vytvořené hmoty tvarujete kuličky a obalíte je v kokosu.
6. pro 2008 v 17:38  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
Karobové kuličky
Uvaříte kuskus, smícháte s jablečným moštem (nebo jinou ovocnou šťávou, např. šťávou z kompotu), přidáte stejné množství kokosu a rozinky, jednu lžíci sladěnky (slad z naklíčeného ječmene). Vytvoříte kuličky, které obalíte v karobu ( přírodní náhražka čokolády - svatojánský chlebíček).
6. pro 2008 v 17:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ovocný salám
2 šálky sušeného ovoce, 100g mandlí, 1 šálku jemných ovesných vloček, kokosová moučka na obalování Ovoce pomeleme na masovém strojku nebo v mixeru (pokud je hodně tvrdé, můžeme ho předem namočit). Do pomletého ovoce přidáme namleté mandle a zahustíme vločkami. Vytvoříme hustou hmotu, ze které vyválíme salám. Ten potom obalujeme v kokosu. Salám uchováváme v alobalu v lednici a podle potřeby ukrajujeme kolečka na talíř se svátečním pečivem.

Všechny potřebné suroviny seženete v obchodě se zdravou výživou. Přejeme vám dobrou chuť.
6. pro 2008 v 17:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
SUŠENKY Z JÁHLÍ A SEZAMU
Potřebujeme:
50 g jáhlové mouky
100 g sezamových semínek
150g celozrnné pšeničné či špaldové mouky
120 g javorového sirupu nebo ječného či jiného sladu
120 g másla nebo biomargarínu
100 g bio rozinek
šťáva z půlky citrónu
citrónová kúra z chemicky neošetřeného citrónu
špetka mořské soli

Postup: Umytá sezamová semínka na sucho opražíme na pánvi, musíme míchat, abychom je nepřipálili. Bio rozinky pořádně propláchneme a naložíme je do citrónové šťávy i s kúrou, necháme je marinovat asi 2,5 hodiny. Poté je pořádně rozmixujeme, můžeme přidat 1 lžíci horké vody. Dále smícháme tuk, sirup a rozmixované rozinky, mouku, sezam, mořskou sůl a vytvoříme vláčné těsto, kteréí je nutno nechat odpočinout asi 3 hodiny v lednici. Z tohoto těsta přes lis tvoříme různé tvary, které pokládáme na pečící papír na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 160 st. Celsia.

LISOVANÉ CUKROVÍ
Potřebujeme:
200 g mletých madlí či oříšků
500g špaldové nebo celozrnné pšeničné mouky jemně mleté
140 g másla či biomargarínu
200 g medu, javorového sirupu či ječného, kukuřičného nebo rýžového sladu
špetka mořské soli
špetka tlučené vanilky nebo bio vanilkového cukru

Postup: Smícháme suché přísady a dáme do mísy. Tuk se sirupem či medem rozmixujeme. Smísíme a vytvoříme vláčné těsto, které je nutno nechat v ledničce asi 3 hodiny odpočinout. Potom pomocí lisu nebo strojku děláme různé tvary podle fantazie, které klademe na pečící papír na plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi na 160 st. Celsia do růžova. Můžeme zdobit karobovou polevou.
6. pro 2008 v 17:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
PLACIČKY ZE SEZAMU
Potřebujeme:
200 g sezamových semínek
100 g ječného sladu

Postup: Sezamová semínka umyjeme a opražíme na suché pánvi. To že jsou hotová poznáme podle toho, když začnou příjemně vonět. Přilijeme ječný slad, pořádně promícháme a natlačíme v tenké vrstvě na pečící papír na plech. Necháme ztuhnout a poté krájíme ostrým nožem.

MOZAIKA
Potřebujeme:
25 g slunečnicových semen
25 g sezamových semen
50 g mandlových lupínků
50 g kousků oříšků
100 g ječného sladu

Postup: Všechny tyto přísady opražíme na suché pánvi, smícháme s ječným sladem a natlačíme v tenké vrstvě na pečící papír na plech. Necháme ztuhnout a potom krájíme ostrým nožem
6. pro 2008 v 17:41  • Odpověz  •  To se mi líbí
PRACNY
Potřebujeme:
130 g mletých vlašských ořechů či mandlí
250 g celozrnné pšeničné nebo špaldové mouky
120 g javorového sirupu či ječného, kukuřičného nebo rýžového sladu
100 g másla nebo biomargarínu
špetka mleté skořice
špetka kardamonu
špetka mořské soli
olivový olej na vymazání formiček

Postup: Tuk se sirupem či sladech rozmixujeme na jemné a přidáme suché přísady. Pořádně vypracujeme vláčné těsto, které necháme tak 3 hodiny v ledničce odležet. Mezitím si řádně vymažeme formičky. Po uplynutí doby vždy vtlačíme kousek těsta do formičky, kraje musí být zarovnané, aby se nám nepřipálily. Pečeme ve vyhřáté troubě do růžova. Musíme vždy vyklápět tvary ještě za tepla.

KAROBOVÁ POLEVA
Potřebujeme:
200 g práškového karobu
50 g tuku Ceres nebo palmového tuku
1 lžíce ječné či rýžové sladěnky

Postup: Sladěnku rozpustíme s tukem. Pak přisypeme karob a pořádně promícháme. Tuto polevu používáme ke zdobení či namáčení upečených tvarů nebo ji nalijeme do formiček na čokoládu.
6. pro 2008 v 17:43  • Odpověz  •  To se mi líbí
♪ Linecké pečivo
150g celozrnné pšeničné mouky, 100g sójové mouky hladké plnotučné, 100g rostlinného tuku, 50g cukru, nezávadná citrónová kůra, několik lžic vody
Z připravených surovin vypracujeme vláčné těsto, které dáme na ½ hodiny v mikroténovém sáčku do chladničky odpočinout. Pak těsto vyválíme na tloušťku cca 4 mm, vykrájíme kolečka nebo jiné tvary a pečeme na suchém plechu při teplotě 160°C do růžova. Slepujeme zavařeninou nebo jinou náplní.
Těsto lze použít jako základ pro ovocné a tvarohové koláče, na pečení košíčků apod.

♪ Zázvorky
90g javorového sirupu, 60g rostl. tuku, 125g pohankové mouky, 2 lžičky mletého zázvoru, ½ lžičky jedlé sody nebo prášku do pečiva, 1 lžíce přírodního třtinového cukru
V menším kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme javorový sirup, necháme vše na mírném plameni rozpustit a dobře promícháme. Poté směs sundáme z ohně a necháme vychladnout. Do mísy prosijeme pohankovou mouku, přimícháme zázvor, jedlou sodu a cukr. Směs promícháme a přidáme vychladlý tuk s javorovým sirupem a vypracujeme v hladké těsto. Z těsta potom vyválíme kuličky přibližně velikosti ořechu a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem. Válečkem kuličky lehce zploštíme. Plech s kuličkami vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180ºC. Pečeme asi 15 minut. Hotové zázvorky necháme vychladnout.

♪ Celozrnné pracny
350g celozrnné mouky pšeničné, 200g Hery, 150g přírodního curku, 140g mletých oříšků, 20g kakaa, několik lžic vody, ½ lžičky skořice
Na válu smícháme důkladně mouku, cukr, kakao, skořici a oříšky a pak s Herou a několika lžícemi vody vpracujeme tvárné těsto. Po krátkém odležení plníme těsto do pracnových formiček a na plechu pečeme v troubě při teplotě 165°C do růžova. Teplé z formiček lehce vyklepneme na mísu.

♪ Tyčinky z ovesných vloček
250g ovesných vloček, 90g třtinového cukru, 90g javorového sirupu nebo medu, 125g rostl. tuku
Na pánvi nebo v malém kastrůlku rozpustíme tuk, přidáme třtinový cukr a na malém plameni ho necháme rozpustit. Potom přimícháme javorový sirup a všechno dobře promícháme. Do připravené směsi přisypeme ovesné vločky a zpracujeme v řidší těsto. Pekáček nebo malý plech vymažeme máslem a nalijeme do něj těsto. Povrch dobře uhladíme. Troubu si předem rozehřejeme přibližně na 180°C, vložíme do ní pekáč a pečeme asi 30-35 minut. Z vychladlého těsta nakrájíme pravidelné tyčinky a naskládáme je na mísu nebo na talíř. Můžeme je také zčásti máčet v čokoládě na vaření nebo čokoládové polevě, kterou jsme si předem rozpustili v horké vodní lázni. Nezaschlou polevu můžeme ještě posypat strouhaným kokosem či oříšky.

♪ Vanilkové rohlíčky slunečnicové
200g celozrnné mouky pšeničné, 100g hladké kukuřičné mouky, 100g loupaných slunečnicových semen, 100g Hery, 1 vejce, 50g přírodního cukru, voda
Na obalení: 100g práškového cukru, 1 sáček vanilkového cukru
Slunečnicová semena lehce opražíme na pánvi. Prochladlá umeleme na mixéru na jemno a smícháme s moukami a cukrem. S vejcem a Herou vypracujeme těsto, které dáme na chvíli do chladna odpočinout. Pak z těsta tvarujeme rohlíčky, které pečeme do růžova a pak obalujeme ve směsi cukrů ještě za tepla.

♪ Medové perníčky ze žitné mouky
850g žitné celozrnné mouky, 4 vejce, 4 velké lžíce květového medu, 350g třtinového cukru, 1 perníkové koření, špetka citrónové kůry, 50g tuku, 1 lžíce jedné sody nebo prášku do pečiva
V míse smícháme celozrnnou mouku, vejce, třtinový cukr, perníkové koření, změklý tuk, sodu nebo prášek do pečiva a přimícháme med. Pokud je hustý, krátce jej nahřejeme ve vodní lázni. Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě špetku mouky. Těsto necháme odpočinout. Potom vyválíme na 3-4 mm silný plát a formičkami vypichujeme různé tvary. Ty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

♪ Kokosové věnečky s jáhlami
150g celozrnné pšeničné mouky, 150g instantní jáhlové kaše (suché), 70g přírodního cukru, 120g kokosové strouhanky, 120g Hery, vanilkový cukr, voda
Čokoládová poleva: 2 lžíce práškového cukru, 2 lžičky kakaa, lžíce tuku
Na válu smícháme všechny sypké přísady, přidáme několik lžic vody a s Herou vypracujeme pružné těsto. Hned protlačujeme přes šablonu na masovém mlýnku. Z válečku tvoříme malé věnečky nebo jiné tvary a klademe na suchý plech. Pečeme při 160°C do růžova. Chladné věnečky ozdobíme proužky polevy.
Čokoládová poleva: v kastrůlku smícháme cukr s kakaem, přidáme několik kapek vody a mícháme, až dostaneme hustou kašičku. Dáme na mírný oheň nebo vodní lázeň, přidáme tuk a zahřejeme k varu. Za stálého míchání povaříme 1 minutu. Poléváme hořkou polevou.

♪ Čokoládovo-špaldové tyčinky
150g špaldových vloček, 150g tuku Hera, 3 lžíce špaldové hladké mouky, 3 mandle, 50g třtinového cukru, ½ prášku do pečiva, čokoládová poleva
Vločky vložíme do igelitového sáčku a válečkem na nudle je rozdrtíme. Přendáme do mísy, přidáme změklou Heru, špaldovou mouku, nastrouhané mandle, cukr a prášek do pečiva. Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme špetku mouky. Těsto rozdělíme na 25-30 kousků. Na plech rozprostřeme papír na pečení. Z těsta vytvarujeme tyčinky a naskládáme je na plech. Vložíme do trouby rozehřáté na 200°C a upečeme dozlatova. Tyčinky necháme dobře vychladnout, namáčíme je do rozpuštěné čokoládové polevy a necháme ztuhnout.
♪ Kukuřičné křupinky
40g tuku, 170g cukru, 50g strouhaných mandlí, půl lžičky mleté skořice, 125ml smetany ke šlehání, 80g kukuřičných lupínků
Tuk rozpustíme na mírném ohni, přidáme cukr a necháme jej mírně zkaramelizovat. Vmícháme mandle, skořici a smetanu a za stálého míchání pomalu zahříváme, až směs zhoustne. Nakonec přidáme kukuřičné lupínky a dobře promícháme. Lžičkou tvoříme na talíři malé hromádky, které po vychladnutí vkládáme do papírových košíčků.

♪ Datlové bochánky
200g pohankových vloček, 125g rostl. tuku, 250g datlí, 2 vejce, 5 lžic květového medu, 1 vanilkový cukr, ½ lžičky prášku do pečiva
Máslo necháme rozpustit v kastrůlku. Vločky nasypeme do mísy, zalijeme rozpuštěným tukem a necháme ztuhnout. Datle zbavíme pecek a nakrájíme nadrobno. V druhé misce smícháme vejce s medem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přidáme nakrájené datle a vločky s máslem. Dobře promícháme. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme hrudky o průměru asi 2-3 cm a skládáme je na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Troubu rozehřejeme na 165°C a hrudky pečeme asi 20 minut.

♪ Řezy z ovesných vloček
250g polohrubé mouky, půl balíčku prášku do pečiva, 90g tuku, 70g cukru, 1 žloutek, citronová kůra, 2 lžíce mléka
Náplň: 140g cukru, 1 lžička mleté skořice, 120g pražených ovesných vloček, 40g strouhaných ořechů, 3 bílky
Ze všech přísad vypracujeme těsto. Vyválíme plát, který položíme na pečícím papírem vyložený plech. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme do něj cukr, přidáme ovesné vločky, oříšky smíchané se skořicí a hotovou náplň rozetřeme na těsto. Upečeme v mírně vyhřáté troubě a po vychladnutí nakrájíme na řezy. Můžeme ozdobit čárkami z čokoládové polevy.

♪ Slané tyčinky
300g kukuřičné mouky, 100g mletých ořechů, 140g Hery, 140g ementálského sýra, 1 vejce, 1 lžička mletého kmínu, ½ lžičky mletého koriandru, ½ prášku do pečiva
Prášek do pečiva důkladně zamícháme do mouky. Přidáme Heru, ořechy, strouhaný sýr, koriandr, sůl a polovinu kmínu. Vypracujeme měkké těsto, které na 2 hodiny odložíme do chladničky. Pak jej vyválíme na tloušťku asi 5 mm. Potřeme rozšlehaným vejcem, sypeme zbytkem kmínu a nakrájíme na tyčinky, které přeneseme na vymazaných plech. Pečeme asi 10 minut při teplotě 200°C.
6. pro 2008 v 17:44  • Odpověz  •  To se mi líbí
Zdravé BIO vánoční cukroví




Jáhlové koláčky



Uvaříme hrnek jáhel doměkka. Do vlažných jáhel zamícháme trochu celozrnné mouky ( špaldové, rýžové nebo pohankové ) a vypracujeme těsto.



Z něho pak vytvoříme kuličky a malou skleničkou v nich uděláme důlek.



Zapečeme.







Náplň:



Povaříme kousek tofu, rozmixujeme se švestkovými nebo hruškovými povidly bez cukru, nakonec přidáme rozinky. Náplň dáme do důlku, koláčky posypeme kokosem a krátce zapečeme.
6. pro 2008 v 17:45  • Odpověz  •  To se mi líbí
LINECKÉ PEČIVO



150 g celozrnné pšeničné či špaldové mouky



100 g sójové mouky plnotučné



100 g tuku



50 g cukru



nezávadná citrónová kúra



několik lžic vody







Z připravených surovin vypracujeme vláčné těsto, které dáme na 0,5 hodiny v mikrotenovém sáčku do ledničky odpočinout. Potom těsto vyválíme na tloušťku 4 mm, vykrájíme různé tvary a pečeme na suchém plechu při teplotě 160 stupňů Celsia do růžova. Slepujeme pikantní zavařeninou (například rakytníkovou, rybízovou či borůvkovou).







KOKOSOVÉ VĚNEČKY S JÁHLAMI



150 g špaldové mouky



150 g instantní jáhlové kaše (běžně k dostání v prodejnách zdravé výživy)



70 g přírodního třtinového cukru



120 g kokosové strouhanky



120 g tuku



přírodní vanilkový cukr, voda







Čokoládová poleva: 2 lžíce práškového cukru, 2 lžičky kakaa, oříšek másla







Na válu smícháme všechny sypké přísady, přidáme několik lžic vody a s tukem vypracujeme pružné těsto. Hned protlačujeme přes šablonu na masovém strojku. Z válečku tvoříme malé věnečky nebo jiné tvary a klademe na suchý plech. Pečeme při 160 stupních Celsia do růžova. Chladné věnečky ozdobíme proužky polevy.







Příprava čokoládové polevy: V kastrůlku smícháme cukr s kakaem, přidáme několik kapek vody a mícháme, až dostaneme hustou kašičku. Potom dáme na mírný oheň nebo ještě lépe do vodní lázně, přidáme máslo a zahřejeme k varu. Za stálého míchání povaříme 1 minutu. Věnečky poléváme horkou polevou.
6. pro 2008 v 17:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
--------------------------------------------------------------------------------
Celozrnné rohlíčky
Nevšední Vánoce !


Na těsto:
150g špaldové nebo celozrnné mouky
100g hladké mouky
70g moučkového cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100g mletých vlašských ořechů
210g másla nebo margarínu

Na obalení:
1 balíček Práškového cukru Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:
plech na pečení
papír na pečení


1. Na přípravu těsta na vále smícháme obě mouky, cukr, vanilínový cukr, mleté ořechy a máslo nebo margarín. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého vyválíme váleček, rozdělíme na 60 dílů a z každého dílku vytvarujeme rohlíček. Rohlíčky položíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby a pečeme

Elektrická trouba: asi 180°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: asi 160°C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 3-4 (předehřátá)

Doba pečení: asi 15 minut

Při pečení vždy respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

Ještě horké rohlíčky obalíme v práškovém cukru.
7. pro 2008 v 10:34  • Odpověz  •  To se mi líbí
křísím tohle téma...dneska běhempečení cukroví mi došlo, že 9měsíční Kuba bude potřebovat taky nějaký cukroví, když uvidí ďobat nás... nemáte někdo nápad na cukroví pro takovýhohle prďolku, čili bez cukru, s minimem tuku, bez semínek a koření... existuje vůbec něco? Plánuju poradit se s knihou Radost ze zdravých dětí, ale třeba máte někdo něco ozkoušenýho...
10. pro 2011 ve 21:20  • Odpověz  •  To se mi líbí
@ofelieee skus nejake jahlove gulicky. Recept v podstate podla uvazenia: uvaris (rozvaris) jahly, nechas poriadne odkvapat, vychladnut, zmiesas to napr. s trochou hrozienok, kokos, na zahustenie napr. praskove sojove ci ovsene mlieko, alebo nejake pokracovacie, event. trochu masla, aby to este viac stuhlo, alebo este ovsene vlocky... podla toho, co malemu davas/nedavas. Prisady primiesavaj postupne, aby to nebolo prilis riedke.
10. pro 2011 ve 21:33  • Odpověz  •  To se mi líbí
@nae a pak se to podává jakoby z ledničky? Neumim si představit, jestli to drží pohromadě... děkuju za nápad!
10. pro 2011 ve 21:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
@ofelieee
Ahoj ,taky hledám..kdybys měla tip prosím o IP:wink:děkuju..
10. pro 2011 ve 21:55  • Odpověz  •  To se mi líbí
10. pro 2011 ve 22:11  • Odpověz  •  To se mi líbí
@ofelieee ano, do chladnicky je to najlepsie.
11. pro 2011 v 10:31  • Odpověz  •  To se mi líbí
@tygrous díííky, vzala jsem si inspiraci...
@petrakm 3 recepty jsou tam jak psala tygrous :wink:
11. pro 2011 ve 14:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
11. pro 2011 v 16:00  • Odpověz  •  To se mi líbí
@ofelieee ja davam nasi male susene ovoce a pokoj :wink: k tomu muze piskoty a ma cukroviho spousta :slight_smile:
11. pro 2011 v 16:16  • Odpověz  •  To se mi líbí
@amalie jó, sušený ovoce taky chystám (jsem zvědavá, jak si s ním s tím svým jedním zubem poradí :slight_smile: ), ale piškoty bych mu nedala...
11. pro 2011 ve 20:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
Náš má rok a čtvrt a nějak to zas tak řešit nebudu. Když sní za den 2-3 kousky lineckého s marmeládou, tak se svět nezboří. Hlavně ho nesmím nechávat o samotě s tchýní, ta by ho už nejradši nacpávala čokoládou :angry:
14. pro 2011 ve 14:24  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek