• Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO
  • Doporučujeme:  Beremese.cz Modrastrecha.cz
  • Přihlas se
  • Registrace nového člena
  • Získej PLUSPRO

Znáte recept na Tiramisu a jiné nepečené moučníky?

3. června 2014 
Zdravím všechny snažilky, nesnažilky,mamči i nemamči :slight_smile: , no zkrátka všechny něžné pohlaví. Móóóc prosím o recept na výborné tiramisu, snad mi někdo poradí :slight_smile: . Já mám pouze jeden recept a ráda bych vyzkoušela jiný.
TIRAMISU
1 pomazánkové máslo
1 šlehačka
10dkg mletého cukru
piškoty(cukrářské)
1 silné velké kafe
rum dle chuti
Do ušlehané šlehačky zamícháme pomazánkové máslo a cukr. Piškoty namáčíme do kafe s rumem a vyložíme jimi formu, potřeme krémem a střídáme vrstvy. Dáme ztuhnout do ledničky, nejlépe do druhého dne.
7. zář 2007 ve 13:32  • Odpověz  •  To se mi líbí
tiramisu s rumom?????a kde su vajicka?
ORIGINALNY RECEPT:
250g mascarpone / ricotta je menej mastna a lacnejsia/
3zltky +3PL pras.cukru
3bielky a z nich sneh
piskoty a silne kafe
a amareto /je to mandlovy liker/asi 3PL
PISKOTY MACIME V KAVE A VYLOZIME FORMU.VYMIESAME CUKOR SO ZLTKAMI A DO TOHO MASCARPONE.ZVLAST VYSLAHAME SNEH Z BIELKOV A PRIMIESAME DO TOHO.HOTOVY KREM DAVAME NA PISKOTY A STRIEDAME VRSTVY.NAVRCH SA NASYPE KAKAOVY PRASOK A DA SA STUHNUT.AMARETO SA DAVA DO KAVY.
7. zář 2007 ve 13:42  • Odpověz  •  To se mi líbí (2)
http://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThreadID=33192 tema zatial len na slovenskom konikovi :wink:
7. zář 2007 ve 14:06  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky, všechny zdravím a přidávám nějaké receptky.
Recept na naše TIRAMISU:
3 polotučné tvarohy
2 vanilkové cukry
2 lžíce mletého cukru
2 žloutky
Vše mícháme do hladka, pak přidáme 1 ušlehanou šlehačku ze ztužovačem + sníh ze 2 bílků.
Do formy naukládáme piškoty, pokapeme silnou černou kávou a mandlovým likérem Amaretto. Na to dáme vrstvu krému a zase piškoty a krém...
Povrch posypeme strouhanou čokoládou, skořicí, kakaem( může být i granko).
7. zář 2007 ve 21:09  • Odpověz  •  To se mi líbí
Já dělám tiramisu stejně jako Androna, akorát bez toho sněhu - jdnoduše ušlehám žloutky, do kterých potom vmíchám mascarpone a trochu cukru. A každému vždy moc chutnalo - ty naše napodobeniny s tvarohem, lučinou či pomazánkovým máslem mě nikdy moc nenadchly :wink: a přitom originál tiramisu je tak jednoduché.
7. zář 2007 ve 21:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
kacerko ja som tiez vyskusala tvaroh lucinu i pomazankove maslo ale neni to ono.akurat som zistila ze ricotta mi vyhovuje neni to tak tucne a my tiramisu radi velmi.... :grinning: hlavne manzel
7. zář 2007 ve 21:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
Šlehačková pochoutka
Krém: 10dkg mletého cukru
3 žloutky
půl vaničky tvarohu
1 ušlehaná šlehačka ze ztužovačem
Do formy naukládáme piškoty pokapeme kompotovou šťávou, na ně ovoce(jahody, mandarinky..) a krém a zase postup opakujeme - piškoty, ovoce, krém. Povrch posypeme strouhanou čokoládou. Necháme ztuhnout v ledničce.
7. zář 2007 ve 21:26  • Odpověz  •  To se mi líbí
androna, já ho taky miluju, ale teď ho bohužel nemůžu - teda to echtovní :wink: , takže až nebudu těhotná a kojit, tak si ho udělán plnou mísu a "sežeru" ho snad sama :wink: :grinning: :stuck_out_tongue_closed_eyes: a manžel ho taky miluje . . . .
7. zář 2007 ve 21:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
a kde koupím třeba riccotu?
2. říj 2007 ve 21:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
riccotu, mascarpone a podobne dobroty mavaju napriklad v metre :wink:
2. říj 2007 ve 21:46  • Odpověz  •  To se mi líbí
A co je Metra :sweat_smile: :sweat_smile: :sweat_smile: :confused: ??
2. říj 2007 ve 22:35  • Odpověz  •  To se mi líbí
makelka "metro" - supermarket :slight_smile:
ale ja som kupila napr. mascarpone v carrefour-e
2. říj 2007 ve 22:40  • Odpověz  •  To se mi líbí
makelka Metro je veľkoobchod. potrebudeš aj živnostenský list, ked chceš aby ti dali kartičku aby si mohla isť nakupovať (alebo nech ti dá niekto spraviť ak máš známeho čo má firmu) a deti tam do 12 rokov nepustia (kvoli bezpečnosti)
2. říj 2007 ve 22:50  • Odpověz  •  To se mi líbí
makel: u nás Makro :wink:
2. říj 2007 ve 23:07  •  2 děti  • Odpověz  •  To se mi líbí
jo Makro aha, díky :grinning:
3. říj 2007 v 16:42  • Odpověz  •  To se mi líbí
nehnevajte sa ale co namiesto toho mascarpone?ak pom.maslo ake,diky :slight_smile:
3. říj 2007 v 18:25  • Odpověz  •  To se mi líbí
namiesto mascarpone je asi najlepsia ricotta ale kludne pouzij LUCINU alebo nejake pomazankove maslo bez prichute.
ricottu a mascarpone kupite v kauflandu, v globusu,tescu.proste v kazdom vecsom markete. :slight_smile:
3. říj 2007 v 18:29  • Odpověz  •  To se mi líbí
Mám hrozně dobrej a rychlej recept na dort z piškotů (něco podobného jako Tiramisu)
2 balíčky piškotů cca 400 g
2 x 200 g pomazánkového másla bez příchutě
0,5 l smetany ke šlehání
10 dkg práškového cukru
vanilkový cukr
trochu rumu
káva
Uvařit hrnek kávy, nechat schladit a přecedit, přidat rum dle chuti.
Piškoty z obou stran potíráme kávou s rumem, nebo možno namáčet )pozor na přesycení).
V misce smícháme pomazánkové máslo se smetanou (neušlehanou) a cukrem. Vše ušleháme nahusto.
Do rozvírací dortové formy dáváme vrstvu - namočených piškotů, - vrstvu našlehaného krému, střídat vrstvy (asi 4x.
Nahoru potřít krémem a posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou.
Necháme ztuhnout do druhého dne. Potom opatrně rozevřít dortovou formu a nechat na dortové podložce ke krájení. :stuck_out_tongue_closed_eyes:
4. říj 2007 v 10:27  • Odpověz  •  To se mi líbí
Mascarpone je mascarpone a ničím se nahradit nedá. Určitě ho prodávají v Kauflandu.

Tohle je náš oblíbený piškotový dortík. Je to vážně mňamka. :slight_smile:

Nepečený dort se zakysanou smetanou

V misce smícháme zakysanou smetanu s cukrem, může se přidat rum anebo citrónová kůra. Do formy vysyspané strouhaným kokosem vrstvíme piškoty, kompotované meruňky a zakysanou smetanu. Poslední vrstva je vždy ze zakysané smetany. Dáme ztuhnout do lednice.
6. říj 2007 v 18:03  • Odpověz  •  To se mi líbí
novako, ten kokos len na spodok alebo tiez vrstvit?
6. říj 2007 v 18:08  • Odpověz  •  To se mi líbí
Kokos se sype dospodu ale může se posypat i navrch.
7. říj 2007 ve 12:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
takisto doma robievam velmi rychle tiramisu: na dno stvorceovej misy asi 20x20 naukladam dlhe talianske piskoty, ktore polejem 2,5 studenej kavy (3 CL kafe na 2,5dcl vody), navrch natriem mascarpone krem (250g mascarpone, 2 zltka a 2 PL praskoveho cukru) a vrch stedro posypem holandskym kakaom.
13. říj 2007 v 15:19  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj tohle je vynikající nepečený moučník. Je rychlý,levný a když se rozkrojí tak na talíří vypadá úžasně.

střecha z bebe sušenek
Ingredience: 1 balíček světlých, 1 balíček tmavých Be-Be sušenek, 150 g moučkového cukru, 200 g másla, 500 g obyčejného jemného tvarohu (ne z vaničky), 2 lžíce rumu, 2 banány , 2 balení polevy

Postup přípravy: Utřeme máslo s cukrem, tvarohem a ochutíme rumem. Na alobal naskládáme jako šachovnici Be-Be sušenky 3 řady po 7 kusech, (střídáme světlou a tmavou barvu). Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami Be-Be poskládanými jako šachovnice, ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně. Rozetřeme zbytek krému a na prostřední řady položíme oloupané banány. Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak, že se sušenky nahoře spojí do střechy. Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.
31. říj 2007 v 09:21  • Odpověz  •  To se mi líbí
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2072
předchozí recept včetně foto postupu... :wink:
31. říj 2007 v 10:14  • Odpověz  •  To se mi líbí
ok
11. pro 2007 v 19:39  • Odpověz  •  To se mi líbí
mascarpone -dá sa nahradiť základnou bánoveckou nátierkou zmiešanou s vanilkovým, alebo smotanovým pribináčekom, mám to od jednej cukrárky a fakt je to ako originál
11. pro 2007 ve 21:05  • Odpověz  •  To se mi líbí
Caute baby,aj ja sem hodim jeden recept,dokazala by som to jest,pokym by som nepukla :pensive:
Smotanovy dezert s piskot :dizzy_face:

Do misky (tortovej),poukladat na dno piskoty okruhle,mozme aj 2-3 vrstvy.
300ml kyslej smotany zmiesame s 3 lyzicami cukru + vanilkovy cukor a vylejeme na piskoty.
Potom dame na to dalsie 2-3 vrstvy piskot.
Na to vylejeme dalsiu kyslu smotanu (300ml),ktoru sme pred tym zmiesali s 2 lyzicami praskoveho kakaa A 3 lyzicami cukru.
Dame to do druheho dna do chladnicky.
Mozme podavat zo slahackou :dizzy_face:
17. pro 2007 v 18:22  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahojky,jestli někdo děláte tiramisu z pom.másla a šlehačky,tak mám tip jak nato.
Zkoušela sem to několikrát,ale stávalo se mi,že to pořádně neztuhlo.Už sem přišla nato co koupit,aby to bylo O.K.!
Je to divný,ale pom.máslo kupuji v Penny marketu a šlehačku 33procent kupuji v Lidlu.Krásně to tuhne a během chviličky.
16. srp 2008 v 11:10  • Odpověz  •  To se mi líbí
Ahoj.
Zrovna včera jsem koukala na pořad, kde italský kuchař předváděl jak se dělá pravé tiramisu.
Předpis jak psala androna. On to dělal akorát z 500 g maskarpone + 5 vajec + 6 lžic cukru.... - takže větší množství pro hladovce :slight_smile:
Vždy min. 2 minuty šlehat žloutky s 1/2 potřebného cukru (moučka). druhou 1/2 cukru vyšleháme s bílkem. Do žloutku zašleháme maskarpone a lehce bílky. Do silné studené kávy patří Amareto a ještě trošku Grapy. Použít se mají velké cukrářské piškoty, které se rychle namočí do kávy tak, aby byli mohkré jen na povrchu a vnitřek zůstal suchý.
Nejdřív lehce pomažeme formu krémem, pak vrstvíme piškoty a krém.... Nakonec holandské kakao.
Takže dobrou chuť :slight_smile:
17. srp 2008 ve 20:47  • Odpověz  •  To se mi líbí
ahoj, kdo dělal tiramisu z mascarpone zjisti že pom. maslo je uplně vedle, mě nevyšlo mascarpone a snažila jsem se to jen nadstavit tim pom.m. :astonished: , a nakonec sem to raději použila na buchtu než bych tiramisu zkazila, to už je lepší běžné maslo, nechapu kdo to vubec stim pom. maslem vymyslel, hodí se tak na chleba
24. zář 2008 v 18:32  • Odpověz  •  To se mi líbí (1)
velmi rychla a dobra pochutka je tiez nepecena jablkova torta. na dno tortovej formy poukladat dlhe piskoty (mozno poliat stavou z ovocneho kompotu, ale nie prilis, aby neboli mokre), na to vrstva jablk, ktore predtym, zbavene supky, nastruham a varim/dusim so zlatym klasom (ten je rozrobeny v malom mnozstve vody) +vanilkovym cukrom a trochou skorice. necham asi 15 min dusit na miernom stupni (kym jablka nezmakknu) a tato hmota sa vrstvi na piskoty. navrch polejeme cokoladovou polevou (roztopim len horku cokoladu s trochou mlieka a masla) a da sa do druheho dna stuhnut do chladnicky. moze sa podavat so slahackou. avsak presne mnozstvo ingrediencii neviem takto z hlavy, ale priblizne 1kg jablk, 1 vanilkovy cukor, 1 zlaty klas.
25. zář 2008 ve 12:53  • Odpověz  •  To se mi líbí
Tvůj příspěvek