Mohu si prodloužit rodičák do 4 let, nebo budu muset jít na úřad práce?

kvakrbila
19. bře 2018

Holky prosim o radu. Ted od 1.4.jsem se mela vracet do prace. Vse bylo dohodnute, mela jsem nastoupit na 3/4 uvazek. Sefova mi vsak minuly tyden zavolala, ze se nejspis nemam kam vratit.. mala dnes nastoupila do skolky. A co me zajima. Mohu si prodlouzit rodicak do 4 let, nebo budu muset jit na urad prace?
Moc dekuji za odpoved

j.a.n.i
19. bře 2018

No, tak v tom případě bys ale měla normálně nastoupit a ona ti teprve potom může dát výpověď... pokud je tedy myšleno, že máš stále trvající pracovní poměr. Jinak rodičák si prodloužit můžeš, pokud ještě máš co pobírat, musíš mít alespoň 50,- měsíčně.

kvakrbila
autor
19. bře 2018

No nic moc uz bych nepobirala, o to ani nejde. Spis o to jestli staci prodlouzeni materske a jit treba jen na brigadu zatim, nebo hledat neco jinyho

moxha
19. bře 2018

Tak ano nahlásit se můžete...Já jsem v lednu ukončila pracovní smlouvu dohodou,protože jsem neměla dát kam dítě.Na pracák jsem se

moxha
19. bře 2018

Neohlásil,protože místo bych hned našla a stejně bych nic nepobírala.Zůstala jsem doma jako osoba pečující o dítě.Pokud se tak rozhodnete,je nutné to nahlásit na zdravotní pojišťovně

kvakrbila
autor
19. bře 2018

Jenze muzu zustat doma s tim, ze pecuji o dite, i kdyz chodi do skolky?

kvakrbila
autor
19. bře 2018

Me prave materska koncila v listopadu, ale mala nemela ockovani, takze jsem si materskou prodlouzila ted do dubna. Ale nevim prave jestli to jde i ted, kdyz mala do skolky uz ted od dubna jde.

moxha
19. bře 2018

Ano jde to. Mně skončila mateřská v listopadu a do práce jsem se měla vrátit 23.1...Pokud se rozhodnete nejít na pracovní úřad,pak je nutné na zdravotni pojištovně vyplnit formulář,že budete pečovat o dítě do 4 let věku.Pak za Vás zdravotní platí stát a sociální se počítá do 4 let automaticky v rámci nějaké vyhlášky...Ale dítě může chodit do školky jen na 4 hodiny!!! A nebo se pak nahlásit na pracovní úřad jako nezaměstnaná.

moxha
19. bře 2018

Formulář můžete vyplnit online,ale je nutné zkopírovat občanský průkaz kvůli podpisu a nebo pak vytisknout a podepsat a poslat poštou.

kvakrbila
autor
19. bře 2018

Moc dekuji