Vysoce rizikové těhotentsví. Může být na RD manžel?

ivaanka
19. led 2011

Ahoj, snad mi některá z vás poradí. Mám 4,5 měsíčního chlapečka, jsem na 2 letém rodičáku. Teď jsem zjistila, že jsem znovu těhotná, ale těhotenství je rizikové, nebudu moct absolutně nic zvedat atd,, jinak hrozí protržení dělohy, takže péče o malého bude dost složitá. Doktr navrhuje interupci, nás s manželem napadlo, že kdyby mohl zůstat s námi doma a pomáhat mi, mohli bych si mrňouska nechat. Takže se chci zeptat na zkušenosti některé z vás, jestli neměla ten stejný problém a jak jste to řešily. Mě napadlo převést rodičák na manžela a sama jít na nemocenskou, ale nevím, jestli to jde.

boruuvka
19. led 2011

@ivaanka v mém okolí byl případ, kdy maminka vážně onemocněla a nemohla pečovat o děti. Tak to udělali přesně jak říkáš. Manžel šel na rodičák a ona byla na neschopence. Přeju ať vše dopadne dobře. Určitě ti poradí na sociálce.

delapa
19. led 2011

@ivaanka ahojky, teda, dr radí interupci????? 😠 😠 😠 Kozel, proč hned interupci!!!
U nás to u jednoho našeho dítka bylo taky tak, musela jsem se hrozně šetřit. Prý mi "nemocenskou" dát nemůžou, to bych musela jít do nemocnice a pak by manžel mohl nastoupit za mě jako opatrovník dítěte. No nakonec jsme to pořešili s manželovým zaměstnavatelem (to je nejdůležitější, mít jasno v práci). Najdete určitě řešení, ale zabít kvůli tomu prcka v bříšku, když byste ho jinak brali, mi připadá na hlavu. ☹

janulazaynab
28. led 2011

Nemáte poblíž rodiče nebo příbuzné, kteří by vypomohli? Sousedka od vedle má první tři kluky každého rok po sobě, takže musela otěhotnět taky do čtyř měsíců po narození.. Doktor jim to nevymlouval - v dnešní době ani moc nechápu, že něco takového může navrhnout!!!

kubaka
28. led 2011

@janulazaynab
@delapa nesuďte doktora, když nemáte ponětí, jakou má těhotná diagnozu - patrně je důvod k takovému razantnímu návrhu, když jí hrozí protržení dělohy. Zvlášť další těhu po tak krátké době je o zdraví.
Myslím, že nejlepší je se zeptat fakt na sociálce, je to asi případ od případu.
Otázka je, zda to za takového mizerného příjmu utáhnete... Zvlášť s dvěma batolatama.