Co se bude dít?

25. črc 2022

Zdravím,

Máme problémy s partnerem. Nebo spíš on má problém. Nebudu tu vypisovat dlouze co všechno se dělo, to je na dlouho.

Ve zkratce - nepohodli jsme se, ožral se, “chtěl se zabít”, zavolal si rzp. Přijeli i policisté, vyslýchali mě do 4 do rána. Nakonec měl jen psychiatrické vyšetření, kde zakázali alkohol a doporučili léčbu psychologem/psychiatrem pro deprese.

Toť ke shrnutí situace. Léčbu chce zahájit, alkohol vyhodil, řekl, že se bude snažit. Řekla jsem mu, že to třeba zvládnem, že ho podpořím, když to bude dodržovat, jinak pujde.

Problém ale je, že mi dnes volala sociálka, že dostali podnět od policie.

Nevíte co se bude dít? Příjdou na prohlídku?

Já žádné záznamy nemám, takže bych mohla být v klidu, byt máme čistý, hezký, sice pronájem, ale zvládla bych to uplatit i sama. Hrozí nám něco?

Jsem v šoku, že z alkoholového blbnutí je tohle. A omlouvám se za anonymitu, spousta z rodiny je tu, nechci aby to četli. Troll nejsem, jsem ochotná i napsat do zprávy.

zuzkasim
25. črc 2022

Předpokládám, že máte děti, takže sociálka chce přijít asi kvůli nim. Není potřeba se toho jinak obávat, prostě přijdou, lehce omrknou situaci (kdybyste žili v totálním bordelu, válely se vám tam flašky atd., učitě by je to zaujalo). Nechají si vysvětlit, že muž je ochoten se léčit, že ho podporuješ, předpokládám, že se zeptají, jestli se u vás nejednalo o nějaké domácí násilí, jestli ho v tom stavu vídaly děti, jestli se o ně v tom stavu někdy "staral" sám... Prostě se pokusí zjistit, zda je u vás vše o.k. a je snaha na nedostatcích pracovat. Neboj se, fakt nic zvláštního řešit nebudou, oni to musí udělat, pokud dostali podnět od policie. Je to pouze preventivní návštěva.

lv
25. črc 2022

Socialka prijde, koukne, nic se nestane. Hele je to vlastně dobře, vezmi si, že v jiném případě může být problém i v péči o děti, a tam případná kontrola může pomoct. Držím palce, pokud chce přestat pít, je to nejlepší rozhodnutí. A léčit se k tomu, u psychiatra a chodit na terapie k psychologovi, to zabírá.

lencaa11
25. črc 2022

Ano policie musí obeznamit ospod (nás pozvali třeba skrz to že syna v autobuse prepadli nezletilí ....)pozvou si vás a budou se ptát na vše kolem vás ,děti atd můžou i přijít domů se podívat a podle toho udělají zápis

autor
25. črc 2022

Děkuji za uklidnění. Je toho dost, chce to řešit, tak to snad bude v pohodě a bude chtít a snažit se. A ten ospod zvládnu, před malym si nikdy nedal víc jak jedno pivo.

alilali
26. črc 2022

Podívají se, možná chvíli budete pod dohledem, ale bude to ok, uvidíš. Stávají se daleko horší věci, děti vyrůstají u narkomanů nebo tyranů a sociálka je sice kontroluje, ale toť vše, vím o čem mluvím, takže pro nějaké jedno drama se nic velkého dít nebude.

autor
27. črc 2022

Děkuji za uklidnění. Teď už je to jen na něm, pokud se bude snažit s tim něco dělat. Naštěstí vydělávám, takže jsem fakt v klidu, pokud fungovat nebude, tak pujde a my budeme v pohodě s bydlenim, s penězi. Stát se to, když jsem byla na mateřské, tak bych byla asi hodně na dně, nevěděla bych co…

veruuu_kubesovic
28. črc 2022

Podle mě musí zkontrolovat v jakém prostředí děti žijí, návštěvy sociálky bych se nebála 😉 držím palce ať vše dobře dopadne 🍀🍀🍀

holkaokomodra
28. črc 2022

neboj, to bude standartni šetření, holt chlap jako fakt udelal kravinu, ktera se musi řešit, socialka se k vam mrkne jak bydlite, zda maji deti co potrebuji, pokecate a bude to ok... horsi by bylo kdyby se u vas opakovaly nejaky excesy tipu, ty namol, deti bez dozoru, hladovy, tyrany atd... spis sleduj co chlap do budoucna, ona jedna vec je alkohol vyhodit a druha fakt abstinovat, podporit partnera v nelehkem obdobi je urcite dobre, ale taky bacha abys ty nepodporovala jak divá a pritom se nic nemenilo to bys taky mohla skoncit uplne vyflusana a na dně...

merope
28. črc 2022

Já jen podotknu, že pokud je vše jen částečně ok, snaží se typicky i pomoci, vše je ale jen o lidech. Znala jsem rodinu (matka samoživitelka bez příbuzných v ČR), kteří byli ve sledování kvůli hospitalizaci matky (úraz a operace) a dceři v Dětském domově během této hospitalizace. Vím, že dceři zajistili doučování do školy a dost jim dle slov matky pomáhali.

A i kdyby něco našli, primárně se snaží, aby dítě zůstalo doma (vím o holce v pěstounské péči, kde matka holku miluje, sociálka se snažila pomáhat pár let, než usoudili, že to prostě nejde, ale pořád je tam kontakt s mámou, jsou na sebe dost fixované, navštěvují se pravidelně - tzn. opravdu dlouhodobá pomoc).

Nepříjemné je, že vám možná chvíli budou "mluvit do života", ale vezmi si, že bys třeba skončila v nemocnici - pak je dobré, že budou znát aktuální situaci a chlapovi nabídnou pomoc (i kdyby např. děti měly na týden skončit v Klokánku, protože to nebude zvládat, je to lepší, než kdyby se stal nějaký průšvih).

Držím vám všem palce, deprese jsou pěkně hnusná nemoc, léčení je na dlouhé lokte a pokud je k tomu ještě alkohol, může to být dost komplikované. Hlavně k tomu přistupuj jako k jakékoli jiné nemoci, léčba je typicky delší i než třeba u rakoviny. Je to náročné, ale mnoho se dá zlepšit právě psychoterapií.

Nevím, jak moc je ten alkoholismus vážný, ale kdyby měl jít do léčebny, ty bývají typicky dost plné a na přijetí se docela čeká, tak se případně starejte rovnou. Pokud to jde ambulantně, tak taky fajn. Nepropásněte ten okamžik, kdy si oba pamatujete, jak strašné to je a jste nadšení do toho s tím něco dělat. Ty psychické choroby mívají šílené ataky a pak zase chvíli klidu, kdy si člověk může začít myslet, že to není tak nutné řešit, že i bez odborné pomoci bude dobře. Nemusí být.

iva_kucerova
28. črc 2022

Pozvou si vás kvůli dětem/dítěti,aby z toho nemělo újmu,jak to vnímá,jestli už to máte vyřešeno,jestli je dítě v pohodě a tak. Do bytu vám zbytečně nepolezou. Je to úplně standardní postup a není,čeho se bát, i když je to nepříjemné, protože se musí vyptávat na věci ze soukromí, udělat si rodinnou anamnézu a tak. Taky ale můžou nabídnout pomoc.