Další zklamaná manželka

2. pro 2021

Děvčata ahoj,
potřebují se jenom vypovídat a nemám komu. S manželem jsme spolu nějakou dobu máme dvě dětí. Veškeré péče o dětí a domácnost je pouze na mě, nemám žádné hlídání, od narození syna jsem 24/7 se svými dětmi. Moje mamka je nemocná, ale když přijedete na návštěvu snaží se být s dětmi, ale nemůžu jí nechat samotné. Moje tchánovci, ačkoliv sami měli hlídání obou prarodiče, když byl manžel dítě mě jasně dali najevo, že moje dětí hlídat nebudou, ale nedělá him problém hlídat dětí jiným příbuzným. Já to respektuji a svoje dětí jim dávat už nechci, nevěřím neustále kritizují mého pětiletého syna že moc skáče, jw moc hlučný, když chudák něco vysloví špatně, tchyně půl hodiny v kuse ho nutí to slovo opakovat dokola a dokola a ní se přidá i můj manžel, který když je jeho rodina na návštěvě chovat se vůči nám úplně jinak než když jsme sami.
Manžel chodí do práce to chápu, je to náročné. Ale on vidí a uznává pouze to že on něco dělá, zatím co já podléhá jehož slov doma jenom ležím, ale kdo doma uklízí, vaří každý den, pere a skládá prádlo, stará se celý den o naše miminko a syna, jezdí po kroužkach, on už neuznává pry ➿ mi platí stát. O víkendů jsem řešila adventní kalendář pro děti on přijde " co já" že se starám jenom o děti a co mám pri něj ? Mu říkám že pro mě taky nic nemá, nato mi odpovídá ty jsi ale matka, ty nemusíš nic mít. V sexu už se taky snažím spíš já a to jenom abych jeho potěšila. Už je mi na nic, z ničeho nemám radost, jsem vyčerpaná. Poslední dobou po mě dost vyjíždí a přijde mi že vyvolává i schválně hádky, defacto každý druhý den jwe něco. Nedávno jsem zjistila že mi taky lhal otom co dělal. Říkal mi že je v práci a přitom x-hodin lítal někde jinde. Moje stará já by už odešla dávno, bohužel teď už nejsem sama a zodpovídám za dva malé dětí. Jsem totálně na dně už ze všeho.

zelenaesmolda
2. pro 2021

Ty jsi matka,ty nemusis mit nic?Ok tak v tom pripade bych se prestala snazit.Starej se o deti a o sebe kdyz jsi teda pouze matka.Jeho matka nejsi ne?
Na vikend bych mu nechala deti a odjela treba na wellnes,napsala mu vzkaz co je vsefchno treba udelat.Ono by ho to blbe pindani velice rychle preslo.

autor
2. pro 2021

@hojda když čtu ten komiks brečím, je to ukázka z mého života. Manželovi neustále prosím aby mi víc pomáhal nakonec se dozvím že mi pomáhá a já nejsem spokojená. Když ho poprosím ať třeba po sobě posbírá prádlo, rozválí se na gauč že to udělá až on bude chtít, že nemusím mít všechno hned. Kdy se naštvu že už mě nebaví se o ně starat, zvedne se začne křičet že jsem nemocná. Poprsím ho ať o víkendu vezme dětí na výlet, abych měla chvilku pro sebe, on se naštve že chce rodinný výlet a já se chci zase doma válet. Na výlet stejně za dětmi běžím já, krmim, přebaluji všechno. Přijdeme domů on spadne na gauč, že celý den řídí ja jsem je I'm seděla, zvládnu vykoupat dětí a dát je spát když už nic. Když se mu snažím vysvětlit, že už jsem psychický unavená a mám o sobě strach, odpoví mi,, Ježíš to se zase mám za připravit na další tvoji vlnu,, už jednou jsem se po potratu zhroutila. Už vnímám že jsem sebe dostala do psychické pasty, jsem samostatná jakmile se vrátím do práce chci už tohle manželství ukončit. Už jsem to s ním i řešila přijde téma co dětí a ztráta rodiny.

treasurka
2. pro 2021

Hele, tohle čtu teď všude a přidávám se do řady. A to jsem si myslela, že máme tyhle věci vyřešené, ale ne... Myslím, že někdo kdo nebyl nikdy dlouhodobě sám s malýni dětmi, a nenesl skutečnou zodpovědnost za všechno kolem nich, NIKDY nepochopí, jak je to strašně náročný. A tou skutečnou zodpovědností myslím, že vidíš, co se stane, když věci nejsou, a musíš to řešit, že musíš mít v hlavě milion denních úkolů, předvídat deset různých co by kdyby atd. Taky už nevím, co s tím. Myslim si, že u nás je to následek karantén a lockdownů, kdy já ho vidím doma na homeoffice, jak "pracuje", tzn. sedí u PC, telefonuje, pak si jde dát kafíčko (jako že si ho uvaří a vypije), pak sedí půl hodiny na hajzlu, a já lítám kolem a dělám čtyři věci najednou. Tohle jsem dřív neviděla, tak mi to nepřišlo, myslela jsem si, že když uvidí, jak to mám, tak pochopí a přiloží ruku víc k dílu, ale nestalo se, takže jsem dooost zklamaná a nasraná.

treasurka
2. pro 2021

Nemyslim teda rovnou na rozvod, ale spíš si říkám, že když sere na mě, seru na něj, dřív bych vymýšlela různé věci, jak mu udělat radost, jak mu leccost ulehčit, ale teď už jsem víc sobec. Pro vztah to není dobře, tak uvidíme, co bude.

hojda
2. pro 2021

Dej to přečíst jemu.... Nám profesor na vejšce říkal, že chlapovi, který řekne, že mateřská je dovolená okamžitě půjde rozbít ciferník, byl rok doma s dětmi, tak věděl o čem to je🙂.

neomenia
2. pro 2021

@treasurka mam to stejně, úplně.

levandule_k
2. pro 2021

Tak, kdyby mi můj muž mi začal předhazovat, že nic nedělám, tak mu nic skutečně ukážu. Vařím a nakupuji jen pro sebe a děti, peru, jen pro sebe a děti. Postel převleču jen sobě a dětem.

To je debil, říct, ty jsi matka, ty nic nepotřebuješ, tak to byl si za rámeček nedal, to bych řádila jak černá ruka.

Tak jestli chce adventní kalendář, tak mu ho udělej, ale napiš mu tam úkoly. Vysaj obývák, vyper prádlo, umyj okna v ložnici, vydrhni záchod, víkend - dnes přebaluješ.

vall85
2. pro 2021

@levandule_k Skvělý adventní kalendář. 👍 😂 Fakt bomba.

neomenia
2. pro 2021

Zakladatelko, chápu tě, nemáš oporu, to je zlé.
@treasurka Ja myslím, že chlapi většinou nezvládají ten multitasking. Můj manžel mi připadá strašně pomalej proti mě, ježiš, on než něco uklidí, uvaří, vyřeší....to se snad vystřídají 3 roční období 😜 vtip. Ale ja za stejnou dobu udělám najednou 4 další veci a ještě u toho musim myslet, co, kdy, kde, jak... prostě takový ten management celé rodiny, to on by si neporadil, podle mě vůbec neví. To mě vyčerpává, pořád udržovat ten stroj v chodu, aby bylo nakoupeno , uvařeno,. Včas dárky, vyřešené hlídání dětí, kroužky....jedno, ze občas pomůže... ale ten mozek jsem já.

treasurka
2. pro 2021

@neomenia Jojo, u nás je ještě komplikace, že on se k tomu potřebuje jakoby sám rozhodnout. Např. poklidíme s dětma pokojík a já ho požádám, aby vyluxoval, jenže on nepůjde hned, ale "jo, já to udělám". Jenže já vím, že když se to neudělá hned, tak oni to tam zas rozhrabošej a on mi pak řekne, že nemohl vyluxovat, protože tam byly hračky, takže musim pořád myslet na to, aby to tam nehrabali, a hlídat, jestli už to je, nebo ne. A když se k tomu dostane, tak už by zase bylo potřeba něco jinýho, nebo bychom šli ven, a to on pak nemůže, protože přece musí luxovat - po hodině. A tohle je strááášně vyčerpávající.

zrzeckas
2. pro 2021

Padlo toho tu hodne a dobrych veci... Na to, co ti rekl, ze si matla a nic nepotrebujes... Bychu hned vpalila, ze je otec taly nic nepotrebuje.... Nic nedelam? Ok, tak nebudu... Postara bych se o sebe, deti a ty, sak si dospely..... A jak se rika... Nikdo nevidi, co maminka/zena v domacnosti dela, dokud nezmizi.... Nekdy si to chlap musi zkusit aby zavrel hubu..... Na segru mel jeji taky pindy, nez musela do nemocnice na nekolik dni a mel se postarat o sve dite (2,5) s tim, ze mu nevlastni dcera (16) pomahala i nevlastni syn (19) a prohlasil, ze nechape, proc se tomu rika dovolena, ze to zadna dovolena neni a ze bude radeji v praci

kikika87
2. pro 2021

Takového chlapa bych nakopla , že by letěl jak rachejtle ! My druhé teprve čekáme, ale jako mě manžel pomáhá a hlavně sem ho tak učila od začátku vztahu. Ze To neni jen ženská kdo se stará o domácnost. A ano, někdy to zkusí, třeba se chytneme...Ale je to jednorazovka. Naopak mi v neděli třeba navari omáčku, ať nemusím pak doma každý den něco vymyslet. Uklízí pravidelně koupelnu a dítě normálně bere ven a každý večer koupe a dává dceru spát. Jako děti jsou obou přeci. Je dobře, že až se vrátíš do práce chceš to řešit. Protože co s takovým člověkem!!!

orisek56
2. pro 2021

Mě by zajímalo, co by tvůj dáreček dělal v naší situaci. My doma tři děti 4,5 roku, 2 a 3/4 roku a 1 měsíc....porod kompletně manžel zastával domácnost, péči o děti, se starší musel na plánovaná vyšetření a ještě pracoval... Je OSVČ a dost vytížen... Hlídání NULA... A od porodu? Já neustále po lékařích, vyšetřeních,protože mi je na nic a neví se co mi je.... A on doma klidně kromě starších dětí musel najednou krmit i 14 denní miminko. Nyní funguju doma tak na 60%, jsem nemožná...... A manžel se vrací pozdě večer z práce a ještě děcka koupe a uspava....a ještě kompletně zařizuje úřady typu RP nebo přihlášení malé na zdravotni pojišťovnu, protože já nemám moc sílu ani řídit, abych se do města dostala. A já mám doma bordel.. No prostě mám a už je mi to jedno a jemu je to taky jedno....

Asi by pan potřeboval nějakou pořádnou životní lekci. Pro mě chlap co je doma na HO a má možnost v rámci zdravotní pauzy hnout prdeli, je vozembouch.

konidana
2. pro 2021

Kdyz ctu tvuj komentar, radim ti, utikej co nejdriv nekam k psychologovi nebo klidne i na psychiatrii, pokud to bude dostupnejsi. Potrebujes psychickou podporu a pomoc. Az se trosku seberes, muzes resit zbytek co dal😘

la_amanita
2. pro 2021

@neomenia vlohy k tomu multitaskingu jsou podmíněny osobnostně, ne biologickým pohlavím. U žen jsou ale pěstované a očekávané daleko více a odmalička. Dlouhodobě se však jedná o stres, člověk od multitaskingu prostě potřebuje odpočinek. Proto taky nejvíc žen začne pít na rodičáku, říká se, že malé děti prověří vztah apod. Stres z nutnosti zvládat víc věcí najednou, finanční závislost na partnerovi, sociální izolace, to je prostě vražedná kombinace.

alilali
2. pro 2021

Buran. Hrozný....

neomenia
2. pro 2021

@la_amanita diky za doplnění, úplná pravda, vidim sebe ve vašem komentu . Kromě té finanční závislosti, to u nás problém není.

barmil
2. pro 2021

@levandule_k ja bych mu tam napsala "kdo dlouho líhá, h. vn. mívá." "bez práce nejsou koláče." nebo "tvou čokoládu jsem sežrala, zatím co ses válel, místo abys vyndal nádobí z myčky"

zrzinda
2. pro 2021

Tyhle příběhy mě strašně mrzi. Ty se snažíš a on to ani neocení. Bohužel to tak je. Čím víc druhému davas, tím víc to bere jako samozřejmost. Jeden psycholog říkal, ze taková manželka je vlastně “nejhorší.” Ta, která má doma perfektně naklizeno, navareno, všechno zastane. Ta totiz chlapovi splyne s vybavením bytu - manžel pak vidí, myčku, pracku, manželku…
A podle mě to tak fakt je. Proste ano, doma samozřejmě pracuju, ale když nestihnu uvařit, tak řeknu manželovi, ať něco bud objedná nebo si uvaří sám. Když vaří, tak ho potom chvalim jako male dite (chlapi to proste potřebuji).
Když je doma bordel, protože nemám sílu na uklid, tak proste sorry, ale nestihla sem to. Musím teda říct, ze manžel dokáže uznat, ze je mateřská náročná, takže bud uklidi sám nebo necháme bordel do rána.
Podle mě bys měla zvolnit - tvuj chlap musí zjistit, ze se samo neuklidi, samo nenavari. Musí si to s dětmi zkusit sám. Až mu bude dite neustále stát za zadkem a dožadovat se pozornosti, tak to bude náročné. Podle mě bys mu měla děti o víkendu dat a dojít si třeba na masaz, hm? 😊

autor
2. pro 2021

Ráda bych šla za psychologem už jsem byla i objednaná, ale musím nějak vyřešit dětí, jelikož je to v týdnů on má moc práce. Podle něj prostě potřebuji pouze prášky, jelikož jsem blázen. Bohužel u nás je to opravdu na rozvod, ono už to lepšího nebude. Komunikace už nemá smysl, jelikož on neposlouchá, navíc je zvyklí že jeho otec ho podporuje v tom jak to má těžký, takže opravdu musím řešit pouze jeho. Už týdny řeším někam odjet na víkend a relaxovat (chceme kupovat pozemek) takže teď nato peníze není. Ale teď v prosince si domluvil 3 vánoční setkání (chlastatni) s klukama na to peníze jsou. Bohužel už to bere tak že se zase kvůli dětem uklidnim a bude zas klid, jak říká musí přežít moje nákladové období.

treasurka
Autor odpověď smazal
Zobraz
konidana
2. pro 2021

bacha abys neskončila jako já... na krizovce na psychiatrii, slozila jsem se, a nastestí mne tam dokopala kamarádka. Najednou to slo i beze mne, když jsem z práce odpo šla na pohotovost a pak pres noc zustala u mamky, abych se trochu sebrala a vyspala. Pak jsem tedy léčení zvládala ambulantne, skoro dva mesíce, takze se vlastne zas tolik nezmenilo, akorát jsem chodila domů drív a vsecko obstarala jako normálne.

levandule_k
2. pro 2021

Nemůže ti děti pohlídat kamarádka, sousedka? Rozhodně nejsi blázen, i kdybys potřebovala antidepresiva, tak co.

Lepší rozvedená a spokojená máma, než vynervovaná troska, co si neváží sama. Hlavně tímle přístupem učíš děti tomuto modelu, že je to normální. Věř mi opravdu není normální, aby se muž ženě posmíval za potrat a znevažoval to, že to pro ni bylo těžké období. Tím ukazuje, že nemá respekt k tobě ani k tomu nenarozenému dítěti.

barmil
2. pro 2021

Jo, to jsem taky poslouchala. Ze jsem blázen a vsichni to myslí dobře a problem mám jen ja.. A představ si, že jsem se jen potřebovala zbavit těch lidí, co mě pro ty prášky posílali, a jsem v klidu a spokojená. Najednou se neklepu, nemam průjmy, nebrni mě celé tělo, spím, nepadaji mi vlasy, nemam výkyvy nálad.. Vše bylo z nervu..

prejeta_zaba
2. pro 2021

Jak staré máš děti? Jak je skloubitelná tvoje a jeho práce? Jestli to aspoň trochu jde, šla bych na nějakou brigádu nebo částečný úvazek. Ať nemá řeči, že někde utrácíš peníze za víkendy, ale zároveň, ať prostě musí s těmi dětmi být - vyzvedávat je, plnit jejich potřeby, udělat jim jídlo, poklidit. Vůbec bych jim dopředu nic nechystala, ať ho to donutí. Pár dní bych udělala extrém - "dnes jsem tedy nic nedělala, jak si pořád myslíš." Ať vidí, jak to funguje. A jestli i tak nezačne fungovat, je to prostě bezohledný sobec a pryč od něj. 😔

lesniskritci
2. pro 2021

@treasurka U nás to stejné, do puntíku! 🤭 Jen máme “jen” tři děti (ale zase menší rozdíly 1, 3 a 5 a starší dva chodí do školky jen 3x a prostřední 1x týdně - jsem s nimi ráda, miluju naše výlety ve všední dny). Manžel absolutně nemá šajnu a kašle na nás, nevím proč. Totálně ho rozložil a změnil první lockdown. Jako autorka sbírám síly a plánuji až za par let půjdu do práce na plný úvazek, tak s dětmi odejdu. 😔

alexovka
2. pro 2021

Bože…jako bych četla o mém manželství :( takže nejsem blázen, co si myslí, že společně děti = společná péče a starost?

emillyhk
2. pro 2021

Původně jsem se nechtěla zapojovat, přijde mi, že to důležité už ti napsaly maminky nade mnou. Ale nedá mi to... Zarazilo mě, že jedním dechem mluvíš o tom, že půjdete od sebe (chápu, v tvé situaci už bych měla připravený plán kdy, kam a jak) a zároveň napíšeš, že plánujete koupi pozemku. Tak nějak to na mě působí, že sice mluvíš o rozvodu, ale dál jedete v nějakých zaběhnutých kolejích a držíte se snů. Pokud takhle komunikuješ i s mužem, tak mu tím vlastně vysíláš signál, že to o tom odchodu jsou jen řeči. Nediv se, že to nebere vážně (nemyslím to zle, jenom poukazuju na docela zásadní komunikační chybu). Jestli jsi opravdu rozhodnutá odejít, začni už teď plánovat, jak to uděláš. A nenech se rozhodit řečmi, že bereš dětem rodinu. Rodina je o něčem jiném, momentálně jsi pro muže něco mezi inventářem a služkou. A to není vzor, který chceš předat dětem... Držím palce, abys našla sílu se za sebe postavit 🍀

treasurka
2. pro 2021

@lesniskritci My mame ty prvni tri deti po roce a pul, ted ctvrtou po ctyrech letech…