Dar za miminko. Dal vám manžel/partner dárek?

nela1234
13. říj 2024

Ahoj chci se zeptat dává ještě tatínek dárek nebo šperk za to že mu žena porodila miminko? Nebo při návštěvě porodnice se nosí kytička mamince..... Trochu mě mrzí že manžel se vyprdnul na mě, ikdyz jsem mu dala syna. Vím řeším kraviny hlavní je že je malý zdraví a v pořádku. Jen jsem chtěla vědět jak to je u ostatních nebo se to už nedělá 🫣😄

ele_nka
15. říj 2024

@nela1234 nedostala a ani mě nenapadlo něco chtít. Já ani manžel jsme o téhle ,,tradici" nevěděli.
A tedy byl moc šťastný, že má holčičku a nějakého pokračovatele rodu tedy taky neřešil.

me_druhe_ja
15. říj 2024

Proč bych měla dostat dárek za porod? To jako jsem to dítě já nechtěla a udělala jsem to jen proto, že to chlap chtěl? 🤷
To je obecná úvaha, nemyslím to přímo na tebe. Ale četla jsem diskuze, kdy se fakt ženy hroutily z toho, že nedostaly žádný šperk. Nad tím mi fakt zůstává rozum stát. To mi přijde, že ty ženy to dítě fakt nechtěly a udělaly to kvůli chlapovi. A darku za porod (už tohle zní úplně absurdně😀).

pajusz
15. říj 2024

Děti jsem porodila sobě, nejen manželovi (mu) 😀, už to byl dar pro nás největší, na co kytky, šperky, když mám zdravý dítě nic není víc v tu chvíli ❤️

leeela
15. říj 2024

Já jsem dostala… ale byl informovaný predem, ze ‘se to dela’ …
Malá se narodila 30tt, měsíc jsme byly v nemocnici…
Při příchodu domu měla malá na postýlce privazene balonky ( ‘vítej doma’ a ‘i love you, mom’) a já jsem tam měla krabičku Swarowski s retizkem a priveskem dvou srdicek … sranda byla, ze jsem to už nečekala, nepripominala… byly jiné starosti …. a vlastně jsem to objevila až asi tři hodiny po příchodu domu, když jsem šla malé do ložnice pro ciste bodycko 🤣 slzave údolí proběhlo 🙈🤣
… ale překvapil mě otec partnera, od kterého bych to nečekala vůbec - když se šel poprvé podívat na malou do inkubátoru tak jsem od nej dostala krabičku se zlatým prstynkem a nausnicemi - po jeho mamince… tak to mě dojalo a hodně překvapilo 😊

volfikovi
15. říj 2024

A já dostala chesseburger, jak já byla šťastná po 9 ti měsíční dietě 😁

hanaalb
Autor odpověď smazal
Zobraz
lizzie02
16. říj 2024

Ano, dostala jsem šperk u obou🙂 myslím, že jsem to neočekávala, ale byla jsem ráda, sám si vzpomněl, vybral a čekalo to na mě při příchodu z porodnice 🙂

brunetka11
16. říj 2024

@lauriak Neboj, někde se dál uchovávají rodinné tradice ,-)
Dostala jsem rodinný prsten, kytici. Hodně to pohladilo. Pro rodinu to navíc byla první holčička v rodině po málem 50 letech.

oplatecka
16. říj 2024

Vůbec jsem nevěděla, že se něco takového dělá 😀 Manžel to asi věděl, po porodu syna jsem dostala náušnice a náhrdelník. Byla jsem mile překvapená 😊 Po porodu dcery mi dal pro změnu hodinky 😊 Za třetí jsme se domluvili, že si něco vyberu sama. Pořád jsem nic nevymyslela, čas od času s tím manžel přijde, že už by mi něco rád dal 😀

pampelina18
16. říj 2024

Dostala jsem Kávovar a auto 😂

loupacek
16. říj 2024

Nedostala jsem nic. Na žádnou stranu rodiny se nic takového nedrží. Jinak patřím k ženským, které by vůbec nenadchl šperk. Když už mně má něco udělat radost, tak řezaná kytka. 😈😃

sfet
16. říj 2024

Já čekala, že mi dá aspoň kytku, třeba jednu růži. Protože kamarádka z porodnice ji dostala. Nepřinesl, že prý myslel, že do nemocnice je zákaz. Ta kytka by mi udělala větší radost, než šperk. Co už.

glimmer
16. říj 2024

nedostala jsem nic, ani za jedno dítě. Myslím, že manžela to ani nenapadlo, protože řezané kytky nemám ráda, a šperky nenosím.