Dětské návštěvy doma, jak se k nim stavíte?

konidana
10. pro 2016

Já snad ty dárky nezabalím! Děti šly ven, když je tak hezky, ale už za hodinu se vrátily. A to 4 místo 2. Docela mi to dalo práci, ale domů jsem je nepustila, ať jsou hezky venku! Stačí když tu dcera má kamarádku několik hodin skoro každý den v týdnu. Podotýkám, že jakýkoli člověk navíc u nás je znát, protože máme jen dvoupokojový byt. Jak se vy stavíte k návštěvám kamarádů vašich dětí u vás doma? Chodí k vám často?

lv
10. pro 2016

Mě to rodiče cele dětství zakazovali. Děti k nám chodí, negativa vidím v binci, hluku, sem tam se něco zničí, pozitiva převažují - zabaví se (a nepotřebují mne 🙂), jsou šťastné, utužují vztahy, je legrace, lépe usnou, utahané. Po odchodu uklízí, ví, že by to mohlo být důvodem, proč to jindy nepovolím. 2h je ideální 🙂, několikrát už tu byly deti i na noc.

konidana
autor
10. pro 2016

@lv ano positiva, jsou jasná, ale co je moc, to je moc🙂 Nemohu si na frmol kolem zvyknout, Když jsou hlučnejší nejsem schopná se na nic soustředit, připadám si doma jaksi navíc a nevím kam se vrtnout, zvláště když nehrají nějakou stolní hru, ale pobíhají po celém bytě. Toleruji to , ale ... Zatím u nás nikdo nespal, přestože dcera s tím už párkrát přišla. Jsem mnohem radši když je ona na návštěvě někde jinde 😀

lv
10. pro 2016

@konidana my máme 3pokojový, pokojíček velký. Jedna osoba návštěva - to zvládnou být tam, z velké části. A v obýváku. Ložnice je tabu, to nemám ráda (těžké je udržovat v šachu malou s neteří, 4a5let).

konidana
autor
10. pro 2016

@lv a už je tu mám, předpokládám že do večera. Jsem ráda sama, tak to přežívám, a aspoň že přes poledne byli venku. Jako mít tu nakýblovaný nějaký děti furt , tak mě šlehne 😅

verena
10. pro 2016

Já jsem za návštevy většinou ráda, výhody, jak píše @lv. My máme naštěstí barák a děcka naženu do patra do pokojíčku. Naštěstí se tam rády zašijou a já mám klid 🙂. V létě to je úplně super, to je vyženu na zahradu. I když mám trochu strach, aby si něco nevyvedly, přeci jen už jim za patami nestojím. Teď v zimě se návštěvy hůř realizují, brzy je tma a rodiče nechtějí pouštět děti trajdat samotné. Nervy jsem měla, když jsme zvali cca 10 dětí na oslavu narozenin, naštěstí na zahradě v létě. Všechny zabavit a uhlídat - byla jsem ráda, když zmizelo poslední dítě. Jinak dárky tradičně s manželem balíme 24. ve dvě ráno, hned co dokončíme salát. Každoročně si taky říkáme, že letos to bude jinak a začneme brzo 🙂).

konidana
autor
10. pro 2016

@verena V létě lepší , to jsou děcka venku na hřišti, po sídlišti nebo i v lese. V zimě nechtějí být venku a v našem 2+kk, to je na palici. Ale jsem asi paranoidní :D když o nich pár hodin nevím, nervuju, kde jsou, a když každou půl hodinu (nebo každých 10 minut) zvoní a něco chtějí, tak šílím, že nemám minutu klidu 😅

lv
10. pro 2016

Ale to píšu o ideálu, 1 max 2děti! Oslava s 6dětmi navíc byla peklo na zemi!!!

konidana
autor
10. pro 2016

@lv no jasně, běžně k nám hodí tak 1, 2 navíc. 3 už výjimečně. Ale i tak.. Poslední dobou skoro každý den.

verena
10. pro 2016

@konidana ber to pozitivně, jste důvěryhodná a pohodová domácnost, proto se k vám tak ženou. Já jsem právě taky paranoidní a když je syn venku, mám pořád starost. Takže se ho snažím nenápadně ukecat, aby byl doma, případně ho za kamarádem odvést s výmluvou, že jsem se stejně chtěla projít 🙂. Jsme sice malá vesnice, ale zas tudy jde frekventovaná silnice, která se napojuje na dálnici. Takže teoreticky tu může projíždět kdokoliv ☹. Zato manžel by synovi dal co nejvíc volnosti a neustále mi podkopává hlídací autoritu.