Jak se vymluvit ze společných výletů?

klokanka31
21. bře 2022

Jak byste se vymluvily, abyste nemusely jezdit s rodiči na společné výlety? Už x let to je to samé, moji rodiče že s námi pojedou na jaře na pouť plus v létě do ZOO. Ale vždycky se to odehrává stejně - pořád na něco nadávají, po chvíli že je bolí nohy (tak 15 minut po příjezdu)
, že si někde sednou, a ať si chodíme sami, pak zase furt někde utíkají nebo se zastavují a my musíme hlídat kde jsou,jinak je pak x minut hledáme, oni jsou akorát uražení kde jako jsme,po nějaké době že už je to nebaví/že jsou unavení a jedou domů,ať si tam zůstanem sami. A co máme malou tak ještě pořád rady - ať jí dáme napít, jestli jí není zima/teplo,jestli jí nesvítí slunce do očí,atd. Chceme si to s manželem užít v klidu jako rodina a ne abysme z toho byli vždycky akorát otrávení. Nějaké rady?

jako_mala_holka
21. bře 2022

Neříkat jim, že někam jedete? Já teda s našima sdílím kde co, ale oni jsou většinou v pohodě, takhle bych jim to prostě neřekla dopředu, max potom, že jsme někde byli... Nebo vůbec

codal
21. bře 2022

@klokanka31 já nevim, dvakrát do roka výlet s prarodiči bych přežila i s kecama... Nepredelate je, buď jim o výletech neříkejte a nebo to prostě nechte tak, jak to je... Určitě jezdíte s manželem by výlety častěji než dvakrát do roka, takže si to bez nich užijte jindy...

klokanka31
autor
21. bře 2022

@jako_mala_holka Jenže je blbý že oni moc dobře vědí že na tu pouť jezdíme každý rok, je to taková celoživotní tradice 🤔 teda pro mě, oni párkrát vynechali.

journals
21. bře 2022

@klokanka31 a opravdu je to tak neresitelny problem? 🤦🏻‍♀️ Vzit rodice jednou za rok na pout? Ty porad hledas ve vztazich problemy tam, kde nejsou. Je to tva nekolikata diskuze porad o tom samem. Bud bud vic asertivni, nebo to proste jednou za cas zvladni.

klokanka31
autor
21. bře 2022

@journals K čemu je ale brát když 75% času jsou bůhví kde a jsou akorát uražení? To člověka přestane bavit. A mám problémy trávit čas s někým kdo si furt nonstop na něco stěžuje. Člověk jede na výlet pro zábavu a ne aby poslouchal co je všechno špatně.

journals
21. bře 2022

@klokanka31 tak jedte sami a problem je vyresen 😆 co na tom dal resit?

codal
21. bře 2022

@klokanka31 To vážně dvakrát do roka nekousneš? Pokud ne, tak prostě přerušte kontakt, neberte je sebou a hotovo. Jiná varianta neexistuje.

michaela666
21. bře 2022

@klokanka31 Až je to přestane bavit, domluvte se v kolik a kde se sejdete a běžte si každý po svém programu. Oni si dají občerstvení, vy projdete kolotoče s malou a za 2 hodiny se potkáte a pojedete domů. Kvůli dvěma akcím v roce bych to přežila.

prejeta_zaba
21. bře 2022

Jste dospělí lidi v 21. století, je potřeba se chovat takhle? Tak jestli chtějí s vámi jet, ať jedou, jdete si po svém, přece je nemusíte hlídat jak malé děti, aby se vám někde neztratili, ne? Maximálně si při odjezdu zavoláte, hádám, že přijmout hovor na mobilu snad zvládnou. 🤷‍♀️ Na kecy kolem dítěte bych krčila rameny, případně jim dceru strčila, že se ráda projde s babičkou a dědou. Vždyť je přece úplně jedno, jestli jí chvíli svítí nebo nesvítí do očí, proč si tím kazit den? 🙄

klokanka31
autor
21. bře 2022

@prejeta_zaba My si ale chceme s malou užít výlet jako rodiče, to pak nemusíme jezdit kdybysme ji měli strčit jim. Ale už jsme vymysleli jak to zařídit.

jjasmina
22. bře 2022

@klokanka31 hele já jsem vždy upřímná, takže vbych to řekla narovinu, hlavně u nás jsem vytyčila ty hranice dávno.

prejeta_zaba
22. bře 2022

@klokanka31 A celý rok jinak nejezdíte? Mně to přijde takový extra vyhledaný důvod, proč si stěžovat, ale vlastně není na co. 🤭

merope
22. bře 2022

@klokanka31 Pořiďte jim mobilní telefon. Pak opravdu není problém, že by vás museli hledat nebo vy je.

A na výlety "jako rodiče" máte přece zbylých přes 50 víkendů. Třeba oni sami na výlet na pouť chtějí taky, ale jen tak "nasát atmosféru". Odprosť se od toho, že tam jste "s nimi".

A co se týče ZOO - jeďte jednou s prarodiči, má to jinou "energii" než sami - a pak jeďte s malou několikrát sami.

klokanka31
autor
22. bře 2022

@prejeta_zaba Jezdíme, ale já už jsem asi na ně alergická...🙄

klokanka31
autor
22. bře 2022

@merope Mobily mají,jenže to jim člověk x krát volá, a pak prý že mobil neslyšeli. A OK,chápu že se chtějí někam podívat, ale když nechtějí sami,ať jedou taky někdy s mým bráchou. Nevím proč furt musím všechno já. Ať jde o výlety,nebo když něco potřebují...

michaela666
22. bře 2022

@klokanka31 Řešíš pořád rodinné vztahy a trochu mi přijde, že ti vadí všichni. Manželovi rodiče, tvoji rodiče, děti na ulici co se přiblíží ke kočárku s dcerou,... Když tě to tak trápí, zavřete se doma za plotem, věnuj se jenom dceři a hotovo. Tenhle příštup mi úplně zdraví nepřijde. Jako bys měla strach, že ti malou někdo okouká nebo ukradne.
Až jednou bude mít tvoje dcera stejné názory jako ty - že otravuješ, všechno komplikuješ a neukáže ti vnoučata, vzpomeň si, že to má od tebe.

journals
22. bře 2022

@klokanka31 rodice maji porad se vsim problem…
Ocividne jsi dcera svych rodicu 🤦🏻‍♀️😄

klokanka31
autor
22. bře 2022

@michaela666 Tebe by bavilo poslouchat od vlastní mámy jak pořád děláš všechno špatně? Jako tuhle. Malé se udělal na nožičce puchýř. Máma udělala hysterickou scénu, malé říkala že je to hrůza, že jako babička selhala, že když máma jí nechá týrat v botičkách tak aspoň ona jako starší a zkušenější jí měla pomoct, že v očích malé to bylo jasně vidět - babi pomoz, když mi nepomůže máma. Co bude příště?

klokanka31
autor
22. bře 2022

@michaela666 A manželovi rodiče mi opravdu vadí když se snažili nám rozbít manželství. Ale to by myslím vadilo všem. Jenže kdo nezažije tak neví co je možný.

michaela666
22. bře 2022

@klokanka31 Tak prostě utni kontakt. Řekni jim slušně jak to cítíš a tohle pro svoje dítě nechceš. Podle takových příspěvků vypadáš akorát jako semetrika. Žádná z nás není u těch situací a tady slyšíme jen jednu stranu. Jsi dospělá, nepotřebuješ hledat výmluvy a ospravedlnění svého konání.

martiniquest
22. bře 2022

Panejo, moc nechapu, ze takovy dotaz poklada dospela zenska. Mas pusu? Tak rekni, co ti vadi. Nebo rekni, ze jedete sami. Hledas problem, kde neni. Vlastne je. Nemas hranice, to je problem. Ale tvuj a nici jiny.

michaela666
22. bře 2022

@klokanka31 Několikrát jsem psala, že rodiče se nemají montovat do vztahů dětí, ale možná je trochu chápu. Bude to znít blbě, ale pokud děláš rozbroje v rodině kvůli každé blbosti, na všech ti něco vadí, samé problémy,...trochu se nedivím že ho navádějí k rozvodu. Z pohledu matky bych si asi neodpustila poznámku, jestli by mu nebylo líp s ženou, která nebude věčně nespokojená.

klokanka31
autor
22. bře 2022

@michaela666 Ale já nedělám žádné rozbroje. U manžela tam to nemá cenu řešit, my víme jak to je a tohle by nemělo cenu znova a znova vysvětlovat, protože to se pochopit ani nedá. A u mých rodičů by bylo všechno v pohodě, kdyby se ale bavili normálně. Táta je víceméně v pohodě, zkoušela jsem s ním o samotě mluvit ať se nediví že se moc nehrneme do výletů nebo do návštěv u nich, a on mi řekne že to chápe,ale hold máma je taková.

klokanka31
autor
22. bře 2022

Ale tahle diskuze nebyla založená zas pro rozebírání vztahů. Vyřešilo se to tak nějak samo, takže bych tuhle diskuzi ukončila.

mourovatakocka
22. bře 2022

@klokanka31 Já se jednou máti zeptala "a co ještě ti vadí?" Zarazila se, vysvětlila jsem ji, že co přišla, pořád něco kritizuje, ani si to prý neuvědomila.
Jak se to vyřešilo samo, jestli se můžu zeptat?

klokanka31
autor
22. bře 2022

@mourovatakocka To možná zkusím taky 😄 manžel bude muset v tom termínu poutě do práce, takže pojedeme až dýl odpoledne, a to oni nepojedou, vždycky chtějí jen brzo ráno,protože pak je moc lidí atd.

mourovatakocka
22. bře 2022

@klokanka31 👍 Řešení bez nutnosti řešení. Jedině mě pak napadlo předstírat odjezd a pak se zase vrátit, tam se aspoň neplatí vstup - představa, že si kvůli negativismu jiných vyplácam vstupy z permice do Zoo 🙄 Na to mi stačí vlastní negativismus, se kterým se snažím něco dělat 😊

mmichaella
22. bře 2022

Jela bych sama a pak jim jen oznámila, že jsme tam už byli... nejsi povinná nikoho venčit a s nikým trávit čas když nechceš. Ja bych se ani nepremahala.

ahyt
22. bře 2022

@klokanka31 ja bych to pochopila,kdyby jste s nima jezdili 1x za mesic nebo casteji Ale 2x za rok??? Pripada mi to detinsky No mozna nikam nejezdite a jen pouze takto 2x za rok,tak mam radu.Jezdete sami castejc a s rodici to snad 2x za rok prezijete.A pamatujte.TAKY JEDNOU BUDETE PRARODICI!!!!

klokanka31
autor
22. bře 2022

@ahyt To budeme třeba prarodiče, ale my s manželem cestovali už jako bezdětní, takže si vystačíme jednou zase sami. A kdyby nás dcera se svou rodinou chtěla vzít sebou,tak bysme jim to rozhodně nekazili neustálým brbláním jak je všechno strašný.