Jsem naštvaná...Máte nějakou radu?

veritanas
20. říj 2021

Ahoj holky, potřebuju se spíš vypovídat a třeba si i nechat poradit. S manželem máme dvě krásné děti, a já další děti už nechci. Mám za sebou dva císaře a špatně snáším těhotenství i porod, mám těžký atopický ekzém, Který se v těhotenství vymkne kontrole a nemůžu se léčit, prostě potřetí už ne. Teď jsem opravdu šťastná a spokojená. Problém nastává u antikoncepce, bohužel vzhledem k ekzému, pro mě většina antikoncepce není vhodná. Tělísko i klasické tablety mu zhoršují ekzém, spermicidní prostředky nesnesu, takže používáme kondom, jenže bojím se, že to není spolehlivá metoda a taky mě to obtěžuje. A teď k věci, opatrně ( rozhodně jsem to nepodala tak, jako teď ti ufiknou koule) jsem to probrala s manželem a navrhla mu, že by si po 40 ( teď 37) mohl nechat udělat vasektomii. A on prostě řekl ne. Hrozně mě naštvalo, že o tom nechce ani uvažovat a přijde mi sobecké, že mě by na sterilizaci klidně poslal bez ohledu na to, jak náročný zákrok to je( anestezie, otevření břicha atd.) proti desetiminutovému zákroku v lokální anestezii. Přijde mi, že se na tom vůbec nechce podílet. Počítání plodných dnů se posmívá, neřeší to, kdy se může a kdy ne, ale pomoct mi taky nechce, vždycky všechno nechá na mě. Ale já se prostě nechci do 50 klepat strachy, že budu těhotná, případně řešit nějakou " nehodu"
, mimochodem mamka má 55 a stále má cyklus 8x ročně, takže představa, že se ještě 25 let budu chránit gumou se mi nelíbí. Máte nějakou radu? Případně měl to tak někdo taky s manželem a nakonec třeba zákrok podstoupil?

klokanka31
20. říj 2021

@veritanas U nás to je naopak,když jsem manželovi řekla že až si budu 100% jistá že další dítě ne,tak že asi podstoupím operaci,abych nemusela ještě spoustu let brát antinu. A on řekl že ani náhodou,že to radši on by šel na sterilizaci. Ale taky je otázkou jak jsi to podala manželovi,jestli jsi za ním přišla "hele,necháš se vykuchat" tak to by asi každý štěkal.

veritanas
autor
20. říj 2021

@klokanka31 vážně jsem si dala pozor, aby to tak nebylo. Ptala jsem se ho, jestli se staví k otázce dalších dětí, vysvětlila jsem mu svůj postoj, předložila metody antikoncepce a zeptala jsem se ho, jestli by byl ochotný to podstoupit.

klokanka31
20. říj 2021

@veritanas A jak se k tomu teda staví on? Copak jeho baví používat kondomy?

veritanas
autor
20. říj 2021

@klokanka31 prý mu to nevadí a tvrdí, že se nic nemůže stát, asi si na to za ty roky zvykl..

irmamala
20. říj 2021

Máš pravdu v tom, že je to sobecké. Na druhou stranu s ohledem na nějaké mužské ego to chápu, víš jak jsou chlapi citliví na to svoje nádobíčko. A co ty víš, třeba spolu nezůstanete, jako 50% manželství a třeba by ještě chtěl s někým mít dítě a nechce si zavírat dveře. Je to krutý, ale i taková je realita.... Tak stopni sex do doby, než najdete nějaké řešení. Po pár týdnech abstinence třeba bude vstřícnější 😀

veritanas
autor
20. říj 2021

@irmamala jako možné to je, že je to moc definitivní, ale... Jsme spolu 15 let a navíc už jedno nemanželské dítě má, z prvního vztahu..co chce? Být rozsévač? 🤦🤦😁😁

klokanka31
20. říj 2021

@veritanas Já bych mu dala argumenty na stůl. Antina je hrozný sajrajt pro tělo,kondomy ne úplně spolehlivé a člověk si ani moc neužije...

irmamala
20. říj 2021

@veritanas No přírodu nezastavíš 🙂 Já bych se na něj nezlobila, fakt si myslím, že to je velkej zásah do jejich mužského sebevědomí, že jsou vykastrovaní. A ty bys fakt nemohla mít nějakou HA? Já bych se kondomů nebála, těch případů, že selžou je miminum. To jen tady je takových příběhu x, protože se stydí přiznat, že se nechránili a jsou v průšvihu.

emamaira
20. říj 2021

Souhlasím, že je to velký zásah do sebevědomí chlapa, je i dost mladej. A hlavně to není věc, o které by se člověk rozhodl za hodinu. Dala bych mu čas, ať si to promysli, třeba k tomu dozraje, stejně bys chtěla aby na to šel až za 3 roky 🙂

biciklissie
20. říj 2021

Tohle asi fakt nema smysl řešit. Tedy chápu, že řešit to musíš a je dobré, že to bereš zodpovědně (na rozdíl od x žen tady, co do toho vlitly omylem a pak neví, co si pocit). Jenže tohle je přesně z toho ranku mužského uvažování, co clovek prostě nepochopí. Taky už stoprocentně další děti nechceme a manžel by na to nešel. Jde tam o to mužské sebevědomí, pocit mužnosti, ego a přes to prostě nejede vlak. Třeba ho donutis, ale za jakou cenu. Já bych na to asi neměla úplně odvahu, ho do toho až tak tlačit, když je tak radikálně proti. Ale jako fakt blbý vůči tobě, když máš takove problémy.

eeevee
20. říj 2021

@veritanas chápu Tvé rozčarování, my jsme s manželem domluvení, že na vasektomii půjde, jakmile budeme mít požadovaný počet dětí. Já tady tohle “mužské ego” moc neberu, pro mě je to čisté sobectví, nikoliv ukázka chlapáctví. Na vasektomii jit nechce, ale že by si ženská huntovala tělo hormony to nevadí. A kdyby se stala nehoda, tak ji s klidem pošle na potrat 🤦‍♀️To teď samozřejmě nemyslím konkrétně na tvého manžela, nicméně takových diskuzí je tu několik.
Zkus si napsat na papír různé metody antikoncepce, jejich pro a proti a pak to zkus manželovi předložit, možná sám racionálně uzná, že je to nejschůdnější cesta. Jinak samotný zákrok je velice nenáročný, prostě se jen přes pytlík přeruší chámovody, spermie se dál tvoří, nicméně se nedostanou do ejakulátu. A jak zde zmiňuje uživatelka přede mnou, kdybyste se rozešli a on chtěl mít další děti, tak je to řešitelné, vasektomii lze zvrátit, stejně tak lze sperma odebrat přímo z varlat, popřípadě si před zákrokem nechat sperma zmrazit.

sylvka
20. říj 2021

@veritanas U nás stejně. Mám dvě děti z předchozího vztahu,další čekám s manželem.ctvrte opravdu nechceme,tak jsem taky navrhovala a a řekl,že ani náhodou 🙄 já zas mám křečové žíly na operaci,tak jsem se bala,aby mi dr.tu Antinu napsal,ale prej po trombotestu jo...no to je taky takový,že humtovat tělo si budu já....

sylvka
20. říj 2021

a na podvaz já nedosahuju počtem dětí a věkem bohužel....

izz76
20. říj 2021

@veritanas Mě by ani nenapadlo po manželovi něco takového chtít.. Prášky taky brát nechci, už X let si dáváme pozor nebo používáme gumu. Žádnéj problém.

j.a.n.i
20. říj 2021

@eeevee Ale on po ní žádné huntování těla nechce, on používá kondomy, takže se o antikoncepci stará on. Takže jaké čisté sobectví?

veritanas
autor
20. říj 2021

@j.a.n.i no..😁😁 jak se to vezme..😁😁 kupuju to já, nasazují já..tak ti nevím..😁😁

veritanas
autor
20. říj 2021

@eeevee
@biciklissie
@irmamala
@emamaira díky za odpovědi, mně ani tak nevadí, že to nechce, ale spíš, že se na tom nepodílí. Bere to jako nejjednodušší cestu a případnou chybu, hodí na mě. Potrat bychom nechtěli, takže bych třetí dítě porodila a potom by mi udělali sterilizaci po 3SC. Mimochodem to mu přijde jako dobrý nápad. Jako rozhodně ho nutit nebudu l, navíc on by se nenechal..😁🤦, ale trochu by se mohl snažit pro můj klid a štěstí.

veritanas
autor
20. říj 2021

@izz76 to je fajn, jenže mě to nestačí. Potřebuju mít 💯% jistotu. Nedokážu žít tak, že možná, nechci žádná překvapení. Navíc beru léky, které jsou docela velký sajrajt, takže bych všechno musela vysadit.

jinajanna
20. říj 2021

@sylvka Dnes už věk ani počet dětí nehraje roli, zažádat si může kdokoliv. Ale samozřejmě s za to zaplatí.

rnika
20. říj 2021

@veritanas Můj manžel by na to také nikdy nešel, probírali jsme to a vidím to tak, že mě ta sterilizace nemine. Také chci mít jistotu a ant. mě obtěžuje. Ale my máme ve hře, že možná ještě jedno... rodit budu muset cisarem, takže bych to chtěla rovnou při jednom. Pokud už rodit nebudu, tak to chci řešit kolem 40. Jinak mám v okolí kamarádku, kde s řešením prisel manžel sám a dobrovolně... šel. Prý to bylo rychlé a bez komplikaci.

gracetheworld
20. říj 2021

Teď nechci řešit jak se k tomu staví manžel, ale co nehormonální tělísko?
Pokud josu u tebe problém hormony, které jsou v prášcích a většině používaných tělísek, tak nehormonální by fungovat mohlo.

j.a.n.i
20. říj 2021

@veritanas Ale evidentně tu jistotu potřebuješ mít ty, on s kondomy problém nemá, ho HA tě nenutí, takže proč by se měl nechat sterilizovat on. Tak se nech ty a máš to vyřešené.

leniczka23
20. říj 2021

@sylvka ty předpotopní podmínky co ty píšeš už neplatí. Žádný počet dětí ani věk není limit.

veritanas
autor
20. říj 2021

@gracetheworld K mojí obrovské smůle, mám alergii na kovy..☹️☹️ a ty tělíska je v sobě mají..🤦 takže bez šance, jsem prostě divná...

veritanas
autor
20. říj 2021

@j.a.n.i ano, nechám se sterilizovat, pokud budu muset a bude to jediná možnost, jen co se týká zákroku, tak mužská sterilizaci je všeobecně méně komplikovaná s menšími riziky i následky..

reeeza
20. říj 2021

Tak my máme úplně jinou situaci. Jen se zmíním že mám ovu a přítele "bolí hlava"..
Já bych probrala jaké máte možnosti a dle toho udělala společné rozhodnutí. Můžeš říct, že kondom pro tebe není přijatelný, dře to, není tam ten kontakt atp...
Každopádně, vasektomie je zásah do těla partnera. Je to jeho tělo. A myslím, že by k takovému rozhodnutí měl dospět sám. A nebo k němu ani nedospěje - má právo to odmítnout. Je to zásah do JEHO těla. Představ si, jak by bylo tobě, kdyby tě nutil, do něčeho podobného...
Mě roky funguje metoda plodných dnů - mám ale pravidelnou menstruaci. V období ovu kondom, jinak bez.

eeevee
20. říj 2021

@veritanas zkus manželovi najít nějaké reálné příběhy mužů, co sterilizaci podstoupili, třeba ho zkušenosti od jiných chlapů trochu uklidní. Ono taky spoustu chlapů mají ohledně sterilizace dost zkreslené představy, někteří jsou přesvědčení, že jim “fiknou koule”, klesne libido atd atd

nagojka
20. říj 2021

Taky mam neskutecnej atopickej ekzem..zacal se mi delat v 15 vzdycky tak 2-4 do roka pokazde kdyz nastala zmena rocniho obdobi,nebo kdyz sem byla ve velkem stresu atd...vubec sem nepredpokladala ze by to mohlo byt z antiny...za cele tehotenstvi a ani ted cele sestinedeli se mi neudelal ani jednou a ba naopak se moje plet hrozne zlepsila...ted uz 14 dni zase beru antikoncepci a ejhle...slilo se mi cele telo i oblicej a tak mi tak nejak dava souvislost ta antina ze je to z toho...Ale kondomy nesnesi ani ja ani pritel,na vasektomii bych ho v zivote neposlala a ja bych si podvaz taky nikdy neudelala ani nikdy nenapadlo vubec nad tim uvazovat...takze ja vzdycky zatnu zuby a kdyz atopak vyleze vim ze do tydne zase zmizi..clovek vypada jako kreten je mi i hamba chodit mezi lidi ale...kdybych mela nonstop v jednom kuse tak bych to asi resila jinak ...

berta3
20. říj 2021

@veritanas Tvé rozčarování chápu. Jsem s mužem 22 let, 15 let jsem brala antikoncepci, máme tři děti a další už nechceme, ale přiznám se, že by mě nenapadlo mu říct, ať jde na podvaz 🤔 Zkusím se večer zeptat, jsem zvědavá jak bude reagovat... Manžel se hlídá, vyhovuje nám to tak.

margriet
20. říj 2021

Možná budu se svým názorem nepopulární, ale má plné právo to odmítnout a přijde mi spíš sobecké se “vztekat”, že nechce vasektomii podstoupit. Na kondomech jako formě antikoncepce nevidím nic špatného, správně použité jsou i poměrně spolehlivé. A jen tak na okraj, úplně nejspolehlivější je sexuální abstinence. Žádná antikoncepce totiž není 100%.