Jsem těhotná a přítel nechce dítě. Máte zkušenost, že to chlapům déle trvá, než to vstřebají?

sofi90
6. únor 2022

Dobrý den . Jsem v 6tt a otěhotněla jsem neplánovaně , mám už 4 leteho syna z předešlého vztahu a můj přítel se kterým žiji už také dítě má . Když jsem mu oznámila , ze jsem těhotná - řekl mi , ze dite už nechce , ze jedno už má ( mimochodem také neplánovaně s ženou s kterou nežil nikdy a ona si ho rozhodla nechat ) do svého ditete se úplně zbláznil a je to takovej jeho mazanek . Teď jen poslouchám jak na tom to jeho dite bude bito , ze si neumí představit , ze svoji lásku bude dělit pro další dite a ze má strach a ze si to nedokáže představit , samozřejmě mi když už se trochu uklidil po par dnech řekl , ze samozřejmě konečne rozhodnutí je na mě , ze nechce , abych pak měla výčitky z potratu a ze pod mostem mě určitě žít nenechá … ale pořad se s tím pere …. Skoro spolu nemluvíme , vůbec nevím jak tohle dopadne , je mi z toho smutno o dite přijít nechci - zároveň mám strach . Ale pořad si říkám - predtim taky dite nechtěl , přišlo to a teď by za nej dal život . Ze se to určitě zlomí tak jako predtim . On je to hodný člověk , ale v tomhle ohledu hodně zvláštní . A já samozřejmě sem z toho v depkách . Mate někdo podobnou zkušenost ? Že to chlapům déle trvá než to vztřebají ? 🙏

sorboni30
6. únor 2022

@sofi90 Zalezi na tobe.. Přemýšlej, pokud by od tebe odesel a zustali jste sami, zda by jsi miminko uzivila? Mas zazemi, kde bydlet? Vzdy jednej tak, jakoby jsi mela byt sama. Jsi zodpovědná za sve dítě ty, protože ho nosis..takze si poloz otazku zda to zvladnete i sami bez nej. Pokud ano, neni co resit.. Pokud jsi i finančně zavisla na partnerovi, vis co delat.. Každopádně ja mam doma dvojčata kluky, jsem rozvedena. Pritel ma syna 18letého a dceru 5 letou ktera je teda hodne rozmazlena.. Miminko na začátku vztahu nechtel..a pak postupne k tomu dozral a sam prisel a rekl, ze by se mnou chtěl..Hlavne resi situaci ktera bude. Neresi co bude delat jeho dcera s neplanovaneho předešlého vztahu. Ted a tady..to je důležité jak se k sobe chovate, jak se mate radi. Mit miminko je dalsi zkouska vztahu..

ssedrumm
6. únor 2022

@sofi90 a co tvůj syn, ten se taky bude "dělit" o maminku přece, to už je chlapovi jedno? Řeší jen to svoje "vlastní" dítě, že se bude dělit?

sofi90
autor
6. únor 2022

@sorboni30 Máme láskyplny vztah … i teď , když je to mezi nama takové divne tak i tak se o mě stará , pořad se ptá zda něco nepotrebuju , zda nemám hlad ,zda něco nechci , když někam jdu ať jsem na sebe opatrná …. Mám z toho zmatek v hlavě . A ta nejistota je strašná . A omluvil se mě , ze se tak chová teď divne a skoro semnou nemluví , ze to potřebuje nějak vztřebat ..

sofi90
autor
6. únor 2022

@ssedrumm Ano , bohužel 😣

katherine177
6. únor 2022

@sofi90 nechala bych si dítě ať už by přítel zůstal nebo ne ,byla jsem sama s dětma a zvládla jsem to.Potrat mám také za sebou ,ke kterému jsem byla tak nějak dostrkána a nikdy jsem si to neodpustila ,kdybych mohla vrátit čas ,nikdy bych na něj nešla .

sorboni30
6. únor 2022

@sofi90 dej mu čas.. to si sedne. Ja bych na potrat nešla. Měl se hlidat když miminko nechtel 😉 Uvidíš, potom to bude nejvetsi mazlíček a neda ho.

sofi90
autor
6. únor 2022

@katherine177 ❤️ Přesně tak … měla bych výčitky do konce svého života .

teryem
6. únor 2022

@sofi90 samozřejmě do vztahu nevidím, ale tady si zrovna myslím, že to vstřebá a pak z nej bude úplně mimo... A s tím dělení lásky jsem si to já ani partner nedokázali představit ani po otěhotnění, a to jsme druhé chtěli.. Všechno je to takové imaginární, ale když to dítě pak poprvé uslyší a uvidí, zjistí, že ta láska se nedá rozdělit, pouze se milionkrát znásobí, takže je jí pak víc než dost pro všechny.. Dělí se pouze pozornost, a to už je na každém, jak si to zařídí.. Tobě radím jen nechat mu čas, brát ohledy i na jeho pocity, ty jsi sice těhotná, to nejtěžší je na tobě, ale on bude táta taky a má holt jiný postup při zvykani.. Tady věřím, že to dopadne dobře.. Hodně si o tom povídejte, uklidňuj ho, plánujete nenásilně, jak z miminka budou mít sourozenci radost a pod. Hodně štěstí🐞🍀

atraps
6. únor 2022

@sofi90 nedelej to, co sama necitis, ze to bude nespravne (v budoucnu)... potrat... mozna jemu bude lip, ale ty se s tim budes prat celej zivot (vnitne)... oba by ste meli brat zodpovednost za to, co uzre svetlo sveta a to je dite... a otazky z pritelove strany, ci jeho dite bude se muset delit s vecma s ditetem... vis co? tohle nech na detech... my dospeli jim tak radi narusujeme ich vlastny prostor... boze, ich svet je tak jinech, krehky, nenasilny, naivny a krasny....

klokanka31
6. únor 2022

@sofi90 A proč jste se teda nechránili? Když říká že by tě nenechal pod mostem,tipuju že by s tebou nechtěl zůstat? Myslíš že by sis takovýho chlapa dovedla ještě vážit? Chlapů si můžeš najít spoustu, ale vlastní dítě je vlastní dítě...

tinaprofi
6. únor 2022

V dnesni dobe neplanovane otehotnet je skoro jako tvrdit, ze nekdo banku vykrad omylem 😅 zensky si stejne ve vetsine decka nechaji, aniz by resily, ze chlap nechce... Koneckoncu je to prace obou, vycitat si cokoliv by bylo opravdu usmevne 🙂)

jijulka
6. únor 2022

@tinaprofi tak 100% antikoncepce neni zadna, krome abstinence, takze i neplánovany tehotenstvi i pres ochranu jsou…

sirinfirst
6. únor 2022

Manželovi taky dlouho, jako fakt dlouho trvalo, než se smířil s mým posledním těhotenstvím, kdyby to záleželo na něm, chtěl by taky potrat. Nakonec to zpracoval, teď je malé 7 týdnů s funguje jako táta úplně normálně. Není z ní nějak poprděný, ale to nebyl z žádného miminka, ale pomáhá, jak je třeba.

tinaprofi
6. únor 2022

@jijulka to je mi novinka 😅😂✌️

mourovatakocka
6. únor 2022

@sofi90 On je to hodný chlap. Hm. Jak "chlap" začne mluvit o rozdělování lásky mezi děti, doporučila bych mu chovat třeba křečky. Zkus nechat věcem volný průběh, buď změní názor, nebo je čas změnit působiště. Třeba se ještě vzbudí.

fazolkazuzka
6. únor 2022

Sobec. Já bych si nikdy takové člověka k sobě nepustila, takže řadu nemám

lencaa11
6. únor 2022

@sofi90 jeho bych kopla do zadku máš na lepší jako dítě je co si naplánuje ?? Ne tak ho měl za včas vyndat a ne si s ...bez toho že se něco může posrat jak může srovnat jeho předešlé dítě stim které čekáte spolu na tebe hodí zotpovednost a ty se máš starat zda si malí necháš to je pěknej d ...to malé si našlo cestu k vám každá žena i sama s miminkem to zvládne malí bych si nechala ale jeho bych poslala do háje

gracinka7
6. únor 2022

@jijulka no jo, ale bude jich minimum. Tady to tvrdí tak 4 holky z 5 😀

jijulka
6. únor 2022

@gracinka7 tady je to jiste reprezentativní vzorek

mandala
6. únor 2022

@sofi90 Nebuď smutná, podle toho co píšeš, si myslím, že potřebuje čas, aby to vstřebal, určitě to dobře dopadne...🙂

sofi90
autor
6. únor 2022

@mandala ❤️ Dekuju

andelka
7. únor 2022

@sofi90 náš malý je teda plánovaný vymodlený, ale manžel něco podobného říkal taky. Ještě než jsme se rozhodli společné dítě mít. Že se bojí,že nebude mít to druhé tak rád. Já jsem už dvě děti měla,tak jsem mu to vysvětlovala, že láska se nedělí,ale násobí. A teď když vidím, jaký mají se synem krásný vztah a jak ho zbožňuje, tak je jasné,že to byla lichá obava.

miia90
7. únor 2022

@sofi90 Doma jsem měla úplně to samé s tím rozdílem, že já ještě dítě neměla. Jsme spolu 12 let, věděl že rodinu chci, ale vždycky když jsem nahodila téma dítě, vždy to skončilo u toho, že ještě počkáme až budeme mít vlastní dům. On už má syna z předchozího vztahu. Když jsem v dubnu otěhotněla neplánovaně a nečekaně, moje volba byla jasná s ním nebo bez něj. Když jsem mu to řekla, zhroutil se. Řekl mi, že už si myslel, že s tím dám pokoj a že už je na to starý (má 42), hanbou by se mohl propadnout, že jsem zrádce, že jsem zahodila všechny ty společné roky, že jsme snad měli nějaké plány apod. No byl to masakr. Já jsem se uzavřela do sebe, abych se od něj mentálně co nejvíc distancovala a nebyla zdeptaná. Bylo to na něm. Srovnal se s tím až během podzimu a mě a těhotenství začal vnímat jako partner až v prosinci. Dcera je na světě 11 dní a musím říct, že funguje. Jsem po císaři a dost mě jizva bolí, takže nezastanu to co bych potřebovala i o malou pečuje jak má. Zatím je to čerstvé a vím, že z jeho strany rodina, známí a přátelé o malé neví. Na jednu stranu mě to mrzí, ale na druhou je to jeho vizitka a on toho bude jednou litovat. Takže fungujeme, ale dcera je jenom moje a kdyby jsme se rozešli, příjde o to jediné důležité on (není zapsaný v RL). Jinak se do ní zamiloval a věnuje se jí i s přebalováním 🙂

rencinka87
7. únor 2022

Obecne se teda chlapu nezastavam, spis naopak (jak mi rekl kamarad, pry jsem na chlapy uplne vysazena a nefer 😉), ale tady mi fakt prijde, ze jsou s tim vsichni raz dva hotovi - chlap nemuze mit pochybnosti? Nemuze byt zaskoceny, mit nejaky nevyreseny strasaky z minulosti, ktery ovlivnujou, jak reaguje??
Kdyby ta situace byla podana obracene a autorka by tu psala, ze pochybuje, jak bude delit lasku atd a ze jeji partner je nadseny, ale ona vaha, asi byste se tu na ni takhle nesesypaly..

Autorko, nechala bych to ted par dnu ulezet a nenalehat, po nejake dobe bych to zkusila otevrit a spis patrat po tom, proc ma takove pocity, co ho vede k tomu pochybovat..
Tady se nejak vubec nepocita s tim, ze i chlap muze mit nejaky vycitky ohledne toho, jak ve svym zivote postupoval, ze jeho syn nema uplnou rodinu a podobne..
Treba se boji, ze udela nejakou dalsi chybu, ze sveho syna zklame znovu, kdyz nejenze s nim nezije (jestli jsem to spravne pochopila) a nezije tedy s jeho maminkou, ale jeste si “poridi” sourozence, treba ma strach, ze jeho syn si bude pripadat odstrceny.
A ze neresi tvoje dite - ano, protoze to treba bere tak, ze obe deti budou tvoje, jako matky, ze ten vztah je tam automaticky jiny (coz si myslim, ze je) a tim padem o to nema strach..
Pokud se k tobe jinak chova hezky, stara se o tebe a omluvil se za to, jak se k tomu zpocatku postavil, tak bych verila tomu, ze to bude dobre.
Mozna by jen potreboval ujistit, ze je dobry tata, ze vsechno zvlada, a ze dokaze milovat i vic deti..
Koneckoncu kazdou chvili se tu objevuji diskuze na tema druhy sourozenec - jak to zvladnout, dokazu milovat obe deti stejne? A to nam ty deti rostou v brise…
Drzim palce.

klokanka31
7. únor 2022

@rencinka87 Jenže my ženy jsme ty kdo je s dětmi přece jen víc času, my ženy jsme ty kdo má poblázněné hormony, které můžou způsobovat pochybnosti, blbé nálady atd.

rencinka87
7. únor 2022

@klokanka31 no a co z toho vyplyva? Ze kdyz chlapum nelitaji hormony, tak nemaji pravo pochybovat, bat se a podobne?
Ja jsem teda jednoznacne za rovnopravnost, takze tohle “my jsme zeny a kdo je vic”, neuznavam.

klokanka31
7. únor 2022

@rencinka87 Tak ať neš***** bez ochrany...

rencinka87
7. únor 2022

@klokanka31 Tak to je urcite reseni 🙂 Ale zaprve se tu nikde nepise, jestli ochrana byla a selhala nebo nebyla, a zadruhe i u planovanych otehotneni muzou prijit pochyby, sex bez ochrany a omluvitelnost muzskych emoci jsou snad dve ruzny veci 😉

vendelinka08
7. únor 2022

@sofi90 myslím, že tím, že to nebylo plánované, je to pro něho šok. Ale on to vstřebá, toho bych se nebála. Manžel moje třetí neplánované těhotenství take musel vstřebat. Ale zvládl to skvěle. Dej mu čas... zvládnete to oba dva. Nemyslim si ze je sobec, oni mají jiné myšlení.

treasurka
7. únor 2022

Taky si myslím, že to jen potřebuje vstřebat. Někde jsem četla, že se chlapům má mazat med kolem huby, jako že by byla škoda, kdyby se geny takovýho skvělýho exempláře nešířily dál, a tak. Pak taky vytáhnout pozitiva, např. jako že bude mít to jeho druhý dítě parťáka. Jestli na to máš žaludek teda. Já bych se urazila, že o našem společným dítěti uvažuje, tak, že ho nechce...